האם יכול להיות בלבול בין ארטריטיס פ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יכול להיות בלבול בין ארטריטיס פ
    dorit
    22/10/2010

אני אובחנתי כבר 7 שנים כחולה ארטריסטיס- ברצוני לציין שי לי בעיות בפרקי הידיים אבל- אין לי (תודה לאל) כל בעייה בשחיקת פרקים.

לאחרונה לפני כחצי שנה עברתי ניתוח להוצאת רחם.... ולפניו קיבלתי סטראואידים
    ואחרי הניתוח הוחמר מצב תפקוד כפות הידיים והתגברה גם הפסוראזיס.

לאחרונה מצבי הדרדר- חולשה, חום שעולה ל- 37.7 יורד 37.3 כביכול חום נמוך אבל אני מרגישה בכל הגוף כאילו זה חום של 39 מעלות.
    הראומוןלןג רצה להתחיל איתי טיפול ביולוגי אבל בגלל החום נתן לי כבר שבוע מוקסיפן + זריקת סטראואידים!

המצב לא השתפר- רק אחרי שאני לוקחת נורופן אני מסוגלת קצת יותר לתפקד!
    אתמול עשיתי בדיקות דם- שלחה אותי רופאת המשפחה=
    ESR=100 המקסימום צריך להיות- 20
    CRP=4.2 המקסימום צריך להיןת-0.5
    המוגלובין== 10.3 (נמוך אחרי הניתוח עלה קצת)
    המטוטקריט= 32.5 המינימום- 35
    כל שאר הבדיקות ברמה סבירה

האם זה אופייני ללופוס?
    מה אפשר לעשות אם הרופא "נעול" שזה ארטריטיס?

עלי לציין שקשה מאוד להשיג ביקור עם ראומטולוג זה רק עוד שבועיים וחצי ומצבי ממש ממש לא נחמד!

אשמח לקבל כל תהייה, הצעה, דעה...
    ברור לי שאתם לא רופאים!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ד"ר מולד

ד''ר יאיר מולד
    22/10/2010

נראה סביר יותר שאת לוקה בדלקת מפרקים על רקע פסוריאזיס מאשר לופוס. במידה והאבחנה שהריאומטולוג המטפל בך קבע היא ארטריטיס פסוריאטית, הרי במידה ולא הגבת לתרופות כגון מטוטרקסט, ערבה או סלזופירין, יש מקום לטיפול בתרופה ביולוגית.
    כדאי, כמובן, לשלול סיבות אחרות שאינן קשורות לארטריטיס למדדי הדלקת המאד מוגברים והחום הממושך לפני תחילת טיפול ביולוגי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו