מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הליכון ופיברומיאלגיהליאת03/05/2010
שלום, אני בת 26 מאובחנת עם ראומטויד ארטריטיס כבר 10 שנים ומצליחה לחיות איתה בשלום.
לפני שבוע אובחנתי כחולה גם בפיברומיאלגיה.
אני חלשה מאוד (בקושי מסוגלת לעמוד על הרגלים) וכל שריר ושריר בגוף שלי כואב (יש שרירים בגב שלא ידעתי שקיימים לפני).
רציתי לשאול, אני כרגע מתנועעת עם הליכון גם בגלל הכאבים החזקים ברגליים וגם בגלל החולשה הנוראית האם זה הגיוני? האם אני תמיד אצטרך הליכון?
חשוב לציין שהתחלתי לקחת ליריקה 75 מ"ג פעמיים ביום אך כרגע (5 ימים אחרי) עוד אין שינוי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת
ד''ר יעקב אבלין03/05/2010ליאת שלום
השילוב של פיברומיאלגיה יחד עם מחלות מפרקים דלקתיות הוא שילוב שכיח ואחוז משמעותי מחולים הסובלים ממחלות כמו Rheumatoid arthrthritis עשויים לסבול מסימפטומים משניים של פיברומיאלגיה. פיברומיאלגיה בהחלט מתבטאת בכאבי שרירים מפושטים, אם כי חולשה אובייקטיבית של השרירים אינה אופיינית. אם אכן קיימת חולשה אובייקטיבית (כזו המודגמת בבדיקה של נוירולוג), אזי צריך לחפש הסברים אחרים, כמו מחלות שריר דלקתיות, מחלות עצביות וכו'. סביר יותר להניח שמדובר לא בחולשה של ממש, אלא בקושי רב לבצע פעולות, עקב הכאב. במקרה זה הטיפול בליריקה עשוי לעזור, אם כי זה לוקח זמן (עד שבועיים) ותלוי גם במינון. קיימת אפשרות שיהיה צורך לעלות עד למינון המלא , שהוא 300 מ"ג ליממה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלונת
ליאת03/05/2010קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה והמפורטת.
הקושי בהליכה הוא באמת יותר מכאב אך ישנה חולשה כללית דמוית שפעת שמורגשת כל הזמן.
השאלה שלי האם הליכון כדאי והגיוני או שרצוי שכן אעשה פעולות הליכה? (חשוב לציין שבבית אינני משתמשת בו אלא רק בלימודים (אני סטודנטית) ששם אני צריכה ללכת בין כיתה לכיתה ובקמפוס ואינני מסוגלת ללכת יותר מכמה דקות בלי להתעייף ולהרגיש שאני מתעלפת.
האם הרבה חולי פיברומיאלגיה משתמשים בעזרים (האם זה שכיח)??
שוב תודה רבה
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי ליאת,
שרון05/05/2010בדקו לך CFS?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)