מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהבחורה מבולבלת17/02/2009
שלום, אני בת 24, חזרתי לא מזמן משנתיים בחו"ל, שם אירע לי התקף אפילפסיה קל ביותר (זאת הפעם השנייה. התקף קל אחר אירע לפני 5 שנים). בעקבות המלצת הנירולוג בח"ול התחלתי לקחת מינון נמוך של Gabapentin, והפסקתי את הטיול באמצע כדי לחזור ארצה.כשחזרתי לארץ נפגשתי עם רופא המשפחה שלי, ביצעתי MRI ו-EEG ונפגשתי עם שני נירולוגים שונים. הבדיקות יצאו תקינות והבעיה היא שכל נירולוג המליץ על טיפול שונה: האחד המליץ להשאר עם התרופות האלה ולהוריד את המינון, והשנייה המליצה לעבור לתרופות אחרות בטענה שבארץ לא מקובל כל-כך לתת Gabapentin, ומפני שהיא מאוד חלשה ולכן לא תמנע ממני התקפים נוספים. יצאתי מבולבלת. האם בכלל יש לי צורך ליטול כדורים, בהתחשב בעובדה שהבדיקות יצאו תקינות? האם מישהו יכול לתת לי מענה רפואי? האם למישהו יש המלצה על נירולוג טוב ואמין? הבנתי שבבלינסון יש מחלקת נירולוגיה טובה ומומלצת, האם הבנתי נכון? תודה, ורק בריאות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלבול
יסכה מוניקנדם-גבעון18/02/2009שלום רב
אכן המצב שלך מבלבל. ישנם כמה גישות לגבי התחלת טיפול תרופתי לאחר התקף שני שהתרחש זמן רב לאחר התקף ראשון.
יש גישה הגורסת כי בפער כל כך גדול מתייחסים להתקף השני כאל התקף ראשון ולכן כלל לא צריך להתחיל בטיפול תרופתי.
ויש גרסה הטוענת שאם היה בעבר כנראה שיש צורך להגדיר את המצב כ"אפילפסיה" ולכן יש להתחיל טיפול תרופתי.
וכמובן יש את הגישה המשלבת. להתחיל בטיפול תרופתי במינון נמוך ולראות אם אפשר להפחית בהדרגה.
השאלה אם מקובל או לא, לתת תרופה מסוימת בארץ, נראית לי פחות רלונטית כמו כן לא מומלץ להחליף טיפול תרופתי אם אין בכך צורך מיוחד.
חשוב לי להדגיש שאני לא רופאה אך הדרך שלך לדעת האם התרופה יעילה היא לא, היא לצערי רק באמצעות הניסיון. ז"א- אם לא היו התקפים מאז שהתחלת אז כנראה שהתרופה טובה בשבילך, אם היו עוד התקפים אז כנראה שצריך להעלות מינון או להחליף תרופה.
השאלה אם להעלות מינון או להפחית במצב בו לא היו התקפים היא השאלה כמה סיכון את מוכנה לקחת. אם לא מוכנה בשום פנים ואופן שיהיו לך התקפים אז אולי כדאי להעלות את המינון או לקחת תרופה אחרת. ואותו דבר להפך. ההחלטה היא שלך.
לגבי רופאים - ישנם מרכזים טובים לאפילפסיה בכמעט כל ביה"ח בארץ. את צריכה לבקש להפגש עם רופא "אפליפטולוג"- זאת אומרת, נוירולוג שעבר התמחות מיוחדת לאפילפסיה- בד"כ זו התחות שעושים רק בחו"ל.
בהצלחה!
יסכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)