נשים ולמיקטל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשים ולמיקטל
    קרין
    17/05/2010

שלום,
    בת 31, אם לילד בן 4.
    חוויתי 2 התקפים בצבא, מאז טופלתי 6 שנים בולפורל ללא התקפים, הפסקתי עם הולפורל, עברתי 4 שנים נוספות ללא התקפים וללא טיפול תרופתי (כולל הריון לידה והנקה כמובן).
    לפני כשנה וחצי חזרו ההתקפים, התחלתי בטיפול של למיקטל (בגלל כוונתי להרות), אך פעם בכמה חודשים ישנו התקף (ההתקפים מתרחשים לאחר התעוררות משינה).. לאחר כל התקף אני מעלה את המינון בהמלצת הרופא המטפל והגעתי כבר למינון של 425 מ"ג ביום ואני שוקלת 58 ק"ג.
    האם יש קשר בין המינון למשקל הגוף?
    האם להערכתכם המינון שאני נוטלת הוא גבוה יחסית?
    האם בגלל שהמינון גבוה - יכול להיות שהתרופה אינה מתאימה לי?
    לולא הרצון להרות, וודאי הייתי מחליפה תרופה, אך הבנתי שזוהי התרופה הבטוחה ביותר בהריון - האם זה נכון?
    אני חוששת מאוד מההריון - בעיקר ממומים כתוצאה מהתרופה וכמובן בעליית שכיחות ההתקפים.
    אודה לכם באם תוכלו להרגיע ו"לעשות לי סדר בדברים" ואולי להפנות אותי לרופא שאוכל לדבר איתו על הנושא (כזה שיהיה קשוב ורגיש).
    בתודה מראש,
    קרין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נשים ולמיקטל

הוספת תגובה

• הריון

יסכה מוניקנדם-גבעון
    20/05/2010

שלום קרין

למיקטל אכן נחשבת לתרופה בטוחה (אם כי במינון מעל 400 מ"ג הסיכון קצת עולה).
    המינון בודאי תלוי משקל אך גם תלוי התקפים. אני לא מתרשמת שהמינון גבוה.
    אם עדיין יש התקפים בודאי ששוה לנסות לחשוב על תרופות אחרות. וכמובן שכדאי להתייעץ עם אפליפטולוג מומחה לעניין- את יכולה להתקשר אלינו ונפנה אותך.
    נשים רבות יולדות ילדים בריאים גם עם תרופות.
    את יכולה גם לשקול להפסיק את התרופה בתקופת ההריון או לפחות בשליש הראשון.
    חשוב שתתיעצי עם רופא על כך.

אם יש שאלות נוספות אל תהססי לפנות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו