מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לכולםםם דחוף להיכנס וחובה לקרואלירן21/09/2013
אני חולת אפילפסיה כבר 10 שנים היה לי התקפים פה ושם
הייתי גם בדרך להתקף הדבר היחיד שמנע את ההתקף זה דבר ממש
פשוט לוקחים מלח ומניחים מתחת ללשון ותתנו לו להיספג
זה הציל אותי מלא פעמים ותנסו את זה תראו איך תנצלו
מאחלת לכם בריאות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת התקפים
אדווה09/11/2013אני חולת אפילפסיה 22 שנים ואין לי שום סימן מקדים שעומד לקרות לי התקף.רציתי לשאול איך את יודעת מתי לשים את המלח מתחת ללשון?מה הסימנים?אשמח למענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
נני06/12/2013לא הייתי ממליצה להסתמך על 'תרופות סבתא' כשיטות למניעת התקפים.
בכל מקרה אדווה, מה שלירן מתארת נקרא 'אאורה' זו בעצם תחושה קבועה לפני התקף.
לא כולם חווים 'אאורות' ואלו שכן, מרגישים זאת באופנים שונים. זה מאד אנדבדואלי. זה יכול להתבטא בחרדה, בתחושת נימול, בריח או טעם ועוד תופעות רבות, כל אחד והאאורה שלו.
מה שטוב באאורה זה שהיא מאפשרת לאפילפטי להכין עצמו לקראת ההתקף- להודיע למישהו, להתיישב על מזרן על הרצפה כדי למנוע נפילה וכו'.
אכן, לא לכל אחד יש אאורה. גם לי לא :)
בברכה,
דנה אהרון,
יו"ר עמותת אי"ל-אגודה ישראלית לאפילפסיה (ע"ר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)