התנתקויות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תודה על התשובות

רותם
    07/07/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנתקויות
    רותם
    05/07/2011

שלום לכם

אני בת 45, ולפני כ-4 שנים עברתי תאונת דרכים, דימום מוח, וכל ההשלכות, במצב קל.

כיום לצערי הרב יש לי בעיות עם הזיכרון, וקשיי קשב וריכוז, וזה לא היה לפני התאונה.

בשנה האחרונה החלו להיות לי סוג של ניתוקים, סוג של בהייה, ואין לי הסבר לזה, או שזה שאני לא מרגישה כלום, ורק אחרי שמה לב, שזה מה שקרה, וזה התרחש בנהיגה, שהיה מאוד מפחיד, והחלטתי לרדת מהנהיגה לגמרי. או שיש לי סוג של בהייה, שאני רואה, אבל לא יכולה להגיב, כאילו משותקת, אני יודעת נשמע משונה. זה לא נמשך הרבה זמן, הקטע של כאילו שיתוק, 20 שניות בערך. שמתי לב לפני כן, שיש לי פעימות לב חזקות מאוד, ותחושה כאילו של פחד, שעומד להתרחש משהו.

הייתי אצל נוירולוג, והוא היפנה אותי לבדיקת E.E.G. ובדיקת C.T.

האם הדברים האלה שאני מרגישה יכולים להצביע על אפילפסיה? והאם אפשר לגלות את זה בבדיקת C.T.? אני יודעת שבבדיקת E.E.G. אפשר לגלות אם יש אפילפסיה, רק אם מתרחש בעצם התקף, לא?

אשמח לתשובות, ואני די חוששת.

האם יש תרופות שיכולות לסייע לי? ובמידה שיש אפילפסיה, אי אפשר לקחת קונצרטה, נכון? ואני עדיין לא לוקחת, אבל זה נלקח בחשבון, בגלל בעיות הקשב שיש לי.

תודה

רותי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנתקויות

הוספת תגובה

• התנתקויות - תגובה

מירי רייזנסון
    05/07/2011

רותי שלום!
    אני מאד שמחה שפנית.

אמנם לך ההתנתקויות נראות מוזרות, אך ייתכן שמדובר בסוג נפוץ מאד של התקפים אפילפטיים שנקראים התקפי ניתוק או התנתקויות. כיוון שמדובר בשינויים במערכת החשמלית של המוח, ניתן לראות אותם בבדיקות, כמו eeg. כמובן שיש טיפול תרופתי לסוגים אלה של התקפים.

נכון שקשה בהתחלה לקבל את ההגדרה של אפילפסיה, אבל בסופו של דבר זה מקל על אדם לדעת מה יש לו, לדעת שזה ניתן לטיפול וגם לקבל טיפול ולהתאזן.

כעת ממליצה לך להיעזר בסבלנות, לחכות לתוצאות הבדיקות ולשמוע מהי האבחנה של ניורולוג.

למידע נוסף בשאלות רפואיות, כגון טיפול תרופתי, את מוזמנת לפנות לפורום "אפילפסיה ילדים" או להתייעץ עם מומחה באתר של אי"ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

רותי
    06/07/2011

תודה על התגובה

מאוד עזרה לי.

בינתיים לא אישרו לי את בדיקת הסי.טי. והרופא אמר שנבדוק מה קורה קודם בבדיקת ה אי.אי.ג'י. הוא מעדיף לעשות MRI, גם אני, אין קרינה, והיא בדיקה הרבה יותר מהימנה.

השאלה שלי, לא תמיד אפשר לאבחן ניתוקים או התנתקויות בבדיקת E.E.G., אז כיצד אפשר לאבחן בעצם אפילפסיה?

דיברתי היום עם הנוירולוג וסיפרתי לו על הניתוקים שלי. למשל ניתוק שחוויתי אתמול בבוקר.
    הרגשה של חרדה משונה, ודפיקות לב מהירות, ובבת אחת התנתקתי ואפילו לא שמתי לב, רק אחרי שכאילו חזרתי לעצמי שמתי לב, הרגשה של בילבול, ואפילו קצת עייפות, משהו משונה. זה נמשך בערך דקה-שתי דקות. לא יודעת לאמוד את הזמן. זה היה בזמן נהיגה, כשהבעל שלי נהג, וסיפרתי לו.

הרופא אמר לי, שטוב שסיפרתי לו, והוא בטוח שנראה משהו בבדיקת הE.E.G., אני לא בטוחה, שמעתי לא פעם, שבעצם מפספסים אפילפסיה, כי לא היה התקף בזמן הבדיקה, האם זה נכון?

פשוט מפחדת ליפול בין הכיסאות, לא שאני מתלהבת שתהיה לי אפילפסיה, אבל גם לא רוצה לפספס במידה ויש. חשוב לי לקבל טיפול במידה ויש כזה, על מנת שאוכל לתפקד כמו שצריך, מפני שלנהוג במצב כזה, בלתי אפשרי.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

מירי רייזנסון
    07/07/2011

רותי שלום!

החששות שלך מובנים מאד.

על מנת לאבחן אפילפסיה קיימות בדיקות רבות שחלקן נעשו במשך שעות ואף ימים רצופים.
    מתחילים בדרך כלל מבדיקות יותר קצרות ואז מחליטים איך להמשיך.

לגבי נהיגה ברור שמי שלא מאוזן לא יכול לנהוג וגם אחרי שמתאזנים צריך לעבור תהליך בדיקה מול המכון לבטיחות בדרכים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו