מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקפים אחרי שנים של שקטאור04/05/2014
הי.חייבת קצת לפרוק.
אני בת 31 . מגיל 26 אני בתוך הסיוט הזה...כבר לא יכולה לספור כמה התקפים היו...
יש לי ילד בן 4 שבמשך ההריון שלו תודה לאל הייתי ללא התקפים.הרופא אף רצה להוריד מינון אך סירבתי מחשש לחזור אחורה ולחטוף התקפים.כשלושה חודשים לאחר הלידה שוב קיבלתי התקף אחרי שנתיים של שקט.מאז היה לי שקט של שנתיים עד שבינואר האחרון קיבלתי התקף מאוד קשה(גרנד מל אגב) שבמהלכו נפלתי במדרגות ופרקתי את כתפי.מה שאומר שבנוסף להכל כל התקף שלי מאז אני פורקת את אותה הכתף.אני גם מרגישה יותר ויותר מבולבלת מהלמיקטל -כל הזמן מתבלבלות לי מילים ומי שלא מכיר אותי חושב שאני לא יודעת מה אני אומרת הזכרון שלי ממש לא מה שהיה פעם ואני מיואשת.ההתקף האחרון היה לפני חודש וגם אז פרקתי כתף.אני לא מועמדת טובה לניתוח כתף כיוון שההתקפים יכולים לגבור על הפתרון הניתוחי ...שלא נדבר על כך שאני בסכנה עוד יותר גדולה כעת כי אינני מצליחה להיכנס שוב להריון טבעי וההורמונים הכלולים בטיפולי פוריות לא משתלבים בלשון המעטה עם הלמיקטל.התחושה שאני לא יכולה להעניק לילד שלי בטחון כשאני איתו...אני שכבתי בפעם האחרונה שעה שלמה על הרצפה ולא יודעת כמה זמן הייתי מחוסרת הכרה כשהילד שלי שיחק מסביבי ולא הבין למה אמא לא קמה ואפילו ניסה לעזור לי לקום...לשחות אני מפחדת לבד.ללכת להליכה לבד אני חוששת...בלונה פארק אני חוששת לעלות על המתקנים הגבוהים עם הילד...ואין לזה סוף....כל הזמן הפחד הזה שזה יקרה כשאני לבד עם הילד....כשאף אחד לא בסביבה...לנהוג כמובן אני לא מעיזה כבר שנה ...אף מקום עבודה לא מוכן לקבל עם הבעיה הזו....ואני לא רוצה לשקר.איך יוצאים מהמעגל רחמים עצמיים הזה....ולא...לא עוזר להעלות לי מינון...זה לא הוכיח את עצמו בעבר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפים אחרי שנים של שקט - תגובה
מיכל רוקר04/05/2014שלום רב,
האם שאלת את הרופא המטפל שלך האם הלמיקטל היא עדיין תרופה יעילה עבורך (לא מדברת על העלאת מינון אלא על בדיקת החלפת התרופה לחלוטין)?
האם התייעצת עם הרופא המטפל שלך לגבי מצב האפילפסיה שלך?
האם הרופא אצלו את מטופלת הוא מומחה לאפילפסיה?
יום נעים ורק בריאות,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מיכל
אור04/05/2014תודה על המענה המהיר
הרופא שלי לא אפילפטולוג אני גרה בצפון אני מסתפקת בנוירולוג רגיל-על אף שלאור המצב שהחמיר לאחרונה אני שוקלת מפגש עם רופא מומחה מהמרכז מה שלא התאפשר עד כה בשל תקופת החגים שבה הייתי מוגבלת עם ההחלמה של הכתף וההתאוששות מריבוי ההתקפים.
הנוירולוג שלי לא חושב שזה זמן טוב לעבור תרופה כיוון שאני מתחילה טיפולי פוריות והוא חושש שההורמונים שממילא בעייתיים לי יפחיתו מיעילות תרופה אחרת שיקח לי זמן להסתגל אליה.יש לזכור גם שהורדת המינון ההדרגתית מהלמיקטל תקרה בו זמנית עם לקיחת ההורמונים מה שמוביל לחשש שלי שהוא צודק....זה די מסוכן כרגע...הרופא גם לא מוצא עדויות בבדיקות ה eeg ...ניסיתי לדחות את טיפולי הפוריות כמה שניתן על מנת להתייצב אך זה לא קורה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מיכל - תגובה
מיכל רוקר17/05/2014היי אור,
גם אני ניסיתי ללכת בעבר לנוירולוג שאינו מתמחה באפילפסיה ולא רק שההתקפים לא הפסיקו, בסופו של דבר התברר שהוא נתן לי תרופה שאינה מתאימה לי אותה נטלתי במשך מספר שנים.
ממליצה לך לפנות לנוירולוג מומחה לאפילפסיה וזאת אני אומרת מניסיון אישי ועל אחת כמה וכמה לאור ההחמרה במצבך.
רק בריאות,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיבת ההתקף ותדירות?
שק08/07/2014הי אור, התקפים שלך די דומים להתקפים אצלי. אותם סוגים(גרנד מל) וגם אצלי ההתקפים חלו מגיל 18(ז"א לא אפילפסיה של הילדות) התקף אחד שלאחריו לא היו התקפים למשך 7 שנים(יש אנשים שחווים רק למשך כל חייהם).ובגיל 25 חזרו ההתקפים עד עכשיו. כרגע אני לוקח 3 סוגי תרופות(למיקטל,טגרטול ואפנוטין) וקצת מאוזן (חוטף פעם בחודש).
מהם התרופות,תדירות שאת חוטפת?
את יכולה להגיד אולי מהי סיבת ההתקף(ממה זה התחיל)?
אצלי הסיבה היא לחץ ולימודים(יש לי כמובן תאוריות אחרות)
אם אתם שואלים מה עשיתי ב 7 שנים שלא חטפתי התקפים
הייתי בתקופה זו בצבא(לאחר שנה שמחכים בעקבות ההתקף) ובצבא אין טלויזיה ומחשב.
וכידוע טלויזיה ומחשב יכולים להיות גורמים להתקף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז ככה
אור08/07/2014ראשית ההתקפים אצלי אמנם התחילו בגיל 26 אך הרופא שלי טוען שהבעיה ככל הנראה מולדת ויש לי מזל שזה דילג עליי לאורך כל הילדות...אני כמובן הייתי מעדיפה לסבול כילדה ולצאת מזה ולא להיתקע עם זה כל החיים.הטריגר היה חסך מתמשך של שעות שינה ...שילוב של בילויים רוויים באלכוהול וגם לחץ של לימודים וההתקפים אפילו קרו לי במכללה וזה היה נוראי.דבר אחד למדתי...עדיף לחיות חיים שלווים ולנהל אורח חיים בריא .כולל שינה מסודרת תזונה נכונה ובשום אופן לא להגיע למצבי רעב קיצוניים .הכי מבאס הוא שאני עבדתי בשנה האחרונה מול מחשב ובתקופה הזו היו שני התקפים בהפרש של חודש וזה כנראה התווסף לרדימת הטריגרים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)