מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אפילפסיה כתוצאה מגידול במוחקטי23/06/2009
שלום!
לפני שלושה חודשים סבתא שלי, בת 75, איבדה הכרה והתחילה לפרכס מבלי לחזור להכרה. אחרי בדיקת CT בבית חולים הסתבר, שקיים גידול meningioma שהביא לפרכוסים. אחרי ייצוב המצב ע"י epanutin נעשה ניתוח לקריתת הגידול. מאז עברה שיקום והייתה מטופלת בתרופה זו. במשך כחודש היו לה בעיות זכרון לטווח קצר, בעיות בהתמצאות בזמן ובמקום, קושי בדיבור. אחרי כחודשיים כמעט חזרה לפעילות נורמלית (צריך לציין שהיא מתגוררת בהוסטל לבד, היא אישה עצמאית מאוד).
לא ברור אם נטלה בקפדנות ולא שכחה נטילת התרופות או אולי התרגשות יתר שעברה כתוצאה מאי-הבנה לגבי החזר אמבולנס הביא אותה להתקף נוסף שהיה ב4.06 . היא אושפזה בבית חולים ושוחררה אחרי כמה ימים, למרות שלא הייתה בהתמצאות מלאה במתרחש (צוות בית חולים ידעה על כך שהיא מתגוררת לבד, אבל לא המליץ שיקום או פתרון אחר). באותו יום היא נטלה מנת יתר של תרופה ויום למחורת התאשפזנו עם רמת דנטואין של 28.
לפני כמה ימים היא השתחחררה בבית חולים שם הוחלט להחליף תרופה לטגרטול.
שוב הופיעו לה בעיות זכרון והתמצאות בזמן ומקום. היא בינתיים לא מסוגלת ליטול תרופות בצורה עצמאית. לקראת ערב היא מתחילה לשאול אותה שאלה כל כמה דקות ולא מסוגלת לזכור את התשובה.
האם מצב זה אמור לעבור עם הזמן. אם כן - מהו טווח הזמן הסביר? האם ניתן לשפר את המצב? האם מטפלת מטעם ביטוח לאומי יכולה לעזור במצב זה או שכדאי שהיא תהייה עם קרובי משפחה? בתה עובדת שמשרות ואני עובדת ויש לי ילדים קטנים, כך שאין באפשרותינו לעזור לה במשך היום. האם יש תקווה שמצב השתפר או צריך לחפש פתרונות של השגחה?
תודה רבה. אני מקווה שהייתי ברורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול צמוד
יסכה מוניקנדם-גבעון24/06/2009קטי שלום
לפני שאני עונה, חשוב לי להבהיר שאייני רופאה אך עם נסיון רב בתחום. המצב שאת מתארת אכן מורכב.
לא ברור עד כמה הקשיים שאת מתארת נובעים רק מהאפילפסיה והתרופות ומה נובע מהגידול או מהזדקנות נורמטיבית שיכול להיות שהועצה בגלל הניתוח או התרופות.
בכל מקרה מצבים כאלה בדרך כלל שכיחים אצל מבוגרים בגיל זה. כך גם תופעת הלואי של השכחה שבדרך כלל משתפרת עם הזמן. יחד עם זאת, הרבה פעמים אנו רואים קשיים זכרון במי שנוטל תרופות לאפילפסיה, אם כי לא ברמה שאת מתארת.
אני מניחה שצריך לתת לה זמן להסתגל לתרופה- כשלושה שבועות-חודש. אם המצב לא משתנה הייתי בודקת את האפשרות מול ביטוח לאומי לקבל מימון למטפלת צמודה- לעניות דעתי אין הכרח שיהיה משהו דוקא מהמשפחה במיוחד אם מדובר בתקופה ארוכה.
כמו כן במקביל הייתי בודקת אם יש אפשרות לקבל מהקופה או פרטי (אם אתם יכולים) אבחון וטיפול של קלינאית תקשורת או מרפא בעיסוק שמאוד יכולים לעזור בנושא של הזכרון, הדיבור וההסתגלות למצב.
בהצלחה! ואם יש עוד שאלות אל תהססי לפנות
יסכה
אי"ל- אגודה ישראלית לאפילפסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
קטי24/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)