מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רשיון נהיגה (שאלה קצת שונה)אורן19/06/2008
שלום ותודה מראש על התגובה.
לפני כחודשיים חוויתי התקף פירכוסים פוקאלי בצד שמאל של גופי, ובעקבותיו התגלה גידול על האונה הצידית הימנית של מוחי. לפני כחודש נותחתי, ואני שמח להגיד שהיום כבר חזרתי לשגרה מלאה ולתפקוד מלא.
לצערי, בעקבות התקף הפירכוסים נאמר לי כי אני אסור בנהיגה לתקופה של שנה בדומה לחולי אפילפסיה מכיוון שההתקף מוגד כהתקף אפילפטי.
שאליתי, האם מנסיונך מקרה כשלי זוכה להתחייסות דומה למחלת אפילפסיה, על אף שלכאורה אין סיבה שאחווה התקפים נוספים מכיוון שהגידול הוסר ברובו (אף על פי שאני מטופל בטרילפטין לאיזון)? האם יש התחשבות מבחינת החוק במקרים כאלו, או האם קיימת האפשרות לערער או לבקש התחשבות מיוחדת?
בתודה מראש
אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשיון נהיגה
יסכה מוניקנדם-גבעון20/06/2008שלום אורן
אין לי הרבה נסיון עם מצב כמו שאתה מתאר. אבל מהיכרותי את המערכת נראה לי שאין הרבה סיכוי שיסכימו לקצר לך את תקופת ההמתנה.
בכל מקרה מדובר על תקופת המתנה יחסית קצרה שבין 3 חודשים-לשישה.
השיטה עובדת באופן הבא:
אם היה לך רק התקף אחד- ככל הנראה שתחכה רק 3 חודשים, אבל היות ואתה עדין לוקח כדורים כנראה שהרופאים כן חוששים שיהיו עוד התקפים ולכן כנראה שתצטרך לחכות חצי שנה.
אתה צריך להעביר להם את כל החומר הרפואי כולל אישור רפואי שאתה מאוזן והצהרה מעו"ד שלא היו התקפים חצי שנה (ו-EEG תקין).
חשוב שהרופא ידגיש מה בדיוק מצבך הרפואי ושאם הוא חושב שאין לך אפילפסיה שידגיש זאת- זו הדרך הטובה ביותר להשפיע על החלטת המערכת.
בהצלחה!
ובבריאות.
יסכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)