מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיויון זכויות לאנשים עם מוגבלותשלומית11/06/2012
למירי רייזנסון שלום ולגולשים
רציתי להתייעץ ולקבל תשובה לגבי שיויון זכויות לאנשים עם מוגבלות.
אני בת 27 עבדתי מס שנים במעון ילדים פוטרתי מסיבה לא קשורה וכיום אני מאוזנת בתרופות מס שנים.
ואני מחפשת עבודה הרבה מאוד זמן ואם יש ראיונות אני הולכת אבל מקבלת
תשובות כמו נהיה בקשר או לא מתאימה,ששאלו על בעיה רפואית או רקע אז הצהרתי
בכנות שיש לי אפילפסיה ואז כבר שומעים ונותנים תשובות כנל.אני יודעת שאם לא מצהירים
על בעיה רפואית זו עבירה לפי החוק מה שידוע לי,האם אני חייבת בכל ראיון להצהיר ולדבר בכנות או לשקר ואז מגלים וזו עבירה ויש אפשרות לתביעה בעיקר בעבודות כמו טיפול בילדים,לא רוצים לקחת סיכון ולתת צאנס.להיפך שהתנו צאנס ויגידו למעסיקים שינסו ולא התנו תשובה שלילית או נהיה בקשר.
חבל שאי אפשר לעשות מחאה או להתאחד נגד זה ולתת שיויון זכויות כמו לכולם.
אני מאוד מיואשת וזה משפיע על מצבי הרגשי של השיגרה יום יום.
הייתי רוצה לשבת במשרד כפקידה או דומה לעבוד מס שעות והכי חשוב-להתפרנס בכבוד כמו כל אדם.אם לא מתאים למעסיקים אז שיגידו בפנים ולא הלכו סביב .
אם לא מעוניינים שלא הקחו סיכון אז שיפנו לעבודות אחרות ,כי אנחנו בסופו של דבר בני אדם.אשמח לקבל תשובה או יעוץ גם מגולשים .
תודה ויום טוב
שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיויון זכויות לאנשים עם מוגבלות - תגובה
מירי רייזנסון12/06/2012שלומית שלום.
כואב מאד לקרוא את מה שכתבת גם לגבי אפליה עצמה וגם לגבי הצורה בה המעסיקים דוחים אותך.
הנושא עוד יותר מורכב כיוון שהיום יש חוק פנסיה חובה ואיתו הצהרת בריאות שעליה חותמים עם תחילת העבודה. מקומות עבודה מסוימים דורשים אישורים של רופא תעסוקתי גם לגבי עובדים ותיקים וגם לגבי חדשים.
המדינה מנסה לסייע לאנשים עם מוגבלויות (זו הגדרה של משרד התמ"ת) דרך סיוע למעסיקים שמעסיקים אנשים עם נכות המוכרת על ידיי ביטוח לאומי. משרד המשפטים מסייע באמצעות נציבות שיווין זכויות לאנשים עם מוגבלויות עליה דיברתי קודם.
מה שחשוב הוא לפנות ולא להישאר בעמדה: אז מה הם כבר יוכלו לעשות? אנחנו יכולים להיות איתכם בתהליך.
חשוב להבין שלעתים עצם ההתעקשות שלכם על קבלה לתפקיד ופנייה לגופים רלוונטיים יכולה לסייע בקבלה לעבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיטורין
דניאל02/07/2012שלום לכם,
ברצוני לציין שעבדתי במלונאות 27 שנים בקבלה ולא ציינתי שיש לי אפילפסיה כי פחדתי
שלא יקבלו אותי לעבודה. לצערי יום אחד היה לי התקף והמלון פיטר אותי באותו רגע
כי טען ששיקרתי לו. העובדה שיש לי אפילפסיה עשתה לה כנפיים בעיר בא אני גר שמלאה
בבתי מלון והיום, שנה עברה, אף מלון לא רוצה להעסיק אותי. כל מנהל כח אדם לא אומר
שזה בגלל האפילפסיה אלא שיש צימצומים או שכרגע אין את העבודה שאני רוצה או כל מיני
תירוצים שונים שממש לא רוצה ללכת ללשכה ולחתום. לצערי האפילפסיה אינה בסל של
מחלות עם מוגבלויות ואי אפשר למנוע פיטורין. ביקשתי גם עזרה בדיור לביטוח לאומי - נאמר לי שליחיד שיש לו מעל 75% נכות רק עוזרים.....ממש בושה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיטורין - תגובה
מירי רייזנסון03/07/2012דניאל שלום.
המצב שאתה מתאר מוכר מאד ומחריף עוד יותר במקומות קטנים או בענפים בהם יש הכרות בין בעלי תפקידים.
מתי פוטרת מבית המלון? האם שקלת אז לפעול נגד הפיטורים? מדוע הנך חושב שפיטורים על רקע אפילפסיה שונים מפיטורים על רקע עיוורון למשל?
לגבי ההמשך. הייתי שוקלת פנייה ללשכת תעסוקה ואף לביטוח לאומי לצורך הפנייה לשיקום מקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
shmuel19/08/2012לגבי שאלתך בחיפש עבודה ישנה חברה שנקראת המשקם והיא מאין אפשר לומר חברת השמה לחולי אפילפסיה
ודבר שני את בטוחה שחובה להגיד בראיון עבודה שאתה חולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)