מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לופוס או דלקת שיגרונית?איריס28/03/2011
אני בת 46 לפני 8 חודשים החלו כאבים באצבעות ומפרקי הידיים והרגליים כולל קרסוליים.יש לי נוקשות בוקר,כבדות בידיים והרגליים עם תחושת הרדמות,עיפות ותשישות מרובה. יש לי פסוריאזיס קל בקרקפת ומאחורי האוזניים.
תוצאות הבדיקות הן: ANA,ANTI DNA, ANTI CARDIOLIPIN,RF חיוביים.ANTI CCP שלילית(3)
הראומטולוג שלי חושב שזה דלקת שגרונית ואילו לאחר התיעצות נוספת אצל פרופסור הוא חושב שזה לופוס.ברצוני לדעת מה דעתך? לאחר קריאה בנושא לופוס הבנתי שחשיפה לשמש אסורה. באיזה מידה כמה, כובע בגדים ארוכים גם בקיץ. או כדאי להמנע בכלל מחשיפה לשמש?
לא הוסברו לי דברים אלו.
אובחנה גם OVERLAP SYNDROME SUSPECTED .
תרופות שאני נוטלת הם: מטוטרקסט 20מ"ג 8 כדורים פעם בשבוע
פנקוניל 2 ביום, ולפני 4 ימים PREDNISONE פעמיים 5 מ"ג. מתי ההשפעה תתחיל.
אספרין 1 ביום.חומצה פולית פעמיים בשבוע ו B12 אומפדרוקס 1 ביום.
בברכה ותודה,
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לופוס או דלקת שיגרונית? - ד"ר מולד
ד''ר יאיר מולד28/03/2011כמו בכל מקרה, אבחנה מבוססת על מכלול תסמינים וסימנים גופניים, ממצאי בדיקות מעבדה ובדיקות עזר נוספות. מהפרטים שמסרת בשאלתך, קיימות 2 אפשרויות סבירות: זאבת או דלקת מפרקים על רקע פסוריאזיס. אם אכן ANA ואנטי DNA חיוביים, הרי האבחנה הסבירה היא לופוס. אכן, במקרה של לופוס, אנו ממלךיצים להימני מחשיפה לקרינת שמש על-סגולית, היות וקרינה כזו עלולה לגרום להתלקחות/החמרה של הזאבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות
איריס04/04/2011שלום שוב,
כנראה אכן מדובר בלופוס ולכן יש לי שאלות.אני חרדה שומעת כל מיני שמועות.
1. האם אפשר חולצה קצרה עם קרם הגנה? או רצוי שרוול ארוך.
2. האים רצוי כובע רחב שוליים? (הקיץ מתקרב)
3. יש לי גם שחיקה בברכיים האם רצוי לקחת כדורי סידן.
תודה על ההבנה וההתיחסות,
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)