למיקטל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למיקטל
    אתי
    06/08/2014

שלום,
    נכנסתי להריון ראשון לפני חודש ואני נוטלת 300 מ"ג למיקטל ביום. מה הסיכוי להריון תקין? האם צריך ללכת לנוירולוג בהריון? יש תרופות/בדיקות מיוחדות לחולות אפילפסיה בהריון? מה קורה במידה ויש התקף בהריון?
    בבקשה עזרתכם בהקדם, אני ממש בלחץ!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    למיקטל

הוספת תגובה

• למיקטל - תגובה

מיכל רוקר
    06/08/2014

שלום אתי,
    ממליצה לך ללכת לנוירולוג המטפל בך לליווי במהלך ההיריון וכן ממליצה כמובן על ליווי של גניקולוג המודע לעובדה שאת לוקחת תרופות אנטי אפילפטיות וחולת אפילפסיה.
    מעבר לכך,לחץ לא מוביל לשום דבר טוב אז ממליצה לך ליהנות מההריון שלך כי זו אמורה להיות תקופה מיוחדת לכל אשה.
    בהצלחה ושפע של בריאות,
    מיכל רוקר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי אתי! מזל טוב!

נני
    23/09/2014

קודם כל את נוטלת את התרופה שנחשבת להכי ידידותית לעובר בהריון.
    לפי המכון הטרטולוגי, כאשר אני התיעצתי, אחוז הסיכון למומים בעובר אצל אשה הנוטלת למיקטל, זהה לסיכון של אשה בריאה.
    מציעה לך בכל מקרה להתקשר למכון הטרטולוגי ולבקש מידע. הם מאד נחמדים וגם שולחים אליך סיכום שיחה והמלצות בדואר, כך שיהיה לך מסמך להציג לרופאים.
    כעקרון (וכל מקרה לגופו) אין בדיקות מיוחדות שתתבקשי לעשות. יתכן וימליצו על סקירה מאוחרת מורחבת ולא רגילה ועל בדיקת אקו לב עובר. יתכן גם שיעלו את המינון של התרופה בהמשך מאחר וכלי הדם מתרחבים בהריון אז חשוב גם לעשות בדיקות של רמת התרופה בדם, לפי הנחיות הרופא המטפל (אני עושה כל חודש).
    חשוב מאד להיות תחת מעקב נוירולוגי בהריון. אני תמיד ממליצה להיות מטופלת אצל אפליפטולוג/ית ולא נוירולוג/ית רגיל/ה אך אם את כבר בטיפול של נוריולוג רגיל, זה גם טוב.
    אגב, אני אמא לילדה בת חמש וחצי וכרגע בחודש השביעי להריוני ונוטלת למיקטל- 300 מ"ג :)
    את מוזמנת ליצור איתי קשר אם תרצי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו