איבחון לופוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איבחון לופוס
    רן 312
    16/05/2011

הראומטולוגית שלי איבחנה אותי כחולה לופוס על פי 4 או 5 קריטריונים:

1. דלקת פרקים אקוטית לפני שנתיים
    2. לויקופניה WBC -4
    3. טרומבוציטים - 159
    4. ANA חיובי ברוב הפעמים . בפעם האחרונה זה היה 2.7 אבל היו פעמיים שזה היה שלילי, וזו הסיבה שהוצאתי מהמחקר.
    5. תפרחת בגב - שעל פי ביופסיה של רופאת עור הבדיקה הראתה שהתפרחת היא לא קשורה ללופוס.

אנשים מסביבי אומרים לי שאני לא חולה לופוס. קצת קשה לחיות עם הדגל של חולה לופוס. למה ההתעקשות שזה לופוס.? בכל הפעמים ה-DNA DS היה שלילי, אין מחלות אוטואימוניות אחרות מלבד לופוס?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איבחון לופוס

הוספת תגובה

• איבחון לופוס - תגובה

ד''ר יאיר מולד
    22/05/2011

1. בהסמך על הקריטריונות לקביעת לופוס, הערכים של ספירת הדם שציינת אינה נמוכים מספיק כדי שיכללו בקריטריונים.
    2. ANA חיובי קיים במחלות שונות, לא רק בלופוס. האם נבדקו נוגדנים נגד Sm, Ro, La, RNP, APLA, centromere, Scl70?
    3. קיימים חולים שמחלתם אינה עונה על הקריטריונים להגדרת לופוס, אך בכל זאת הריאומטולוג מאבחן את מחלתם כלופוס או Lupus-like ונותן טיפול כמו בלופוס.
    4. אנטי DNA שלילי אינו תומך באבחנה של לופוס, אך אינו שולל אבחנה זו. הוא קיים בכ- 60% מכלל חולי לופוס ורמתו בדם משנה לאורך זמן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו