תביעת משה"ב/צבא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תביעת משה"ב/צבא
    רננה
    07/12/2009

בני קיבל התקף (יחיד) במהלך שרותו הצבאי. למרות מאמציהם הם לא הצליחו לשייך את זה למשהו משפחתי\סמים וכו'. לקראת השחרור (יולי 2010) האם אנו צריכים לתבוע מישהו כדי לקבל מהם אחריות אם יקרה משהו בעתיד חו"ח ומימון לתרופות? אני לא רוצה לעשוק או לנצל, רק את מה שנראה לי הם חייבים.

תודה מראש

אורי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תביעת משה"ב/צבא

הוספת תגובה

• תביעה למשרד הבטחון

יוסי אונטרמן
    08/12/2009

שלום אורי

מדובר בנושא מורכב ולהלן עיקרי הדברים:

זכאות: חייל יהא זכאי לתגמולים אם התקיימו שני תנאים מצטברים: האחד, תנאי הזמן, כי הפגיעה ארעה בעת שירותו, והשני, תנאי הקשר הסיבתי כי יש קשר סיבתי בין הפגיעה בה נפגע החייל לבין שירותו הצבאי.

הליך הגשת התביעה: על מנת לקבל תגמול לפי חוק הנכים, על הנפגע להגיש בקשה לקצין התגמולים להכרה בחבלה או במחלה. ישנו טופס שעניינו חבלה וטופס שענינו במחלה. חשוב להגיש את טופס הבקשה הנכון על מנת לקבל את התייחסותו הענינית של קצין התגמולים.
    התיישנות: הזכות להגיש בקשה מתיישנת בתום שלוש שנים מיום שחרורו של הנכה משירותו הצבאי שבזמנו אירע המקרה שגרם לנכותו, להלן החוק המדובר לגבי המחלות שבתוספת:
    תקנות הנכים (תגמולים ושיקום) (התישנות זכויות), תשי"ז-1956*
    בתוקף סמכותי לפי הסעיפים 16א ו-29 לחוק הנכים (תגמולים ושיקום), תש"ט-1949, אני מתקין תקנות אלה:
    רצוי להכין מסמכים רפואיים רלונטים כ שלושה חודשים לפני השחרור ולהגיש את התביעה כ שלושה חודשים לפני השחרור

בהצלחה

יוסֵי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו