לופוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לופוס
    אסתר
    07/10/2010

אשמח לדעת אם יש הבדלים בין לופוס ודלקת פרקים שגרונית ואם כן במה זה מתבטא? אני מוגדרת כחולת לופוס ואתמול צפיתי בטלוויזיה בתוכנית על דלקת פרקים שגרונית ויש לי הרבה מהסימנים יותר ממה שאומרים על לופוס. כיצד אוכל לדעת שהאבחון שלי נכון? אני מרבלת סטראוידים ופלקווניל אך סובלת לאחרונה מאוד מנוקשות נפיחות וכאבים בפרקים בידיים ורגליים וגם צוואר בקיצור בכל הפרקים במיוחד כשאני מתעוררת בבוקר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לופוס

הוספת תגובה

• לופוס

אסתר
    07/10/2010

ברצוני לציין שאין לי נשירת שיער להיפך וגם לא פצעים בפה ולא סימנים על הפנים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסתר שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    11/10/2010

קיימות כ-100 מחלות של דלקת במפרקים.
    גזאבת/לופוס דלקת במפרקים היא רק אחת ממספר רב של תסמינים כמו מעורבות העור, נשירת שער, כיבים בפה, דלקת במעטפת הריאות, לב, או בטן, פגיעה בכליות או מוח. האבחנה של זאבת/לופוס מתבססת על רמות גבוהות של נוגדנים כנגד הגרעין (ANA) ונוגדנים כנגד דנ"א (DNA) ב-70% מהחולים.
    בד"כ דלקת פרקים בזאבת/לופוס קלה יותר מדלקת פרקים שגרונתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו