שקיעת דם.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • שקיעת דם.
    יפית
    26/01/2011

    שלום בת 60.האים שקיעת דם 53 לחולת לופוס מזה 8 שנים מטופלת בפלקווניל כדור אחד ביום הנורמה בקופת חולים 2-39 צריכה להדאיג?.כללית מרגישה טוב אין תלונות ספציפיות שאר הבדיקות תקינות של הלופוס .. פרט לכדוריות הלבנות 3700 NEUT abs 1.5 בפעמים קודמות השקיעה היתה נעה בין 36 עד 43 האים צריך לחפש את הסיבה? ואים ניתן עים שקיעה 53 לבצע קולונוסקופיה כחלק מבדיקת מעקב שיגרה ?אני מעונינת לקבל תשובה לשאלותי אני במעקב אצל ראומטולוג אבל רציתי לשמוע דעה נוספת. תודה רבה.

    לקביעת תור
    סגירה
    שקיעת דם.

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • יפית שלום

    ד''ר ג'יזל גודארד
    26/01/2011

    שריעת דם היא לא בדיקה ספציפית אך יכולה להצביע על תהליך דלקתי או זיהומי.
    בדרך כלל נמצא שקיעת דם מוחשת (גבוהה) כאשר יש עדות למחלה פעילה בזאבת/לופוס ונצפה שלחולה יהיו תלונות או ממצאים בבדיקה גופנית.
    אם אין לחולה זאבת/לופוס תלונות חדשות יתכן והשקיעת דם הגבוהה נובעת מסיבה אחרת- מחלה זיהומית בו זמנית (שפעת, ברונכיטיס לדוגמא).
    אין מניעה לבצע קולונוסקופיה.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


