תרופות שוב...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופות שוב...
    רונית
    11/06/2012

שלום, אני כרגע לוקחת 1.25מ"ג קלונקס ביום (0.25 בבוקר ו1 בלילה), 150 מ"ג למיקטל 2X ביום, פריזמה 20 מ"ג פעם ביום, לומינל 100 מ"ג פעם ביום ודנטואין (אפנטואין)- נכון לעכשיו- 3 כדורים ביום של 100 מ"ג. האפנטואין גומר אותי. הוא מאוד מאוד חליש ומעייף. יש לי הרגשה של כבדות בעיקר בראש וביידים. בראש יש גם תחושה של משקולת מסתובבת. העיניים נעצמות ואנילא מפסחקה לישון.הייתי ישנה 6-7 שעות ביום ועכשיו אני ישנה 16 שעות ביום!
    ביקשתי מהאפליפטולוגית שלי להוריד את המינון של האפנטואין. היא אמרה לי לקחת יום 200 מ"ג בויום 300 מ"ג ביום שאחריו לסרוגין במשך חמישה ימים, ואחרי זה אני ארד לשבוע עם כדור אחד של 100 מ"ג ושבוע שלאחריו להפסיק עם התרופה הזאת לגמריי.

אני מרגישה שזה גדול עליי ואני מאוד חלשה ובקושי יכולה לאכול או ללכת לשירותים.
    אז רציתי לשאול אם זה בסדר שבחמישה ימים האלה\ שבוע אני אקח רק 200 מ"ג (100 מ"ג בבוקר ו100 מ"ג בערב) ושבוע אחריו זה אני ארד ל100 מ"ג וכו'

עו ד בעיה שמפריעה לי היא שאני חוששת שיפטרו אותי מהעבודה כי נעדרתי כבר חודש (באישור הרופא) ואני עדיין מאוד חלשה ובעבודה שלי אני *חייבת* לעמוד כל היום (9 שעות) ואסור לי בתכלית האיסור לשבת או להשען או לעמוד עקום...
    מה עליי לעשות?

בנתיים ביטוח לאומי גובה ממני כסף כשאני אמורה לקבל אחוזי נכות. אבל כרגע ממש אין לי את הכוחות לטביעה הזאת ולבדיקות שנדקשות בשבילה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרופות שוב...

הוספת תגובה

• תרופות שוב... - תגובה

מירי רייזנסון
    12/06/2012

רונית שלום.

חשוב מאד להפריד בין שאלות רפויאות עליהן לא אוכל לתת מענה לבין שאלות הקשורות לתעסוקה וביטוח לאומי.

לדעתי, היכולת שלך לעבוד בכלל ולעבוד בתפקיד מסוים נובעת ממצבך הרפואי. את מתארת פער משמעותי בין מצבך כעת (שינה של 16 שעות ביום) לבין הדרישות של העבודה (עמידה של 9 שעות על רגליים).

חשוב מאד להתייעץ עם נירולוג לגבי היכולת שלך לעבוד. חזרתך לעבודה תהיה תלויה, לדעתי, במצבך הרפואי: עד כמה תהיי מאוזנת, מה יהיו תופעות הלוואי של הטיפול התרופתי, מה אופי העבודה שתבצעי. ייתכן ומקום העבודה יפנה אותך לרופא תעסוקתי.

גם הפתרונות יהיו בהתאם למצב: צמצום שעות העבודה, מעבר לתפקיד אחר, חיפוש מקום עבודה חלופי...

הקושי עם פנייה לביטוח לאומי הוא שדווקא במצב שבו מרגישים מותשים, יש צורך לגייס את כל הכוחות. לצערי, אין דרך אחרת. קחי בחשבון שאם את מגישה טפסים, ייקח לפחות חודש עד לזימון לוועדה ואולי עד אז תתחזקי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום מירי

רונית
    14/06/2012

כרגע קצת הורידו לי את התרופות אבל אני חוששת שהולך להיות לי התקף בימים הקרובים... אני יודעת שיש איזה פורום שאילן בלט מנהל אני פשוט לא מוצאת אותו...
    לגבי הבעודה תיכננתי לקחת עוד שלושה שבועות חופש עד שאתאושש (אם בכלל )
    בקשתתי מהרופאה שלי ימי מחלה (42 ימים סה"כ יצא) והיא אמרה לי שאסור לה לאשר יותר מחודש. ושאני באמת צריכה ללכת לרופא תעסוקתי. העיניין הוא שעכשיו אני בקושי יכולה ללכת מהמיטה לשירותים ולמטבח. אני מאוד מאוד חלשה ואני מרגישה שהתרופות עשו אותי "שיכורה" וההנג אובר לא נגמר... הראש מסתובב כיאילו יש בתוכו משקולת, הגוף כבד פי שתיים, העיניים נסגרות, אני הולכת בזיגזג ואין לי שייווי משקל. אני כל הזמן נופלת. אני בקושי יכולה ללכת! אין לי כח לאכול. אין לי כח לעשות גרעפס (סליחה על הגסות) ונהיה לי בחילה
    אני כבר כמעט חודש בבית\בבית חולים ולא זזה וזה מאוד מדכא אותי.
    איך אני אגיע לביטוח הלאומי???
    איך אני אגיע לרופא התעסוקתי???
    לפעמים אני אומרת לעצמי אולי זה הזמן להגיד "שמע ישראל"...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום מירי - תגובה

מירי רייזנסון
    19/06/2012

רונית שלום.

לגבי הפורום הרפואי שאת שואלת עליו. לא ניתן במסגרת זו לתת הפנייה לפורום מחוץ ל be ok. ניתן לפנות לפורום אפילפסיה ילדים שמסייע גם למבוגרים עם אפילפסיה.

במצב שאת מתארת קשה לדמיין כיצד תוכלי לטפל בכל הביורוקרטיה. ללא ספק את זקוקה לתמיכה של משפחה או חברים שיסייעו לך בנושא.

אני מאד מקווה שהמצב ישתפר בקרוב לאחר שהגוף יתרגל לתרופות. בינתיים הייתי שוקלת עם הניורולוג המטפל אפשרות של אשפוז שבו יכולו לעקוב מקרוב אחרי מצבך. את מתארת מצב מאד קשה וחשוב להעביר גם לניורולוג עד כמה את סובלת.

אם תגיעי לאישפוז, תפני לעובדת סוציאלית ותבקשי את הסיעו שלה במילוי טפסים של ביטוח לאומי. על מנת להגיש תביעה אין צורך להגיע באופן אישי לסניף המוסד לביטוח לאומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו