החברים לא מבינים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החברים לא מבינים
    אילן (גיל 27)
    26/08/2013

הי לכולם , שוב אני כותב כאן:
    אני אובחנתי כחולה באפילפסיה לפני חצי שנה, וחברי הקרובים אינם מאמינים לי, צוחקים עלי תכופות, ובגדול טוענים שאני ממציא הכל על אף שסיפרתי להם כל פרט מההתקפים, ועל אף שאושפזתי שבוע במחלקה הניורו' בבית החולים ואפילו הראיתי להם את המסמכים מבית החולים ושיתפתי אותם במצבי. כיצד הייתם מתמודדים אתם עם דעות קדומות וחוסר אמון כזה? מדוע אנשים לא מאמינים שאתה חולה כשאין פציעה או משהו נגלה לעין...
    כיצד להתמודד עם החברים האטומים הללו? האם עדיף פשוט לא לשתף איש במצבי הרפואי?

אשמח לשמוע מניסיונכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החברים לא מבינים

הוספת תגובה

• החברים לא מבינים - תגובה

מיכל רוקר
    26/08/2013

היי אילן,

כמה שאלות לי אליך:
    מהן דעותיך על האפילפסיה ועל מה אתה מבסס אותן?
    איך סיפרת לחבריך על האפילפסיה ממנה אתה סובל?
    עד כמה אתה יודע על האפילפסיה כדי להסביר להם בצורה שיבינו את כוונתך?

אני יכולה לשתף אותך מניסיוני האישי ולומר לך שבעבר כשעשיתי ממנה סיפור נורא גם החברה התייחסה אל מחלתי בהתאם וכיום אני מחכה להזדמנות לספר עליה ומזמינה לשאול אותי כל שאלה שמסקרנת את שומעי.
    לשם כך למדתי על האפילפסיה כדי שאוכל להעביר כמה שיותר ידע הלאה.

מקווה שסייעתי לך,
    המון בהצלחה ושנה טובה ומתוקה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מסכימה עם כל מה שנאמר קודם ו...

חיה
    29/08/2013

אם למרות הכל אתה מסביר, מפרט, מציג, משתף והם עדיין לא מאמינים, הם ממש לא נקראים חברים. ברגע שתראה להם תחושת ריחוק, משהו אולי ידגדג ואם גם זה לא, אז הם אנשים רעים!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה קטנה

מורוש:)
    31/08/2013

שלום אילן :) אני בת 21... מגיל 17 אובחנה אצלי האפילפסיה.
    לאורך השנים התמודדתי לא פעם ולא פעמיים (ועדיין מתמודדת) עם השאלה האם לספר לאנשים סביבי שיש לי אפילפסיה... ואם כן? אז איך?
    מניסיוני המועט (בבית הספר,בצבא,בעבודה) אני יכולה להגיד שאין תשובה חד משמעית בנושא..וכל מקרה לגופו של עניין.
    אך בראש ובראשונה עליך לחשוב איך אתה רואה את עצמך עם האפילפסיה.
    בדרך שאתה תתייחס "אליה" גם אחרים ינהגו באותה הדרך.
    לכן אני ממליצה לך "לקבל אותה" כמה שאפשר.
    שיהיה לך בהצלחה!! ;)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה קטנה - תגובה

מיכל רוקר
    01/09/2013

מורוש,
    מסכימה איתך מאוד!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לכם חברים וחברות

אילן
    03/09/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה עוד יותר קטנה

דני
    03/09/2013

סיפרת-כל הכבוד. לא משתפים פעולה-לדעתי תהיה מרוצה. אנשים מוכנים לקבל אנשים בריאים, אבל מתרחקים מחולים. אם מקבלים אותך איך שאתה, גם אתה לא צריך "להשתמש" באפילפסיה, ו"להיות מסכן" מרצונך. שנה טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו