מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת פרקים וקרישיות יתר בדםאורלי20/03/2011
שלום אני בת 29 בגיל 12 הופיע פסוריאזיס ובגיל 19 דלקת פרקים בגיל 27 במהלך הריון תקין ועקב רקע של דלקת פרקים ופסוריאזיס גילו גם אפלה קרישיות יתר בדם(טיפול: אספירין עד שבוע 34 וקלקסן במישכב לידה) הריון תקין לידה קיסרית שבוע 37 עקב רעלת הריון נולדה ילדה בריאה 3 חודשים אחרי לידה הופיע דיפורמציה בכפות ידיים ורגליים דלקת הפרקים החמירה הגעתי לראומטולוג שמטפל בי כבר כמה שנים ומכיר אותי ראה מצב זה והחליט על טיפול של פרנדיזון 20 מילגרם כפול 3 לוסק ואנברל 50 התחלתי בטיפול זה ואיתו באו גם כול התופאות הנילבות סכרת כאבים בחזה חוסר דינמיקה וגם כאבים ברום הבטן כאבי ראש חזקים המדמים חשמל במוח טישטוש בריאה סחרחורות עד היתעלפות ממשית . אחרי 3 חודשים של טיפול זה הלילה אחד ממש כאב לי הראש כול הלילה ונימול ביד ימין בבוקר כבר חלק מהפנים היו רדומות וקושי רציני בדיבור לשון נפוחה בנוסף גרד בכול הגוף בריחה ויד ימין ממש מזיע ניגשתי לקופח ופינו אותי לביהח וככול הניראה הגדירו את זה לשבץ מוחי סוג 3 (שכחתי להסכיר גם שהראומטולוג לא היתייחס לעניין הקרישיות בדם ואמר שזה מיתבטא רק בהריון ואין יעילות בכך לטיפול של דילול לכן לא קיבלתי שום טיפול) אחרי המיקרה אני מטופלת בקלאקסן 120 מילג ומטרוטקסט ויומירה סידן וויטמין d יש לי פגיע בשיניים מיתפוררות לי ופגיע בעמוד השידרה בצפיפות עצם השאלה שלי האים יש קשר בין המיקרה של השבץ לבין נטילת הפרנדיזון ? תודה אורלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת פרקים וקרישיות - ד"ר מולד
ד''ר יאיר מולד21/03/2011צר לי לשמוע את מה שעבר עליך. ככל הנראה, השבץ מישני ל-APLA (קרישיות יתר), לאור גילך הצעיר, למרות שכמובן רצוי לברר אם קיימת טרשת עורקי הצוואר (ע"י דופלר עורקי צוואר). צריך לציין, שעצם קיומה של דלקת מפרקים כרונית כמו דלקת פסוריאטית מהווה גורם סיכון משמעותי להתפתחות טרשת עורקים. הטיפול בנוגדי קרישה במקרה של APLA מותווה רק אם היתה עדות לסיבוך של פקקת בכלי הדם (טרומבוזה) ואז הטיפול הוא בקומדין. למעשה, אין בנמצא כיום טיפול מניעתי יעיל למקרה של APLA (אספירין לא הוכח כיעיל במקרים אלו).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת פרקים וקרישיות יתר
אורלי22/03/2011ד"ר מולד תודה רבה לך
שאלה נוספת
איך ניתן לימנוע את זה? להגיע למצב כזה?
והאים יש טיפולים יותר חדשניים?
האם באמת אפשר לקיים אורח חיים יציב
(כי אני לא מצליחה :( )
אני ישמח לכול טיפ :)
תודה רבה רבה אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)