פרכוס אפילפטי ראשון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרכוס אפילפטי ראשון
    שני בת 28
    12/03/2012

שלום, אני בת 28, אמא לילד בן 3, ולפני כחודש חוויתי פרכוס אפילפטי ראשון בחיי, שהתרחש לאחר לילה עם שינה מועטה, ובמקביל להזרקת גונאל F לצורך טיפולי פריון (הזרעות).
    כל הבדיקות יצאו תקינות - א.א.ג (רגיל ובחסך שינה) ו-MRI.
    אציין שאחי הבכור בן 37 ןחווה שני התקפים אפילפטיים בחייו (בגיל 17 ובגיל 24) אך לא הוגדר כחולה אפילפסיה.
    הרופאים המליצו להתחיל טיפול אנטי אפילפטי בלמיקטל במינון הנמוך ביותר, כיוון שלדבריהם מעבר לעובדה שעצם קיומו של ההתקף הראשון מעמיד אותי בסיכון מוגבר להתקף נוסף, גם טיפולי הפריון (שגורמים לעליות וירידות חדות ברמת האסטרוגן) מעלים משמעותית את הסיכוי להתקף נוסף.
    לגבי הריון נאמר לי שיש המלצה גורפת לא להפסיק עם התרופות כיון שפרכוס בזמן הריון מסכן את העובר באופן חמור ביותר. הוסבר לי שהלמיקטל היא התרופה שהכי פחות מסכנת הריון, וניתנה לי הסטטיסטיקה של העלאת רמת הסיכון למומים בעובר מ-2.2% ל-2.9%.
    יש לי שתי שאלות:
    1. האם גם אתם ממליצים להתחיל טיפול אנטי אפליפטי במקביל להמשך טיפולי הפוריות או שהייתם לוקחים את ההימור ולא מסכנים את ההריון העתידי?
    2. ממה שקראתי באתר ובפורום, אדם מוגדר רשמית כחולה רק לאחר 2 התקפים, אך מתחיל לקבל טיפול אנטי אפילפטי כבר לאחר ההתקף הראשון - אז אני לא מבינה כיצד יכולים אי פעם לדעת אם הוא אכן חולה, שהרי למיטב הבנתי התרופות שייטול ימנעו ממנו פרכוס נוסף. לא יותר הגיוני להתחיל טיפול רק כשיודעים בוודאות שהוא חולה במחלה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרכוס אפילפטי ראשון

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מירי רייזנסון
    13/03/2012

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אפילפסיה_ילדים' id=link]אפילפסיה ילדים[/a].

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו