ana חיובי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ana חיובי
    מודאגת
    13/03/2011

במסגרת בירור לנשירת שיער בוצע ANA חיובי ו ANTI DS DNA חיובי שערכו 10 (טווח הנורמה הוא 0-5). הבדיקות נעשו בקופח מאוחדת. הופניתי לראומטולוג אך התור הוא רק לעוד חודש וחצי. אודה לך אם תסביר לי משמעות תוצאות אלה והאם מדובר בלופוס? (אין לי רגישות לשמש ולא סובלת מפצעים בפה. לא סובלת מדלקת פרקים). האם זו יכולה להיות טעות מעבדה? דרך אגב - אני בת 50 ובריאה בדר"כ. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ana חיובי

הוספת תגובה

• שכחתם אותי... מחכה לתשובתכם

מודאגת
    14/03/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ana חיובי - ד"ר מולד

ד''ר יאיר מולד
    18/03/2011

אין דחיפות ואין סיבה לבהלה.
    לא ברורה לי הסיבה לביצוע בדיקות אלו. אבחנות נקבעות על סמך היטויים קליניים ולא רק על סמך תוצאות מעבדה.
    שילוב של NA ואנטי DNA משיד לקיומה של מחלת לופוס, בנאי שקיימים ביטויים קיניים מתאימים.
    הריאומטולוג יבדוק אותך יחזור בודאי על הבדיקות תוספת מספר בדיקות נוספות כדי לאשר או לשלול לופוס.
    ממצא מעבדתי זה כשלעצמו אינו מהווה מצב דחוף או מחייב פעולה רפואית מיידית, ולכן התאזרי בסבלנות (ללא לחץ...) לבדיקת הריאומטווג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו