האם ניתן לתת אבחנה עקב הבדיקות החרי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • האם ניתן לתת אבחנה עקב הבדיקות החרי
    רותי
    27/06/2011

    בשבוע 24 נאלצתי לעבור גרידה עקב התפתחות רעלת הריון קשה+תסמונת הלפ ועיכוב בגדילת עובר.כעת נשלחתי לבירור מעמיק.להלן הממצאים:

    קרישה
    PT (Seconds) | Sec. |
    (
    8.4 *
    10.7 )
    11.3
    |

    I.N.R | |
    *
    1
    |

    PTT | sec. |
    (
    *
    27.5 )
    30.6
    |

    Cardiolipin IgG Ab | GPL U/ml |
    (
    0 *
    8.6 )
    10
    |

    Cardiolipin IgM Ab | MPL U/ml |
    (
    0 )
    7 *
    40.6
    |

    Beta 2 Glycoprotein 1 IgG | U/ml |
    (
    0 )
    5 *
    5.9
    |

    Beta 2 Glycoprotein 1 IgM | U/ml |
    (
    0 )
    5 *
    40.6
    |

    אימונולוגיה
    DNA ds Ab | |
    NEGATIVE
    |

    Antinuclear Ab Adults | |
    (
    0 )
    1 *
    5.1
    |

    Rheumatoid Factor Quantit | IU/ml |
    (
    0 *
    5 )
    14
    |

    Complement-C3 | mg/dl |
    *
    63.4 (
    85 )
    180 *
    15.5 )
    40
    |
    שאלותי הן:1.מתי אוכל להרות(כעת אני 3 חודשים אחרי)?
    2האם יש לי בעיה שניתנת לריפוי?
    3.האם אני צריכה לקבל טיפול ללא שום קשר להריון עתידי.
    תודה


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • האם ניתן לתת אבחנה עקב הבדיקות החרי - תגובה

    ד''ר יאיר מולד
    29/06/2011

    ראי תשובתי

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מצרפת שוב את הבידקות, מסיבה טכנית

    רותי
    27/06/2011

    כך גם אציין כי רמת הטסיות נמוכה מהנורמה -(רק 115)
    קרישה
    | PT (Seconds) | 10.7 | Sec. |
    8.4 (----------------*-----) 11.3
    |
    | I.N.R | 1 | | |
    | השירק ידגונ ילפוטמב,בל םישל אנ |
    | האצותל סחיתהל שי ןידמוק גוסמ |
    | .דבלב INR יכרעב |
    | PTT | 27.5 | sec. |
    21.6 (-------------*--------) 30.6
    |
    | טנגאיר םע תעצובמ וז הקידב |
    | תוחכונל שיגר וניאש |
    | .Lupus Anticoagulant |
    | Cardiolipin IgG Ab | 8.6 | GPL U/ml |
    0 (------------------*---) 10
    |
    | Cardiolipin IgM Ab | 40.6 | MPL U/ml |
    0 (----------------------)* 7
    |
    | Beta 2 Glycoprotein 1 IgG | 5.9 | U/ml |
    0 (----------------------)* 5
    |
    | :סוחיי יכרע |
    | Negative: 5 U/ml - מ ןטק |
    | Borderline: 5 - 8 U/ml |
    | Beta 2 Glycoprotein 1 IgM | 40.6 | U/ml |
    0 (----------------------)* 5
    |
    | :סוחיי יכרע |
    | Negative: 5 U/ml - מ ןטק |
    | Borderline: 5 - 8 U/ml |
    אימונולוגיה
    | DNA ds Ab | NEGATIVE | | |
    | Antinuclear Ab Adults | 5.1 | |
    0 (----------------------)* 1
    |
    | :סוחי יכרע |
    | :סוחי יכרע |
    | 1-מ ןטק :ילילש |
    | 1-מ ןטק :ילילש |
    | 1 - 1.2 :ילובג |
    | 1 - 1.2 :ילובג |
    | Rheumatoid Factor Quantit | 5 | IU/ml |
    0 (-------*--------------) 14
    |
    | תטיש התנוש 15.5.06-מ לחה |
    | יכרעב יונישל בל םיש .הקידבה |
    | .סוחיה |
    | Complement-C3 | 63.4 | mg/dl |
    85 *(----------------------) 180
    |
    | Complement-C4 | 15.5 | mg/dl |
    10 (---*------------------) 40
    |

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ד"ר מולד

    ד''ר יאיר מולד
    29/06/2011

    לאור רעלת ההריון עם HELLP ונוגדנים חיוביים נגד קרדיוליפין ובטא-2-גליקופרוטאין בדמך, נראה בסבירות גבוהה שהסיבה לרעלת ההריון היא נוגדני APLA ושאת לוקה בתסמונת APLA.
    לאור חומרת הסיבוך בהריון הקודם, מומלץ מאד תחילה להיבדק ע"י ריאומטולוגאו מומחה לבעיות קרישת הדם לפני החלטה על הריון נוסף. בעיקרון, בהריון הבא עליך להיות מטופלת במשלב של זריות קלקסן וכדור אספירין.
    אגב, עקב APLA אסורלך להשתמש בגלולות למניעת הריון.
    צריך לחזור על בדיקות APLA כעבור 12 שבועות מהבדיקה הראשונה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תודה רבה!

    רותי
    30/06/2011

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


