מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופות בזמן הריוןנגר עינב03/03/2010
שמי עינב ואני חולת אפילפסיה ומטופלת בתרופה טופמקס 300 מג ליום.
אני בהריון בחודש החמישי והייתי רוצה לדעת מה ההשלכות של לקיחת התרופה בזמן ההריון והאם תהיה לכך השפעה על התינוק. כמו כן מה עם הנקה האם מותר להניק?
שאלה נוספת אני עושה את כל הבדיקות הרגילות של נשים בהריון האם ישנה בדיקה מיוחדת שעלי לערוך בשל היותי חולת אפילפסיה?
מצפה לתשובתכם במהרה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
יסכה מוניקנדם-גבעון03/03/2010שלום עינב
כל אשה בהריון שיש ברקע שלה מחלה או תסמונת נוספת צריכה להיות במעקב הריון צמוד יותר. לפעמים קוראים לזה מעקב הריון בסיכון גבוה. כדאי שתתיעצי עם רופא הנשים שלך לגבי זה. חשוב שתעשי יותר בדיקות אולטרסאונד על מנת לוודא שהכול בסדר.
אני לא רואה סיבה לסיכון מיוחד אבל עדיף לעשות פעולות מיותרות מלהתחרט.
לגבי טופומקס- אין כיום די מידע לגבי השפעת התרופה על הריון.
בד"כ לפני ההריון מומלץ לעבור ללמיקטל.
לגבי הנקה- רוב התרופות עוברות לחלב אם אבל יחד עם זאת, היות ולהנקה יש יתרונות מרובים, בד"כ מומלץ כן להניק. אם את חוששת ממעבר התרופה לילדך ועל מנת לאפשר לך לישון כמו שצריך במיוחד לאחר הלידה. מומלץ לשלב הנקה עם בקבוק, אך להשתדל לא לוותר לגמרי על ההנקה.
בכל מקרה כדאי להתייעץ עם אפליפטולוג- נוירולוג המומחה לאפילפסיה, שמבין בהריון.
אם את רוצה פרטים נוספים פני טלפונית לאחד מהסניפים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)