הליכון ופיברומיאלגיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הליכון ופיברומיאלגיה
    ליאת
    03/05/2010

שלום, אני בת 26 מאובחנת עם ראומטויד ארטריטיס כבר 10 שנים ומצליחה לחיות איתה בשלום.
    לפני שבוע אובחנתי כחולה גם בפיברומיאלגיה.
    אני חלשה מאוד (בקושי מסוגלת לעמוד על הרגלים) וכל שריר ושריר בגוף שלי כואב (יש שרירים בגב שלא ידעתי שקיימים לפני).
    רציתי לשאול, אני כרגע מתנועעת עם הליכון גם בגלל הכאבים החזקים ברגליים וגם בגלל החולשה הנוראית האם זה הגיוני? האם אני תמיד אצטרך הליכון?
    חשוב לציין שהתחלתי לקחת ליריקה 75 מ"ג פעמיים ביום אך כרגע (5 ימים אחרי) עוד אין שינוי.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הליכון ופיברומיאלגיה

הוספת תגובה

• ליאת

ד''ר יעקב אבלין
    03/05/2010

ליאת שלום
    השילוב של פיברומיאלגיה יחד עם מחלות מפרקים דלקתיות הוא שילוב שכיח ואחוז משמעותי מחולים הסובלים ממחלות כמו Rheumatoid arthrthritis עשויים לסבול מסימפטומים משניים של פיברומיאלגיה. פיברומיאלגיה בהחלט מתבטאת בכאבי שרירים מפושטים, אם כי חולשה אובייקטיבית של השרירים אינה אופיינית. אם אכן קיימת חולשה אובייקטיבית (כזו המודגמת בבדיקה של נוירולוג), אזי צריך לחפש הסברים אחרים, כמו מחלות שריר דלקתיות, מחלות עצביות וכו'. סביר יותר להניח שמדובר לא בחולשה של ממש, אלא בקושי רב לבצע פעולות, עקב הכאב. במקרה זה הטיפול בליריקה עשוי לעזור, אם כי זה לוקח זמן (עד שבועיים) ותלוי גם במינון. קיימת אפשרות שיהיה צורך לעלות עד למינון המלא , שהוא 300 מ"ג ליממה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד שאלונת

ליאת
    03/05/2010

קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה והמפורטת.
    הקושי בהליכה הוא באמת יותר מכאב אך ישנה חולשה כללית דמוית שפעת שמורגשת כל הזמן.
    השאלה שלי האם הליכון כדאי והגיוני או שרצוי שכן אעשה פעולות הליכה? (חשוב לציין שבבית אינני משתמשת בו אלא רק בלימודים (אני סטודנטית) ששם אני צריכה ללכת בין כיתה לכיתה ובקמפוס ואינני מסוגלת ללכת יותר מכמה דקות בלי להתעייף ולהרגיש שאני מתעלפת.
    האם הרבה חולי פיברומיאלגיה משתמשים בעזרים (האם זה שכיח)??
    שוב תודה רבה
    ליאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי ליאת,

שרון
    05/05/2010

בדקו לך CFS?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו