בדיקת וידאו eeg

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת וידאו eeg
    אבחנה
    12/02/2014

שלום לכולם
    חייבת להגיד שוב שאני שמחה שמצאתי פורום זה.
    מאז שמצאתיו לומדת הרבה משאלות ותשובות החברים.
    ניקבע לי תור לוידאו eeg . נאמר לי שבדיקה זו מאשרת סופית נוכחות של מחלת אפילפסיה או שוללת אותו......... העניין הוא שכל בדיקות eeg שלי בערנות ובהתקף היו תקינות ....אז במה תועיל לי הבדיקה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת וידאו eeg

הוספת תגובה

• בדיקת EEG

אפרת
    14/02/2014

בעלי סובל מאפילפסיה כבר 13 שנים ולאורך כל התקופה בדיקות ה-EEG בעירנות ובשינה היו תקינות לחלוטין. הבדיקה שאישרה לגמרי את המוקדים להתקפים הייתה MRI אך גם שם נאמר לנו שלא לכל חולה באפילפסיה ניתן לראות את המוקדים ב-MRI וישנן עוד בדיקות נוספות שנצטרך לעבור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה . ובעלך נוטל תרופות?

אבחנה
    15/02/2014

אז אם הבנתי את שכתבת- בעלך מאובחן כחולה אפילפסייה ונוטל 13 שנים תרופות למחלה על אף שכל בדיקות eeg תקינות? אז איך אובחן? על סמך ההתקפים בלבד? שאתם סיפרתם מה אתם רואים וגם הוא סיפר [אם היה בהכרה חלקית =התקף חלקי] ?
    MRI צריכה לעשות אבל ב- CT ראו ממצאים שיכולים להסביר ההתקפים שלי.
    בעלך עשה CT?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת EEG

אפרת
    16/02/2014

במקרה של בעלי בדיקת CT גם הייתה תקינה, בעלי אובחן לאחר שהיה מאושפז מס' פעמים בבי"ח ורופאים היו נוכחים בזמן ההתקפים, בהתחלה ההתקפים היו רק בזמן שינה ובמשך הזמן זה החמיר וכיום ההתקפים הם בעירנות מוחלטת (בהתקף האחרון הוא אף הספיק לומר לי 2 שניות קודם לכן שהוא עומד לקבל התקף).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי התרופות

אפרת
    16/02/2014

בעלי מקבל תרופות
    טיגרטול CR וקפרה (במינונים גבוהים)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש בדיקות נוספות לאיתור המוקדים אך

בר
    20/03/2014

אך הן יקרות מאד ונעשות רק לראות התאמה לניתוח כרוגי להסרת מוקד אפילפטי
    בדיקת PET C.T היא בדיקה שנעשת בבי"ח הדסה עין כרם וכן בבי"ח שערי צדק
    מזריקים חומר ניגוד וכן "מעין" גלוקוז ואז בודקים את תפקוד המוח כתגובה לגלוקוז .
    בדיקת MEG נעשת באוניברסיטת בר-אילן במכון לחקר המוח ,מעין בדיקת MRI (דומה מאד)
    בדיקת ספקטור -לא ידוע לי בדיוק את משמעותה
    בדיקת MRI תפקודית ששונה מ-MRI רגילה מבחינת הנתונים שהיא מספקת .
    וידאו אי.אי.ג'י -בדיקה שמאשפזים את החולה למשך מספר ימים ,כאשר לראשו מוצמדות אלקטרודות של אי.אי.ג'י והוא מצולם במקביל כל העת במצלמת וידאו .

בקיצור תצצי באינטרנט ותקבלי יותר מידע על בדיקות אלה .
    והתייעצי עם נוירולג מומחה לאפילפסיה טוב .
    המון בריאות והצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת וידאו eeg - תגובה

מיכל רוקר
    18/02/2014

צהרים טובים חברות,
    חשוב מאוד לציין ולזכור כי אצל כל אדם האפילפסיה באה לידי ביטוי בצורות שונות, ולשם כך גם עושים שימוש בבדיקות שונות לגילוי ואבחון האפילפסיה שכפי שניתן לראות גם הן מוגבלות.
    המלצתי לכם להפנות שאלות הקשורות לרפואה לרופאים המומחים בתחום כדי שתוכלו לקבל את התשובות מקצועיות ביותר ולהשתדל לקחת את הידע שצוברים אחרים לשם הרחבת הידע הכללי בהקשר למחלה שיאפשר לכם גם לאתגר את הרופאים בשאלות. אך להשתדל שלא להשליך מניסיונם של אחרים על המקרה האינדיווידואלי.

שפע של בריאות,
    מיכל רוקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשאול לדעת להבין

אבחנה
    19/02/2014

שלום מיכל
    השאלה שלי לגבי נטילת תרופות לא באה מתוך כוונה לדעת איזה תרופות ,אלא מתוך כוונה לדעת האם המשתתף בפורום זה נוטל תרופות אפילפטיות על אף שמזה13 שנים בדיקות שביצע היו תקינות....כלומר: רוצה אני לדעת מנסיונם של אחרים את מהלך המחלה שלהם עד לקבלת "החותמת" הסופית של אפילפסייה.
    אני חושבת שרצון זה הוא מאוד לגיטימי ושבפורום זה יש ידע רב שאצור אצל חבריי הפורום וטוב אם "נשתמש" בו להשכיל.
    לרופאים יש מבחינתי ידע רב אך לא רק להם. ואת ידע זה מכנה אני כידע "יבש".בעוד שבפורום יש אמפתייה,הבנה,שיתוף, תחושה שאת לא לבד אלא ביחד ועוד.
    נכון באומרך כי אין להשליך מנסיון האחר על המקרה האישי שלך, אך זה לא אומר שאסור לשאול ולדעת ולהבין.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשאול לדעת להבין - תגובה

מיכל רוקר
    20/02/2014

בוקר נפלא,
    אני מאוד מסכימה איתך, שיתוף של ידע וניסיון מאוד חשובים ואני ממליצה על כך מאוד.

פורום התמיכה נועד לשיתוף ולתמיכה ולכן ברור שכן לשאול ולהתייעץ, אך יחד עם זאת לקחת בחשבון שמלבד הידע שרוכש כל אדם על המחלה הוא גם משתף בחוויה, בדעה ובסוג האפילפסיה האישי שלו שיתכן מאוד שהינה שונה מזו של אחרים גם אם לעיתים על פני השטח הדברים נראים דומים.

לכן מציינת זאת תמיד לבל נשכח את מורכבות העניין.

בוקר של כיף ושיתוף,
    מיכל רוקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו