אבחנה מבדלת- לופוס מתרופות או לא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחנה מבדלת- לופוס מתרופות או לא
    מלי
    06/06/2010

שלום רב!
    אני בת 30 ונמצאת כבר מספר חודשים בבירורים רפואיים. הכיוון האחרון של הרופאים הוא חשד ללופוס. מלבד זאת, אני כבר כ-10 שנים מקבלת טיפול תרופתי לדיכאון וחרדה 60 מ"ג פרוזק.
    בתוצאות בדיקות הדם שלי, ANA חיובי 1:160, DNA 53, ובבדיקה האחרונה נבדק אנטיהיסטון ויצא גבולי.
    שאלתי היא, האם הדרך היחידה לדעת בבירור האם הלופוס נגרם מהתרופות היא על ידי הפסקת התרופות (אופציה שאני חוששת מפניה, אני מאוזנת תרופתית אחרי כמה שנים ארוכות וקשות של ניסוי וטעייה), או שיש דרך מעבדתית אחרת לדעת בוודאות?

תודה על תשובתך
    מלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מלי שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    07/06/2010

הופעת זאבת/לופוס מתרופות מתבטאת במחלה קלה- דלקת במפרקים, תפרחת בעור, לפעמים דלקת במעטפת הריאות בנוכחות נוגנדים להיסטונים. רשום כתופעת לוואי נדירה (>1%) בחולים המטופלים בנוגדי דכאון מקבוצת SSRI.
    יחד עם זה נוגדים להיסטונים מופיעים בזאבת/לופוס גם כשאין חשיפה לתרופה. הטיפול בזאבת/לופוס מתרופות כולל הפסקת הטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

מלי
    07/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו