מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקפים בזמן שינה ויקיצה ונהיגהשלי11/09/2013
שלום רב,
האם מישהו יודע בוודאות מה הדין במצב של התקף מתוך שינה ובדקות הראשונות של היקיצה על נהיגה?
ידוע לי כי לאחר 3 שנים בהן אלו ההתקפים היחידים שהיו ניתן יהיה לנהוג כרגיל - אולם -
משפט זה הוא מאוד "יפה" על הנייר ואני מחפשת אחר המשמעות האמיתית שלו בפרקטיקה. כלומר:
1. האם אסור לנהוג 3 שנים ואז, אחרי שרואים שאלו סוג ההתקפים היחיד שהחולה חווה - רק אז נותנים היתר לנהוג?
2. האם מותר לנהוג בזמן ה- 3 שנים הללו?
3. ממתי סופרים את השנים האלו? מההתקף הראשון או האחרון?
4. אני מטופלת כעת ב200 מ"ג למיקטאל - אך קיבלתי התקף מתוך יקיצה על אף הטיפול - כולל נשיכת לשון (כואב), מתן שתן. (לא נעים בכלל) ונגרם לי חבלה בברך. האם צריך להעלות את המינון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפים בזמן שינה ויקיצה ונהיגה - תגובה
מיכל רוקר11/09/2013בוקר טוב שלי,
ממליצה לך להיכנס לאתר של אי"ל, שם מופיעים במפורט כל הפרטים בנוגע לרישיון הנהיגה.
בעיקרון משרד התחבורה דורש מאדם חולה אפילפסיה:
- להיות ללא התקפים במשך שנה (מההתקף האחרון כמובן).
- שתרשים ה- EEG שלו יהיה תקין
- מדי שנה למלא הצהרת בריאות המהווה מעקב מצד משרד התחבורה באשר למצבו הרפואי של החולה. בהצהרה זו המשרד דורש הצהרה רפואית של החולה עצמו הכוללת- חתימה של עורך דין כדי לוודא שדבריו דברי אמת הם וכן טופס רפואי שעל הרופא המטפל למלא הנוגע למצבו הרפואי של החולה.
באשר לשאלתך השנייה הנוגעת לטיפול התרופתי, אני ממליצה לך לשוחח על כך עם הרופא המטפל.
רק בריאות, שנה טובה וגמר חתימה טובה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קיבלתי מענה לשאלה...
שלי12/09/2013מיכל שלום לך,
תודה על ההתייחסות אך ממש לא קיבלתי מענה לשאלה.
התשובה שנתת לי לא מתייחסת למה ששאלתי בקשר להתקפים בזמן שינה ובשעת יקיצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קיבלתי מענה לשאלה... - תגובה
מיכל רוקר12/09/2013שלי שלום,
התקף הוא התקף וכך גם הדין בנוגע לנהיגה.
לכן נאלצת להפנות אותך שוב למקורות המידע שהפניתי אותך בתשובה שלי.
יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)