מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן זוגי חולה באפילפסיהאפי16/05/2013
יש לי בן זוג בן 38 (לשנינו פרק ב' בזוגיות),אנחנו יחד מס' חודשים ומייד בתחילת הקשר הוא סיפר לי על המחלה ושהוא סובל ממנה כ-14 שנים ולי היה ברור שזה לא משהו שיפריע לקשר.
אתמול לראשונה הוא קיבל התקף אפילפסיה מאז שאנחנו יחד וראיתי אותו בזמן התקף מה שגרם לי לחרדות ולדאגה כלפיו, למזלי אביו שידע מייד מה לעשות היה במקום והרגיע אותו ואת כל מי שהיה כשזה קרה וגם אחרי שפנינו אותו למיון עם האמבולנס קיבלתי את כל הייעוץ וההדרכה ונראה לי שאדע מה לעשות במצב כזה.
אז קודם כל אני רוצה לציין שמבחינתי שום התקף לא יגרום לקשר הזוגי הזה להתקלקל באיזושהי צורה מלבד העובדה שעכשיו אני פשוט אדאג לבריאותו יותר מתמיד.
יש לי מספר שאלות:
א. מישהי ציינה בפורום שבנה חולה באפילפסיה וכנראה שזה תורשתי בגלל שאביו חולה, האם ייתכן שאפילפסיה היא מחלה תורשתית ו/או גנטית?
ב. בנוסף, לאחרונה גילינו שבן זוגי סובל מלחץ דם מאוד גבוה, כולסטרול בדם וסכרת בערכים גבוהים האם זה משהו שעלול לגרום להתקפים תכופים? (עד היום היו לו התקפים אחת לכמה שנים או אחת ל9-10 חודשים).
ג. האם לחץ נפשי, כעס או התרגשות יכולים לגרום להתקף?
ד. האם ייתכן שהוא קיבל את ההתקף אתמול מכיוון שהוא סבל מקלקול קיבה וייתכן שהתרופה פשוט לא הייתה פעילה? (הוא מטופל בטיגרטול)
תודה רבה על תשובתכם
ומאחלת בריאות טובה לכולנו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן זוגי חולה באפילפסיה - תגובה
יוסי אונטרמן03/06/2013שלום רב
אענה רק על מה שאני יודע...
יש מקרים שאפילפסיה היא תורשתית, לחץ הוא חד הזרזים לקבלת התקף,
מציע להתייעץ עם אפליפטולוג.
בהצלחה
יוסֵי אונטרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דני06/06/2013אני סובל מאפילפסיה משנות השבעים. נשוי באושר. יש לי שני בנים בריאים לחלוטין. אם תפעלי על פי הסתברות- אז סטטיסטיקה היא מילה נרדפת לבלוף. בהצלחה עם בן זוגך. יש מחלות הרבה יותר קשות, לא עלינו, וחיים עם זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)