anti dna

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• anti dna
    מיכל
    04/03/2011

שלום רב. אני בת 38 אמא לשני ילדים. לפני כשבועיים שלחתי לבדיקות דם עקב הריון (שבוע 6) בסיכון גבוה. אני מאובחנת כחולת סרקואידוזיס. כרגע ברמיסיה ללא טיפול.
    הרופאה שלחה לי בדיקות אוטואימוניות. תוצאות ה ANTI DNA יצאה חיובית (26. מעל 20 לא תקין). שאלתי היא מהם התסמינים הקליניים ללופוס והאם יתכן שגם בסרקואידוזיס, מחלה אוטואימונית כשלעצמה, תהיה עליה של ערך זה (את הרופאה שלי אוכל לתפוס רק בעוד כשבוע ואני בלחץ)
    ד"א - ההריון הסתיים ספונטנית בשבוע 7 כשהדופק הפסיק. אותו סיפור היה לי לפני כשנה.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    anti dna

הוספת תגובה

• תוספת: antinuclear ab יצא שלילי. 3

מיכל
    04/03/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיכל שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    04/03/2011

מחלת זאבת/לופוס מתאפיינת ע"י תלונות, ממצאים בבדיקה גופנית, ותצאות בדיקות דם, ביניהם ANA חיובי משמעותי.
    אין מצב ש-ANA שלילי ונוגדנים ל-DNA חיובי. אם כך מתקבלת תשובה- יש לבדוק באיזה שיטה נבדקה ANA והאם נוגדנים ל-DNA נבדקו בשיטה CRITHIDEA.
    לעומת זאת, בזאבת/לופוס יכול להיות ANA חיובי ונוגדנים ל-DNA שלילי. אז בודקים ENA (נוגדנים ל RO-LA-RNP-SMITH)
    נוגדנים אלו לא חיוביים בסרקוידוזיס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה ?!

מיכל
    04/03/2011

אם אני מבינה נכון, אם להיות אופטימית, קיבלתי תוצאה False positive לאנטי ד.נ.א ואז הכל בסדר. אבל מצד שני, יתכן שקיבלת תוצאה False negetive ב אנטי-נוקליאר ואז המצב לא משהו. בקיצור, עליי להרגע ולחזור על הבדיקות בשנית.
    האם הבנתי נכון?
    ולגבי האמירה שהנוגדנים אינם גבוהים בסרקואידוזיס, התכוונת לכל השלושה שנקבת?
    שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו