פרכוס בעת שינה ורשיון נהיגה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרכוס בעת שינה ורשיון נהיגה
    שני
    29/12/2011

שלום רב,
    אני כותבת בשם אחי הצעיר..
    לפני מספר שנים קיבל שני התקפים בזמן השינה (לפנות בוקר) עשה את כל הבדיקות הרפואיות ונטל דפלפט. כמעט חמש שנים שהיה ללא פרכוסים, התגייס לצבא והכל כשורה. לפני כחצי שנה הפסיק (בהמלצת נוירולוג ) את הטיפול התרופתי. לפני חודש התעורר כשלשונו פצועה - לא היינו בטוחים אך אמש נפל מהמיטה בעת התקף כשאימי לידו. בבוקר כמובן לא זכר דבר.
    מספר שאלות לי:
    ראשית האם דיווח לצבר יגרום לשחרורו המיידי?
    שנית האם בעת דיווח למשרד הרישוי ישלל רשיוני במקום (על אף שההתקפים לא שכיחים ומתרחשים רק בשינה)
    שלישית האם עלינו להיות מודאגים כעת ולפנות לנוירולוג במיידיות (עוד השבת) או שזה בסדר להמתין עם הפניה לרופא עד שבוע הבא.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פרכוס בעת שינה ורשיון נהיגה - תגובה

מירי רייזנסון
    05/01/2012

שני שלום!
    מתנצלת על התגובה המאוחרת.

אם הבנתי נכון, אחיך משרת בצה"ל ואת רוצה להבין האם דיווח על התקף שקיבל לצה"ל יגרום לשחרורו. בדרך כלל מי שמקבל התקף אפילפסיה במהלך שירות צבאי, מושהה וממתינים כשנה ללא התקפים עד להמשך שירותו.

לגבי רישיון נהיגה. על החוק חייבים לדווח על כל שינוי במצב רפואי. בדרך כלל רשיון נשלל ולאחר שנה ללא התקפים, מעקב רפואי ובדיקות תקינות, המכון לבטיחות בדרכים מחליט על החזרת רישיון.

לגבי רופא, אם יש לך אפשרות להתייעץ עם הרופא בהקדם, הייתי מדברת איתו. ניתן לשאול את השאלה גם בפורום "אפילפסיה ילדים".

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו