מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איבחון לופוסרן 31216/05/2011
הראומטולוגית שלי איבחנה אותי כחולה לופוס על פי 4 או 5 קריטריונים:
1. דלקת פרקים אקוטית לפני שנתיים
2. לויקופניה WBC -4
3. טרומבוציטים - 159
4. ANA חיובי ברוב הפעמים . בפעם האחרונה זה היה 2.7 אבל היו פעמיים שזה היה שלילי, וזו הסיבה שהוצאתי מהמחקר.
5. תפרחת בגב - שעל פי ביופסיה של רופאת עור הבדיקה הראתה שהתפרחת היא לא קשורה ללופוס.
אנשים מסביבי אומרים לי שאני לא חולה לופוס. קצת קשה לחיות עם הדגל של חולה לופוס. למה ההתעקשות שזה לופוס.? בכל הפעמים ה-DNA DS היה שלילי, אין מחלות אוטואימוניות אחרות מלבד לופוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון לופוס - תגובה
ד''ר יאיר מולד22/05/20111. בהסמך על הקריטריונות לקביעת לופוס, הערכים של ספירת הדם שציינת אינה נמוכים מספיק כדי שיכללו בקריטריונים.
2. ANA חיובי קיים במחלות שונות, לא רק בלופוס. האם נבדקו נוגדנים נגד Sm, Ro, La, RNP, APLA, centromere, Scl70?
3. קיימים חולים שמחלתם אינה עונה על הקריטריונים להגדרת לופוס, אך בכל זאת הריאומטולוג מאבחן את מחלתם כלופוס או Lupus-like ונותן טיפול כמו בלופוס.
4. אנטי DNA שלילי אינו תומך באבחנה של לופוס, אך אינו שולל אבחנה זו. הוא קיים בכ- 60% מכלל חולי לופוס ורמתו בדם משנה לאורך זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)