לופוס והריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לופוס והריון
    שני
    04/08/2010

אני בת 27 ומאובחנת כחולת לופוס כ6 שנים, עם פגיעה כלייתית ומוחית (פירכוסים בתקופת התלקחות המחלה לפני 6 שנים) הפגיעה הכלייתית מאופיינת בפרוטנוריה של 2-3 גר' חלבון ב24 שעות, תפקידי כלייה תקינים, לאחרונה לאחר שימוש קפדני באוקסאר רמת החלבון ירדה באופן משמעותי ל0.6 גר' ב24 שעות, לפני חודש הפסקתי את נטילת הכדורים מכיוון שהגעתי לתוצאה הרצוייה וכרגע ברצוני להכנס להריו.
    יש לי מספר שאלות:
    1. ידוע לי כי אוקסאר זוהי תרופה טרטוגנית ולא ניתנת במהלך הריון אך האם תקופת "ניקיון" של חודש מספיקה או שמה עלי להמתין זמן נוסף לפני הכניסה להריון בכדי להמנע מפגיע בעובר.
    2. ידוע לי כי במהלך ההריון יהיה עלי להיות במעכב במרפאה להריון בסיכון אך האם עלי להתחיל טיפול כלשהו לפני הכניסה להריון (קלקסאן) או רק עם הגילוי על ההריון. (כרגע לוקחת פלקוויניל)
    3. במקרה של החמרת המחלה בתקופת ההריון האם יש סיכון לעובר?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לופוס והריון

הוספת תגובה

• ועוד שאלה קטנה

שני
    04/08/2010

האם קיים סיכוי (גבוה משאר האוכלוסייה) להתפרצות החמלה אצל הצאצאים שלי (ב''ה)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לילי שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    04/08/2010

לופוס של הילוד מופיע ב-15% הנשים עם רמות גבוהות של נוגדים ל-RO. לכן כדאי לבדוק לפני ההריון.
    אין קשר ישיר בין לופוס/זאבת של האם והתפתחות הילד.
    יחד עם זה זאבת/לופוס מתפתח במשפחות אך באחוז לא גבוה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לילי שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    04/08/2010

בחולת לופוס עם פגיעה בכליות מומלץ:
    1. להיות בהפוגה (ללא כל סימן של מחלה) לפחות 6 חודישם לפני כניסה להריון.
    2. על חולת לופוס/זאבת להיות במעקב במרפאה הריון לסיכון גבוה.
    3. לפני הריון על חולת זאבת/לופוס לעשות את הבדיקות הבאות: LAC, נוגדנים לקרדיוליפין (ACL), נוגדנים לרו ולה (RO/LA ).
    4. ניתן ליטול פלקווניל בהריון.
    5. מומלץ טיפול בתרופות חוסמי קלציום במקום אוקסאאר. למשל VASODIP
    6. מומלץ מעקב חודשי של הראומטולוג ורופא נשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו