מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לקיחת פלקווניל ללא אבחנה מוחלטתאנון13/10/2010
שלום,
כ3.5 חודשים אני מרגיש חלש, החולשה באה בגלים. בבדיקות דם שביצעתי אחת לשבועיים בחודשיים האחרונים משלים הC3 חרג למטה וחזר לנורמה לסרוגין. הANA עלה לערכים גבוליים (1.1 לפי מדד קופ"ח מכבי) וחזר לנורמה לסרוגין ובבדיקה אחת מתוך 6 הייתה ספירת דם לבנה נמוכה(לוקופניה?).כל הסיפור התחיל בכלל בחשד לפריקרדיטיס(קריטריון נוסף) - לא היו סימנים קלינים אבל התאור שלי וההרגשה שלי החשידו למרות שאקו לב (4 פעמים) לא הראה כלום.
הייתי אצל: 2 פנימאים, 3 ראומטולוגים ו2 קרדיולוגים. אחד הראומטולוגים אומר שיש חשש לזאבת ונתן פלקווניל, ה2 האחרים (והיותר "בכירים") טוענים שזה לא מתאים ממש לזאבת - מקסימום למחלת קולגן דומה אבל הסתייגו מהתיוג של זאבת. האמת שאני מבין אותם, מתוך הבדיקות לא צועק שום דבר החוצה שהוא מוחלט.
היות ואני מיואש ועדיין לא מרגיש טוב חשבתי אולי לקחת פלקווניל למשל חודשיים שלושה רק כדי לראות אם זה עושה משהו. אם אין שינוי אז אפסיק, אם יש שינוי לטובה אז ממש לא אכפת לי אם זה הפלקווניל או משהו שעבר מעצמו כי פשוט החיים הם סיוט כרגע.
רציתי לדעת מה דעתכם לגבי גישה זו.
נ.ב: כבר בדקתי שדה ראייה וכל מה שנחוץ. רק נותר לקבל החלטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנון שלום
ד''ר ג'יזל גודארד13/10/2010מחלת זאבת/לפוס מתבססת על סמך תסמינים, ממצאים בבדיקה גופנית, בדיקות דם כלליות ומיוחדות.
במחלת זאבת/לופוס יכול להיות ANA חיובי, רמת משלים 3C נמוכה, לאוקופניה ופריקרדיטיס.
בנוסף יכולים להיות פריחה בעור, דלקת בפרקים, פגיעה בכליות או מוח.
בבדיקות המיוחדות ככל ש-ANA גבוה יותר ובנוכחות רמה גבוה של של נוגדנים לדנ"א (DNA) .
פלקווניל הוא טיפול ראשוני והכרחי בזאבת/לופוס.
ניתן לטפל בחולים שיש חשד למחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך...
אנון13/10/2010תודה על התשובה.
כמובן שאחרי 3 חודשים הפכתי את האינטרנט מכל הכוונים, אני מכיר את כל הקריטריונים וכו...
השאלה שאליה הייתי מבקש התיחסות היא ההחלטה האם לקחת פלקווניל כאשר המצב אינו "צועק" זאבת. כפי שהזכרתי, ראומטולוג אחד אמר לקחת (ונתן מרשם), אחר אמר שניתן לשקול והשלישי אמר שאין לו מספיק נתונים.
בסופו של דבר על פניו ההחלטה בידיים שלי כי אם אני לא אנהל את העניין אף אחד לא ינהל אותו בשבילי. אז רציתי לדעת מה דעת המומחים בפורום הזה לגבי התחלה של לקיחת פלקווניל גם במקרה גבולי כמו שלי כדי לראות אם זה עוזר. אם זה עוזר - מעולה ואם לא - אני מניח שאוכל להפסיק. אני חושב שזו האופציה העומדת בפני כרגע. דעתך תתקבל בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנון שלום
ד''ר ג'יזל גודארד14/10/2010לעיתים מחלה אוטואימונים מסתמנת בצורה חלקית בתחילה ובהמשך (במשך שנתיים בדרך כלל) מופיעים תסמינים נוספים ואפשר לסווג את המחלה באופן וודאי.
במחלה (UNDIFFERENTIATED CONNECTIVE TISSUE DISEASE (UCTD
יכול להופיע כתת-קבוצה של LUPUS LIKE או דמוי לופוס.
במצבים האלו מקובל להתחיל טיפול בפלקווניל.
לפי הנתונים שמסרת אני חושבת שזה המצב שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי המינון המקובל
אנון15/10/2010תודה על תשובתך
הראומטולוג שלי נתן 200מ"ג פעמיים ביום. כלומר 400 מ"ג ביום.
האם זה מינון מקובל למצבים כאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)