מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אח שלי חולה אפילפסיהשני06/05/2013
אח שלי חולה אפילפסיה מגיל 16, היום הוא בן 24. הוא מטופל מקבלת ההתקף הראשון בדפלפט כרונו. בחמש השנים מאז קבלת ההתקף הראשון הוא היה מאוזן לחלוטין, חטף התקף אחת לשנה שנתיים. בחודש האחרון השנה.. הוא חטף כבר 3 התקפים. בפרש של שבוע.. התאשפזנו ברמבם.. היה לו חוסר של מנת תקופה בדם. היום בבוקר הוא חטף עוד התקף.
הוא לא אוהב לדבר על המחלה, מדחיק כל התקף, הוא מתבייש בזה. הוא שותה אלכוהול ולא אחראי לחיים שלו. ידוע שיש קשר בין אלכוהול לנטילת תרופות מסוג זה. עד כמה זה נכון.? קיימת קבוצת תמיכה לצעירים- אנשים בגילו שמתמודדים עם המחלה? שיכולים לעזור לעודד, לשכנע, להסביר.?? יש דבר כזה?
אשמח אם יעזרו לנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשביל זה אנחנו כאן
דני06/05/2013אל תתנו לו לשתות אלכוהול (גם לבריאים לא טוב). לישון טוב בלילה. לא להתבייש- כשיהיה התקף ולא ידעו מה יש לו, זה יותר בעייה. להיבדק ולקבל טיפול!!!. לא לנהוג. לקחת אחריות על החיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאח שלי חולה אפילפסיה - תגובה
אוהד פוזיילוב12/05/2013[מזהיר מראש זה ארוך]
כפי שדני אמר
אסור לשתות אלכוהול עם הכדורים שאנחנו לוקחים
אסביר בקצרה מדוע אסור.
רוב התרופות שאנחנו לוקחים מתפרקות או בכבד או בכליות .
כפי שאני יודע גם אלכוהול מתפרק בכבד. הפירוק שלו מפריע לפעולה התקינה של התרופה.
מנסיון שלי ללכת לדבר על זה עם עובד סוציאלי עוזר (פסיכולוג לא עזר לי ..)
צריך לשמור על אורך חיים תקין. משמע לישון כמו שצריך בלילה! שבע שעות מינימום!!
לקחת את הכדורים כמו שצריך בוקר וערב , לא לפסוח על מנה היומית, להבין ולהפנים שמאז שיש לנו אפילפסיה אנחנו מוגדרים חולים כרוניים.
תאמיני לי היה לי מאוד קשה לעקל את הבשורה, מאדם שלא לקח כדורים ושהיה אנטי כדורים פתאום הוא צריך יום יום לקחת פעמיים ביום כדורים, זה שינוי מחשבה שהיה לי קשה לעשות אך לבסוף הבנתי שזה המצב והשלמתי איתו. קיבלתי את האפילפסיה בגיל 26 באמצע החיים הייתי צריך להפסיק לנהוג ולהוריד הילוך בחיים , כיום מאוזן ונוהג כמו כולם.
את צריכה לבדוק מה השתנה בתקופה האחרונה . מה הוא עשה שונה ? התקופה הזו מלחיצה הוא שוכח לקחת את התרופות . לא ישן בלילה?
אני יודע שאם אגיד/אכתוב שהגיע הזמן שבגיל 24 יקח אחריות על החיים שלו , זה לא ממש יעזור . זה צריך להגיע ממנו.
אתם יכולים לנסות לעזור לו בתמיכה נפשית שבעזרתה יגיע להבנה וישלים עם המצב.
שני, האם גם לך יש אפילפסיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)