טיפול ובדיקות דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול ובדיקות דם
    יעלה
    21/03/2011

שלום
    אתמול עשיתי בדיקות דם ובינהם גם ספירת דם. יש שמה כמה ערכים שנראים לא תקינים ואשמח אם תוכלו להסביר לי מה משמעותם
    WBC- הטווח הוא בין 4.8-10.8. התוצאה שאני קבלתי היא 19.4
    MYELOCYTES% DIF- הטווח הוא בין 0-0.1 ותוצאה היא 1
    METAMYLOCYTES% DIF - הטווח הוא בין 0-0.1 והתוצאה היא 0.5
    NEUTROPHILS% DIF- הטווח הוא בין 40-70 והתוצאה היא 86.2
    LYMPHOCYTES % DIF- הטווח הוא בין 20-40 והתוצאה היא 7.2
    Neutrophils abs dif- הטווח בין 1.9- 8 והתוצאה שלי היא 16.7

שאר הבדיקה בערכי הנורמה. אני סובלת מלופוס ומטופלת במתתרוקסט 15 מ"ג בזריקה ומלפני שבוע וחצי בפרדניזון 20 מ"ג. האם החריגות נובעות מהלופוס או מהטיפול התרופתי? האם זה מצריך בירור וטיפול מיוחד?

בתודה מראש
    יערה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול ובדיקות דם

הוספת תגובה

• מוסיפה עוד נתון

יעלה
    21/03/2011

שכחתי לציין שבספירת דם רשום גם ANISOCYTOSIS +. הבנתי שזה קשור לגודל לא שווה של כדוריות הדם. האם זה מסוכן? בחיים לא היה לי דבר כזה
    לציין אין אנמיה או חסר ב B12

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ובדיקות דם - תגובה

ד''ר יאיר מולד
    21/03/2011

נטילת סטרואידים (פרדניזון) גורמת לעליה בספירת הדם הלבנה (לויקוציטוזיס) וחסרת משמעות. כאשר מינון הפרדניזון יופחת או יופסק יש כמובן לחזור על ספירת הדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת

יעלה
    23/03/2011

בעבר לקחתי תקופות ארוכות סטרואידים במינונים גבוהים מאוד ( 40-60 מ"ג) ולעיתים זה היה מעלה את ערכי ה WBC מעל לנורמה אך מעולם לא הייתה חריגה בנוטרופילים ובשאר התאים הלבנים. האם זה לא קצת מדאיג? ומה עם הנתון הנוסף שמראה שגודל הכדוריות לא שווה? האם הוא חסר משמעות?
    אני קצת מודאגת כי לפני שבועיים עשיתי ספירה והכול היה תקין ופתאום בבת אחת כל החריגות האלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו