שאלות על אפילפסיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות על אפילפסיה
    שאלה
    15/06/2013

היי!
    אני בת 23, לא מזמן חוויתי התקף שלישי ב-6 שנים ואובחנתי כסובלת מאפילפסיה עם התקפים נדירים. אני שוקלת טיפול תרופתי (דבר שסלדתי ממנו עד עכשיו בגלל תופעות הלוואי הלא נעימות ששמעתי עליהן, וכיוון שההתקפים שלי היו נדירים בכלמקרה – עם הפרשים של שנים בינהם – וכשתמיד היה טריגר של עייפות קיצונית או לחץ או בדרך כלל גם וגם לפני התקף.)
    בכולופן, כמה דברים שרציתי לברר לפני:
    1. האם אפילפטים המטופלים תרופתית לא יחוו התקפים גם במצבי חסך שינה או לחץ? כי העניין הוא שגם עכשיו, בלי תרופות, אני מסתדרת נהדר כל עוד אני מקפידה על 7 שעות שינה ביום...הסיבה היחידה שבגללה אני שוקלת תרופות היא כי אני רואה שהחיים לא תמיד מאפשרים לי להקפיד על שעות השינה שלי
    2. נניח שהתחלתי טיפול בתרופה מסוימת, חוויתי תופעות לוואי והפסקתי איתה (בצורה מתונה, ירדתי במינון כמו שעליתי במינון), ולא החלפתי אותה בשום תרופה אחרת. האם זה יגרום לי לחוות יותר התקפים/לפתח תלות בתרופה/סיבה אחרת כלשהי שבגללה לא אוכל פשוט לחזור לחיים שהיו לי קודם?
    במילים אחרות, האם אפשרי "לנסות" תרופה להפסיק איתה אם אני לא מרוצה ולא להחליפותה בשומדבר אחר, בלי שיהיו לכך איזשהן השלכות?
    3. האם לתרופות תהיה השפעה כלשהי לרעה על מנת המשכל ויכולות הלמידה שלי? בלי להשוויץ, תמיד הייתי מאלה שציונים באים להם בקלות ושאף אחד לא יכול לנצח אותם במשחקי זכרון, זה יהיה נורא להפוך להיות בנאדם ממוצע פתאום (אני עדיין נשמעת שוויצרית, אני יודעת, אבל אני באמת מקווה שאתם מבינים)
    4. אני יודעת שלכל אפילפסיה מתאימים תרופות אחרות ואני צריכה להתייעץ עם הנוירולוג שלי, אבל עד עכשיו, כשדיברתי עם אנשים, שמעתי על שתי תרופות שהיו מרוצים מהן: טריל ולמיקטל. גם אתם, אפילפטים יקרים, מהנסיון שלכם, ממליצים עליהן? הייתם ממליץ על תרופות אחרות?
    5. זאת שאלה שמופנית לכל מי שנכנס לפורום הזה – שם של נוירולוג טוב ומומלץ באיזור המרכז. אם יש מישו שאתם סומכים עליו ושתוכלו להפנות אותי אליו...
    6. אני פחות או יותר באמצע תהליך של הסרת שיער בלייזר, רציתי לדעת האם יש תרופה אנטיאפילפטית כלשהי שמפריעה להסרת שיער בלייזר? מבחינת, אני לא יודעת, הפרת האיזון ההורמונלי או משו כזה...חבל לי פשוט על כל הכסף שכבר השקעתי

תודה רבה-רבה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות על אפילפסיה

הוספת תגובה

• שאלות על אפילפסיה - תגובה

אוהד פוזיילוב
    16/06/2013

שלום לך .

מנסיוני יש צורך לישון מסודר.
    זה שתקחי תרופות לא אומר שלא תקבלי התקף לאחר חסך בשינה.
    אצל כל אחד זה שונה. כמו שכל תרופה משפיעה באופן שונה מאדם לאדם. כך אדם 1 יכול לקחת תרופות להיות בחסך שינה ולהיות מאוזן, אחר לא.

האם התייעצת עם הרופא המטפל (נוירולוג)שלך על הפסקת התרופה?
    כמובן שאפשר להתחיל ולהספיק לקחת תרופה כזו או אחרת. את הכל צריך לעשות בהתייעצות עם הרופא המטפל שלך.
    בנוגע לזיכרון שוב הנוירולוג יכול לענות לך על השאלה הזו.

אישית למיקטל עזר לי להיות מאוזן לאחר שלא הייתי מאוזן כאשר לקחתי דאפילפט כרונו.

מאחל לך בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו