מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רופא , תרופות והריון...אתי19/10/2008
שלום רב, שמי אתי, אני בת 28, חולה באפילפסיה מגיל 14. רקע : ידוע לי שבאופן יחסי המקרה שלי קל מאוד. תדירות ההתקפים היא אחת לכמה שנים טובות. כבר המון זמן (לדעתי מגיל 17 לערך) אני מטופלת בדפלאפט והמינון הנוכחי הוא 800 מ"ג ביום. בינואר 2006 , לאחר כמה שנים של שקט, עברתי בדיקת EEG שיצאה תקינה. בהתחשב בנסיבות, הרופא שלי החליט לנסות להוריד את המינון של התרופות במטרה להפסיק את הטיפול לחלוטין. לאחר שלושה ימים קיבלתי התקף. מאז, חזרתי למינון הרגיל ושוב שקט עד היום.... אגב, ההתקפים שלי הם מסוג של פירכוסים ו"ערפול הכרה". grand mal, לא בטוחה במינוח הרפואי. שאלתי : לפני כחודשיים עברתי דירה בחזרה למודיעין (לאחר כמה שנים כסטודנטית בב"ש) ואני מחפשת נוירולוג חדש. השאלה היא האם תוכלו להמליץ על רופא טוב, כשהדגש הוא שחשוב לי שיהיה זה רופא שיוכל ללוות אותי במהלך הריון עם המחלה. חשוב לי שיהיה לו/ לה ידע וניסיון ספציפית בנושא הריון של נשים עם אפילפסיה. המיקום לא חשוב בעיני. אין לי בעיה לנסוע מחוץ לעיר בשביל רופא טוב שאוכל לסמוך עליו. אני מאוד מאוד מאוד חוששת מהריון עם תרופות וסכנה של התקפים. תודה מראש ובריאות לכולם, אתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרימי טלפון- 025000283
אי"ל22/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא תרופות ואפילפסיה בהריון
מירב25/10/2008אתי שלום. המלצתי היא על המרכז הרפואי באיכלוב אצל פרופ' מירי נויפלד. היא מתמחה בטיפול בנשים בהריון, ויש אצלה בחדר לוח שתלויות עליו תמונות של ילדים שנולדו לנשים אפילפטיות. מניסיוני האישי, בזמן ההריון יש העדפה ברורה ללמיקטל על דפאלפט. אם את כבר בהריון, אני מציעה לך לגשת בהקדם האפשרי וללא דיחוי. בכל מקרה, מאחר ולוקח זמן רב עד לתור הפנוי הקרוב, תאמרי להם שאת מתכננת הריון/בהריון, ואת צריכה להחליף תרופות. אל תתביישי להגיד שזה דחוף. דבר נוסף, קיימת בדיקת דם שלא נוהגים להמליץ עליה ונקראת רמת למוטריג'ין בד, והיא מהווה דרך נוספת למעקב על רמת התרופה בדם ועל האיזון התרופתי. הבדיקה מתבצעת באיכיולב ובהדסה בלבד ועולה 300 ש"ח. ועידוד לסיכום: אני ילדתי לפני שנה וחצי וב"ה הכל הלך טוב. אמנם יש המון בדיקות במהלך ההריון כדי להבטיח מעקב להריון תקין, אבל אל דאגה. מאחלת לך בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה , תודה , תודה!
אתי25/10/2008שלום מירב, אחרי שקראתי כל כך הרבה והתקשרתי וכתבתי לרופאים, ההודעה שלך מנחמת אותי מאוד. באמת קבעתי תור לד"ר נויפלד וזה לעוד המון זמן....אני עדיין מנסה לברר איך אפשר לעשות את זה דרך הקופה (מכבי). מקסימום, אני אלך לקליניקה הפרטית שלה. לגבי התרופה, כבר שמעתי על למיקטל בהקשר הזה ואני מקווה שזה יסתדר. היית מטופלת בדפלאפט? אגב, אני עדיין לא בהריון, אבל רוצה להיכנס במצב שבו ידוע לי כל מה שדרוש ועם צוות רופאים שאני סומכת עליהם. יש לך המלצה גם לגבי רופא נשים שילווה את ההריון בנסיבות הללו? הבנתי שברגע שאת חולת אפילפסיה ולא משנה באיזו רמה, זה נחשב הריון בסיכון גבוה.... ושוב תודה לך ואני מאחלת לך עוד ילדים בריאים ומקסימים! אתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)