מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עבודהחסוי22/11/2014
שלום.
יש לי שאלה.
בגיל 13 היה לי התקף של איבוד הכרה איבחנו אותי כחולה אפליפסיה
כיום אני בן 27 ומאז אני נוטל כדורים ולא מרגיש כלום ברוך השם הכל רגיל אצלי.
השבוע יש לי בדיקות רפואיות באחד מבתי החולים בארץ לקבלה לעבודה, כיום וכלל השנים אני עובד במשמרות של 4 ימים בוקר 4 צהריים, 4 לילה ו4 חופש.
אין לי שום בעיה בעבודה הנוכחית.
הבדיקות הם לאותה עבודה, אותו סגנון משמרות רק במקום אחר.
הייתי רוצה לדעת אם יכול להיות שלא אתקבל בגלל העבר הרפואי ושאני מאובחן כחולה אפילפסיה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפליה
סמדר23/11/2014שלום לך,
קראתי את ההודעה שלך ולא ציינת האם בעבודה שלך יש צורך בתצהיר על מצב הבריאותי שלך או לא.
ואם כן, השאלה שנשאלת האם העובדה שאתה חולה אפילפסיה בכלל רלוונטית לאותה עבודה?
לצורך העניין - במידה ומדובר בעניין של בטחון - אבטחה הרי שלעובדת היותך חולה אפילפסיה ישנה משמעות בריאותית ואף סכנה גם לך - לבריאותך וגם לאופן תפקודך במצב חרום.
במצב כגון זה שציינתי לעיל עלינו חלה החובה לדווח ולעדכן על דבר היותנו חולים ולהשאיר את ההחלטה למעסיק לחליפין לפנות לרופא המטפל ולקבל את אישורו לעבודה מעין זו.
לצערי, אנחנו מוגבלים ועלינו להשלים עם זה שעבודה בסביבה לחוצה, מחסור בשינה גורמים להתדרדרות של המצב שלנו ואיננו יכולים לדעת מתי המחלה תחליט שוב לפרוץ במלוא העוצמה אם בכלל.
באשר לשאלתך, במקרים בהם מדובר למשל בעבודה פקידותית, מכירות, מלצרות או כל עבודה אחרת שאיננה מהווה סכנה לך ולסובבים אותך אינך חייב לספר על דבר היותך חולה במחלת האפילפסיה.
ההיפך הוא הנכון, במקרים כאלו אתה זכאי להעדפה מתקנת (אך בוא לא נסמוך על המעסיק) ופשוט אל תספר - כי אנחנו אנשים רגילים שחולים בעוד מחלה מיני רבות, חלקם חולי לב, חלקם בעלי רמת סוכר גבוה, כולסטרול ועוד ועוד....
אם אתה תתייחס למחלה כדבר של כך גם המעסיק יתייחס אליך .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבודה במשמרות
דני25/01/2015אני לא יודע על איזו עבודה אתה כותב. שים לב שבעבודה פקידותית,אצלי הרוטינה בעבודה משמעית. גם משמרות הלילה לא מומלצים, לדעתי, אלא אם כן אתה ישן מספיק ביום. הלילה הופך ליום וצריך לתאם את נטילת התרופות. במיוחד לא לעבוד בעבודה מלחיצה ומעצבנת. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבודה
שמואל03/02/2015האם בבדיקות שמבצעים לך ניתן לראות אפילפסיה?
האם אתה מדווח על שרות צבעי(בדיקת פרופיל)?
אם התשובה היא לא אז אל תזכיר את המחלה.
גם אני כרגע מרגיש טוב ועובד בחברה ואיני מזכיר את המחלה
מניסיון אני יודע שברגע שמזכירים רוב הסיכויים שהיחס ישתנה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבודה
דני12/02/2015כנראה שאתם לא לוקחים בחשבון מה יהיה אם וכאשר יהיה התקף בעבודה, ואז יתנערו מאחריות. אז עדיף למסור את הפרטים, בבחינת Take it or keave it. , כלומר: אם ירצו אותך יקבלו אותך, אבל חייבים להודיע, גם על מנת שיידעו מה לעשות אם ח"ו יקרה משהו ולא ישייכו את זה למשהו אחר. בהצלחה. (אני עבדתי במשמרות 31 שנה במשטרה!)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסור לפחד : במה יקרה אם יגלו
שמואל13/02/2015אסור להודיע למעביד שאתה חולה אפילפסיה - כבר קרה לי מקרה שבעבודה בה הודעתי למנהל על המחלה לפני , המנהל פיטר אותי ואמר שזה בגלל ההתקפים(מלאים) והוא לא מוכן לקחת אחריות
מאז הורדתי את מינון התרופות מ-3 סוגים ל-1 וההתקפים הפכו ממלאים לחלקיים
מניסיון במקרה שחטפת בעבודה האנשים שם חושבים את המקרה הגרוע ביותר(התקף לב או כל דבר אחר) וישר מזמינים אמבולנס וכמובן אתה נאלץ לדווח על המחלה, ובמקרה זה הדבר הגרוע ביותר שיכול לקרות זה פיטורין(שמבחינה זו אין לך מה להפסיד כי אם היית מדווח על המחלה לא היו מקבלים אותך)
וגם התחלתי לקחת את התרופות בתזמון שונה, חלק בבוקר חלק בערב וחלק כשעתיים לפני הדבר המלחיץ(כל אחד יודע מה מביא לעצמו לחץ) וכך הצלחתי להוריד את ההתקפים ברמה מאוד גבוהה(וגם ההתקפים שאני חוטף כרגע הם רק סחרחורות הדומות לניתוקים - סוג של חוסר התמצאות בסביבה כשאתה עירני לגמרי)
אם תחלק את זמן לקיחת התרופה ל-4 לדוגמא תיקח בבוקר אחד ועוד פעמיים בזמן העבודה סביר להניח שבזמן העבודה לא תחטוף(אם העבודה מצריכה חוסר שינה ולחץ אז רוב הסיכויים שבשיטה זו תחטוף כמה שיותר מאוחר בזמן היום אם בכלל)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבודה
אנונימי16/02/2015שלום דני,
אני מנסה להתקבל לעבודה במשטרה כי למדתי קרימינולוגיה וזה מעניין אותי וכל פעם מחדש מקבלת דחייה (כבר בין שלוש לארבע פעמים). הם יודעים שאני אפילפטית (ניתוקים למספר שניות). רק אם אתה מעוניין לשתף, הייתי שמחה לדעת איך התקבלת לעבודה שם כי בפעם האחרונה הם החזירו תשובה אחרי חודשיים ולדעתי הסתכלו על התיק הרפואי וראו פרופיל 45 וזו הסיבה לדחייה. אני עומדת בכל הפרמטרים האחרים שלהם ולא רואה סיבה אחרת לכך שהם לא מזמנים אותי לפחות למבחני מיון. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבודה במשטרה
דני05/03/2015מצטער על האיחור בתשובה. כשהתקבלתי לא סבלתי, או לא ידעתי, כי לא היו לי התקפים. בגלל עבודה מאומצת ביום מסויים, קבלתי התקף (שלא נדע מצרות: באוטובוס בדרך הביתה, וגם פרקתי כתף). הרופא המשטרתי (לפני כ-25 שנה), לא מנע ממני להמשיך, ואמנם המשכתי בכל התפקידים עד ליציאה לגימלאות (לא מוקדמת!). לא שמעתי על מקרה נוסף כזה במשטרה, וקשה להתפלא על תשובתם. אני עבדתי על אחריות הרופא המשטרתי, אבל טוב (לדעתי) שבמקום העבודה ידעו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)