מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אפילפסיה והוצאת רישיון נהיגהxמיר שלם08/01/2010
ד"ר שלום,
משנת 2007 אני מוגדר כחולה אפילפסיה, תסמונת JME,
אני מטופל כרגע בKeppra+Depalept Chrono .
אני מעוניין להנפיק רישיון נהיגה (אני כבר מעל 17), עברה שנה שלמה ללא התקפים והתבקשתי ע"י הנוירולוג שאני מטופל בו לעשות EEG לפני קבלת האישור ממנו .
בהסתמך על הEEG שנעשה, הפעילות החשמלית במוחי נראתה תקינה אך כשהייתי ישן הוא טען שלפי הEEG היה לי "פרכוסון", ולא פרכוס, פרכוס זעיר, ואני לא הרגשתי בו כמובן .
עכשיו, כפי שידוע בJME ההתקפים באים בד"כ בשינה/בזמן התעוררות, וזה ידוע לכל הנוירולוגים שבעולם .
לאחר שחיכיתי שנה שלמה "הפרכוסון הזה" הניב מפה הנוירולוג שלי "עוד שנה שלמה ללא רישיון"
מה אני יכול לעשות במצב כזה?ידוע שבJME מקבלים התקפים רק בשינה/זמן התעוררות .
כבר עברה שנה שלמה ללא התקף, ואני דיי מבואס שאני לא יכול להוציא רישיון נהיגה(בן 17)..ואם אני אחכה עוד שנה שלמה אני אוציא רישיון עם ילידי שנת 94 .
מה אני יכול לעשות?!אני אובד עצות, זה מעצבן לגמרי לחכות שנה ובגלל התקף מזערי מאוד אני צריך לחכות עוד שנה.
חשוב לציין שאני עברתי על מספר תרופות, lamictal(החמירה את המצב והופסקה), topamax(גרמה לירידה בריכוז ), דיאטה קטוגנית שלא עזרה, Zonegran גרם לחרדות, ועכשיו אני על דפלפט+קפרה ואני יציב.
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשיון נהיגה
יסכה מוניקנדם-גבעון10/01/2010שלום אמיר
בעקרון המרב"ד- מכון רפואי לבטיחות בדרכים, מאשר רשיון גם למי שיש פרכוסים בשינה או בהתעוררות בתנאי שאלו הזמנים היחידים בהם יש את הפרכוס. אם מהפעם האחרונה שהיו לך פרכוסים לא בשינה/התעוררות עברו 3 שנים, אז אתה כבר יכול להגיש את הבקשה ולבקש מהנוירולג שירשום שההתקפים שלך הם אך ורק בשינה/התעוררות.
מידע נוסף יש באתר שלנו- "בבנק מידע"- זכויות מול רשויות.
בהצלחה
יסכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה3 שנים ??
xמיר שלם10/01/20103 שנים ?חשבתי שזה שנה, זה נהיה עוד יותר ארוך.
אתה מתכוון לשלוש שנים או שלושה חודשים ?
אם אני זוכר נכון בתקופת התעוררות יש תנאי של 3 חודשים ולא 3 שנים :\
בכל מקרה, במידה והנוירולוג לא מאשר בכל זאת, מה יש לעשות בנידון?יש צורך לפנות לעורך דין ?
תודה רבה על התשובות החדות הללו ! :)
באמת עזרת לי במצוקה חברתית מסוימת (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה קטנה
xמיר שלם10/01/2010ואכן כפי שאמרת, זה אך ורק בזמן שינה/התעוררות ..
ישנם פרכוסים בתסמונת שלי אך ורק בזמן התעוררות/שינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרשיון
יסכה מוניקנדם-גבעון10/01/2010שלום
אם אני לא טועה, אכן מדובר בשלוש שנים שבו היו התקפים אך ורק מתוך שינה.
אם הנוירולוג לא מאשר, תבדוק אם נוירולוג אחר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדקתי באתר
xמיר שלם10/01/2010תודה רבה על תגובתך,
אכן ראיתי באתר ORT(אי"ל?), ציטוט :
חולים שחווים התקפים מתוך שינה או בזמן התעוררות, לאחר 36 חודשים בהם אלו ההתקפים היחידים שהיו, יוכלו לקבל המלצה לקבלת רשיון (אך לא לרכב ציבורי).
מצד שני,
באחת ההודעות ששלחתי לפני כשנה לנוירולוג שלי כתוב :
"חולים שחווים התקפים מתוך שינה או בזמן התעוררות, יוכלו בדרך כלל לקבל המלצה לקבלת רשיון לאחר חודשים ספורים ללא התקף."
כמובן שהציטוט הזה היה מאתר האפילפסיה הישראלי.
האם היה שינוי בחוק בשנה האחרונה? איך אוכל לבדוק מה בדיוק צריך לעשות ?
ולסיכום, האם ישנה דרך ליצור איתך קשר ?
אני מאוד מעוניין להבהיר מספר דברים ואני לא מצליח בהתאם לחוק, בכל מקום רשום משהו אחר ובכל מספר חודשים ישנו "שינוי" .
תודה !:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
עינב שכטר14/01/2010אני מביה אותך כי גם אני ללא רישיון ואני בת 20. לי אמרו גם שאם לאחר שנה לא יהיו לי פרכוסים אני יוכל להוציא רישיון. אבל קרה שהיה לי פרכוס אחד שנשאר חודש לסיום שנה ועוד פעם הרופא לא אישר לי.
מקווה שהכל יהיה בסדר כי בסה"כ אני לא רואה שום בעיה שתעשה לפי הטענות שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
X שלם17/01/2010תודה על התשובה,
אני רוצה ללכת לפי הטענות שלי..אף אחד לא מקשיב לי ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמן המתנה לרשיון להתקפי JME
אפרת31/03/2010האם מישהו באמת יכול לאמר מה הדין לגבי מי שיש לו התקפים בשינה או בהתעוררות?מתי מותר לנהוג?
מהו בדיוק ההגדרה להתקף של התעוררות כי אם בשעת ההתעוררות יש התקף של פרכוס ואובדן הכרה זה נחשב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבודה קהילתית
עינב15/04/2010היי, ראיתי שאת עובדת קהילתית באגודה ורציתי לדעת איך אוכל לקחת חלק באגודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבודה קהילתית באי"ל
יוסי אונטרמן15/04/2010שלום עינב
ניתן להשתלב במסםר אופנים בעבודה הקהילתית באי"ל
בבקשה השאירי מספר טלפון אליו ניתן לחזור אליך ב 02-5000283
ליסכה והיא תחזור אליך
ישר כח
יוסי אונטרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)