אפילפסיה ובחירת מקצוע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפילפסיה ובחירת מקצוע
    גנית
    13/04/2008

יש לי ידיד שהוא חולה אפילפסיה שסיים לא מזמן צבא. יש לו התקפים שמתרחשים במהלך היום (הוא היה ללא התקפים במשך שנה אולם לאחרונה קיבל התקף). הוא הוציא תעודה מקצועית של טבח. ומעוניין לעבוד במקצוע. הייתי רוצה לדעת:
    האם זה בטוח עבורו לעבוד במטבח , עם כלי מטבח חדים וליד תנורים חמים.
    2. האם יש כללי בטיחות מיוחדים שאנשים עם אפילפסיה יכולים להתנהג על פיהם כשהם במטבח.

תודה מראש על התשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אפילפסיה ובחירת מקצוע

הוספת תגובה

• בטוח? בערבון מוגבל

יוסי אונטרמן
    14/04/2008

שלום גנית

במקרים מעין אלו חשוב לפעול לפי ההגיון הבריא. בכל מקרה כדאי לעשות מאמץ להגיע לאיזון מקסימלי. כאשר יש התקפים שמתרחשים במשך היום עבודה ליד תנורים חמים ומכשירי חיתוך חשמליים אינה מומלצת ויש בזה מין הסיכון. לעומת זאת אם חבריו לעבודה מודעים לנושא ועירניים מאד ויש לידיד שלך "אאורה"- תחושה מוקדמת לפני התקף זה מסוכן פחות.

בכל מקרה נדמה לי שרצוי שלידיד שלך יהיה מקצוע נוסף למקרה שבגלל האפילפסיה יהיה לו קשה לעבוד או להתקבל לעבודה בתחום. לפעמים לא כדאי להכנס עם הראש בקיר אלא לעקוף אותו.

בהצלחה!

יוסֵי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו