רשיון נהיגה (שאלה קצת שונה)

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רשיון נהיגה (שאלה קצת שונה)
    אורן
    19/06/2008

שלום ותודה מראש על התגובה.

לפני כחודשיים חוויתי התקף פירכוסים פוקאלי בצד שמאל של גופי, ובעקבותיו התגלה גידול על האונה הצידית הימנית של מוחי. לפני כחודש נותחתי, ואני שמח להגיד שהיום כבר חזרתי לשגרה מלאה ולתפקוד מלא.
    לצערי, בעקבות התקף הפירכוסים נאמר לי כי אני אסור בנהיגה לתקופה של שנה בדומה לחולי אפילפסיה מכיוון שההתקף מוגד כהתקף אפילפטי.
    שאליתי, האם מנסיונך מקרה כשלי זוכה להתחייסות דומה למחלת אפילפסיה, על אף שלכאורה אין סיבה שאחווה התקפים נוספים מכיוון שהגידול הוסר ברובו (אף על פי שאני מטופל בטרילפטין לאיזון)? האם יש התחשבות מבחינת החוק במקרים כאלו, או האם קיימת האפשרות לערער או לבקש התחשבות מיוחדת?

בתודה מראש

אורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רשיון נהיגה

יסכה מוניקנדם-גבעון
    20/06/2008

שלום אורן

אין לי הרבה נסיון עם מצב כמו שאתה מתאר. אבל מהיכרותי את המערכת נראה לי שאין הרבה סיכוי שיסכימו לקצר לך את תקופת ההמתנה.
    בכל מקרה מדובר על תקופת המתנה יחסית קצרה שבין 3 חודשים-לשישה.
    השיטה עובדת באופן הבא:
    אם היה לך רק התקף אחד- ככל הנראה שתחכה רק 3 חודשים, אבל היות ואתה עדין לוקח כדורים כנראה שהרופאים כן חוששים שיהיו עוד התקפים ולכן כנראה שתצטרך לחכות חצי שנה.
    אתה צריך להעביר להם את כל החומר הרפואי כולל אישור רפואי שאתה מאוזן והצהרה מעו"ד שלא היו התקפים חצי שנה (ו-EEG תקין).
    חשוב שהרופא ידגיש מה בדיוק מצבך הרפואי ושאם הוא חושב שאין לך אפילפסיה שידגיש זאת- זו הדרך הטובה ביותר להשפיע על החלטת המערכת.

בהצלחה!
    ובבריאות.
    יסכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו