רשיון נהיגה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רשיון נהיגה
    בן
    03/12/2013

שלום,

אני יודע שיש מאמר בנושא אבל עדיין יש לי כמה שאלות.
    אני בן 22, כבר בערך שנה וחצי בלי התקפים על למיקטל. לפני כמה חודשים הייתי אצל הנוירולוג, עשיתי בדיקת רמות בדם וראינו שאני קרוב לגבול התחתון של הרמה הטיפולית אז העלנו את המינון כמניעה.
    חטפתי התקף בזמן שהייתי בצבא, אז שחררו אותי, והועילו בטובם לדווח למרב"ד. אני חייב להודות שזה ממש מעצבן, יש מעט מאד מדינות עולם שבהן עושים את זה. המדינה יוצאת מנקודת הנחה שאנחנו חבורת אידיוטים שקרנים ולא אחראיים שצריכים איזה מבוגר אחראי שישב להם עם חרב מעל הצוואר.
    בכל מקרה, קיבלתי שני מכתבים על השלילה, היבלגתי, ואת המכתב הרשום לא לקחתי כך שלא הגעתי לשום פגישה. היה ברור ששוללים לי את הרשיון אז זה נראה לי כמו בזבוז זמן.

מה התהליך כדי לקבל את הרשיון שלי חזרה? ראיתי בכתבה בנושא שהם מבקשים MRI ו-EEG בשינה ובעירות, ממתי צריכות להיות הבדיקות? MRI בכל זאת זו בדיקה שקשה מאד להשיג בשבילה אישור ולקבל תור יכול לקחת חודשים, והEEG בשינה הוא וואחד כאב ראש וגם אני מניח שלא כל כך קל לתאם את זה.
    חוץ מזה, אילו עוד מסמכים יכולים "לחזק" את הטענה שלי (אני מרגיש כמו פושע) שאני מסוגל לנהוג?

תודה רבה,

בן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רשיון נהיגה

הוספת תגובה

• מיותר לציין

בן
    03/12/2013

שמאז ההתקף האחרון לא נהגתי*..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רשיון נהיגה - תגובה

מיכל רוקר
    04/12/2013

שלום בן,
    מניסיוני מעולם לא התבקשתי לערוך בדיקת MRI להוכיח את איזון האפילפסיה שלי, אך יש צורך לערוך בדיקת EEG (שהיא לא כל כך נוראית ודי נפוצה).
    בנוסף לכך יש לקבל אישור מהרופא המטפל (נוירולוג, לא רופא משפחה) שמאשר שאכן לא חווית התקפים מזה שנה וחצי והוא יכול להפנות אותך באותה נשימה לבדיקת ה-EEG.
    האלמנט הנוסף הוא תצהיר משפטי מול עורך דין שאתה מצהיר שאתה אכן מאוזן מזה שנה וחצי.
    זה קצת מסורבל ומצריך תיזוזים אבל בסופו של דבר אם הכל מצביע על איזון של שנה וחצי, אני לא מאמינה שיש סיבה שימנעו ממך את רישיון הנהיגה.

בהצלחה וחג שמח,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה עם זימון?

בן
    04/12/2013

מהנסיון שלך מזמנים אותך ל"שימוע" או שמספיק לשלוח את הבדיקות ומקבלים תשובה בדואר?
    ואם מזמנים אותך, כמה זמן מראש אומרים לך את מועד הפגישה והאם אפשר לשנות אותו? אני פשוט בחו"ל רוב הזמן כרגע. עדיין בהשגחה בארץ אבל לא מגיע הרבה.

תודה על התשובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה עם זימון? - תגובה

מיכל רוקר
    04/12/2013

מעולם לא הייתי בשימוע, ולא מכירה את זה, ואני כבר שנים ממלאת את הצהרות הבריאות למשרד התחבורה.
    כדי לדעת מה מצבך הם שולחים לך טפסים ייעודיים הביתה.
    אתה יכול לשוחח איתם ולשם כך עליך לחייג 5678*

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה עם זימון? - תגובה

אוהד פוזיילוב
    07/01/2014

מסכים עם מיכל.
    מנסיון לאחר שנה אתה יכול לבקש מהנוירולוג שלך את כל התיק הרפואי ולשלוח למכון הרפואי בחיפה.
    הם לא קוראים לך לועדה הם עושים את הועדה שלא בפניך.

לשאר בירורים תתקשר למשרד התחבורה 5678 *

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו