פריחת פרפר ולופוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריחת פרפר ולופוס
    מיכל
    29/12/2010

שלום,
    שמי מיכל אני בת 29 ב 20.09 ילדתי בניתוח קיסרי כחודש- חודש וחצי לאחר מכן הופיעה לי פריחת פרפר בפנים - לפי הגדרת הרופאה. הרופאה העלתה חשד לופוס עשיתי בדיקות דם עוד בזמן הפריחה בדיקת C3 i C4 וכן ANa יצאו תקינות - חזרתי עליהן 3 פעמים. הפריחה נעלמה תוך מספר ימים- יש לציין כי לאחר הניתוח קיבלתי אופטלגין שהשפיע עליי לא טוב וגרם לי לטשטוש ותשישות- האם יש קשר?
    הבדיקה החריגה היא שקיעת דם שהייתה 80' 78' 45' והיום 82 וכן כדוריות דם לבנות שבהתחלה היו בטווח נורמה אחר ירדו ושוב חזרו לנורמה והיום בבדיקה הופיעה 5.
    אני מאוד מודאגת.
    האם יכול להיות לופוס במצב כזה?
    האם יכול להיות שזהו רק צירוף מקרים?
    עליי לציין שמאז שהרופאה ה עלתה את החדש התלחתי לשים לב לכל מיחוש או כאב בידיים וברגליים אך יכול להיות שזה רק פסיכוסומטי סך הכל התפקוד שלי מצויין. אני מטפלת בילדיי אינני עיפה באופן מיוחד ובאופן כללי מרגישה די טוב.
    אשמח לתושבה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פריחת פרפר ולופוס

הוספת תגובה

• פריחת פרפר ולופוס - ד"ר מולד

ד''ר יאיר מולד
    29/12/2010

ראשית, מזל טוב. שנית, אמנם תפרחת אדומה על הלחיים וגשר האף מתאימה לתפרחת פרפר בלופוס, אך יש מחלות עור היכולות לגרום לתפרחת דומה כמו רוזצאה. לכן ממליץ ךהתייעץ עם רופא עור. אבל, יתכן ובאמת היתה תפרחת פרפר כחלק מלופוס. הירידה בספירת הדם הלבנה עשויה לרמוז על לופוס. מציע שהרופאה תשלח שוב בדיקת ANA אך לדרוש מהמעבדה שהבדיקה תבוצע בשיטה הנקראת אימונופלורוסנציה. אם התוצאה חיוביתף יש לפנות לריאומטולוג ולהשלים הברור ללופוס ולשקול התחלת טיפול תרופתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

מיכל
    30/12/2010

ראשית תודה על התגובה המהירה.
    במידה ואכן מדובר בלופוס עד כמה הדבר עשוי לפגוע בתפקוד שלי- בכל זאת יש לי 3 ילדים קטנים בבית ואני מאוד חוששת.
    האם הטיפול התרופתי הקיים יעיל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

ד''ר יאיר מולד
    01/01/2011

זאבת (לופוס) היא מחלה רב-מערכתית, בעלת ביטויים שונים, שלא בהכרח יופיעו בכל חולה. גשי לראומטולוג לברר תחילה אם יש לך לופוס. אם כן, יש טיפולים יעילים למחלה, וחלק גדול מהלוקים בלופוס מנהלים אורח חיים רגיל. בהצלחה ובריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו