מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החזר אמבולנס- סירוב פינויאני20/03/2014
מהו נוהל החזר השתתפות בקופת חולים מאוחדת אם הוזמן אמבולנס בשל התקף אפילפטי אך סירבתי להתפנות לבית החולים? בדרך כלל אני לא מספיקה להתעורר לפני, אז האמבולנס מספיק להתחיל להסיע אותי למיון. במקרה הזה הספקתי לסרב להתפנות למיון. האם אני חייבת לבלות 6 שעות עקרות במיון בשביל להיות זכאית להחזר אמבולנס? זה אשמתי שמישהו נבהל מההתקף שלי והזמין אמבולנס?
ולמה כל פעם אני צריכה להיאבק במאוחדת עד שאני מקבל את ההחזר המלא עבור אמבולנס( וזה בלי קשר למקרה הזה). יש כאן עוד אנשים עם הבעיה הזאת?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזר אמבולנס- סירוב פינוי - תגובה
מיכל רוקר24/03/2014שלום רב,
למען האמת אני לא מאשימה אנשים על שהם נבהלים מהתקף טוני קלוני.
אדם שאיבד את הכרתו במקום צבורי והוזמן עבורו אמבולנס ע"י עובר אורח, והוא פונה לבי"ח, זכאי להחזר מלא בגין ההוצאה עבור האמבולנס, ללא קשר האם אושפז בעקבות הפינוי. להנחיית משרד הבריאות בנוגע להחזר הוצאות על פינוי באמבולנס ממקום ציבורי לחץ כאן . כללים אלה חלים גם על פינוי אפילפטי.
מקווה שעניתי לשאלתך,
רק בריאות,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.אבל מה אם לא פונה לבית החולים?
אני24/03/2014זאת השאלה. מה אם הגיע האמבולנס, וסירבתי להתפנות למיון? מי צריך לשלם על האמבולנס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.אבל מה אם לא פונה לבית החולים? - תגובה
מיכל רוקר24/03/2014האם הם דרשו ממך תשלום? מי דרש?
האם חייבו אותך להתפנות איתם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאמבולנס דרש אגרה
אני24/03/2014על טיפול במקום, ולאחר שהתעוררתי הפראמדיק נתן לי את האפשרות לא להתפנות לבי החולים והחתים אותי על סירוב פינוי. ( למען האמת, כשחתמתי הייתי קצת מטושטשת, אז אפילו לא זכרתי שחתמתי). האגרה היא אגרה מופחתת (179 ש״ח). אני לא מבינה את קופת החולים- הם מעדיפים לשלם גם על מיון ואגרה מוגדלת ורק אז יחזירו לי החזר מלא? קצת לא הגיוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאמבולנס דרש אגרה - תגובה
מיכל רוקר24/03/2014ממליצה לך להיכנס לאתר של אי"ל, הם מתייחסים לזה שם. תכתבי בגוגל החזר אמבולנס אי"ל.
את לא אמורה לפי חוק לשלם את האמבולנס ולא משנה אם התאשפזת או לא.
המון הצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך!
אני24/03/2014כבר בדקתי באתר של אי״ל ובגוגל ולא מצאתי התייחסות לסירוב פינוי במקרה של אפילפסיה, אז אין לי עם מה לערער למאוחדת( אם כי הבקשה הופנתה לוועדת חריגים ונראה מה יהיה). אני פשוט מחפשת איזהו מקור אמין ומדויק שמתייחס למקרה כזה, ומה לעשות במקרה הבא?
אני גם תוהה האם מאוחדת תמיד עושה בעיות עם ההחזרים לאמבולנס, כי בינתיים זה תמיד מאבק ואף פעם לא משלמים אוטומטית. (מה עושים עם הבאה?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזר אמבולנס- סירוב פינוי - תגובה - תגובה
מיכל רוקר24/03/2014כפי שכתוב- "...ללא קשר האם אושפז בעקבות הפינוי."
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזר אמבולנס- סירוב פינוי - תגובה - תגובה
מיכל רוקר24/03/2014כפי שכתוב- "...ללא קשר האם אושפז בעקבו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)