שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    דתי
    28/06/2010

אני כבר יוצא עם מישהי במשך חודשים ..איך אני אמור להגיד לה שיש לי אפילפסיה..?
    אני פוחד שזה יבהיל אותה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מתי לספר

יסכה מוניקנדם-גבעון
    29/06/2010

שלום דתי

עם השאלה שלך מתמודדים אנשים רבים עם אפילפסיה.
    בד"כ אנו מייעצים כי (כפי שעשית) לא כדאי לספר מיד, אך כן כדאי לספר כאשר הקשר מתבסס.
    הענייו העקרי ב"איך לספר" הוא איך אתה מרגיש עם האפילפסיה כי זה מה שיקרין על היחס של הבת זוג.
    אם אתה מרגיש עם האפילפסיה וזה מה שתרגיש החוצה, סביר להניח שגם היא תרגיש בטוחה עם האפילפסיה ולא תרגיש שזו מעמסה גדולה מדי להתמודדות.
    אך אם אתה משדר פחד גדול מאוד, יאוש, צורך להסתיר ושזה סוד גדול ונורא אז מן הסתם גם היא תתיחס לזה כך וזה עלול לפגוע בקשר ביניכם.
    לכן אני ממליצה קודם להתמודד בפנים עם עצמך על מה אתה מרגיש ומה אתה משדר.
    ואשר לשיחה עצמה- ברגע שאתה בטוח במקומך, אז ה"לספר" צריך לבא באופן הכי טבעי בדיוק כמו שהיית מספר על משהו מהעבר שלך או על המשפחה שלך. זה צריך לזרום בשיחה- לא לעשות מזה עניין גדול ודרמטי.

מקווה שעזרתי קצת.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה מניסיון אישי

אפרת
    13/07/2010

מניסיון אישי מאוד , לי יש ואני נשואה באושר עם 4 ילדים.
    1) חייבים לספר.
    2) לכל אחד יש את התיק שלו ואת זה חייבים לזכור ולאף אחד אין ערבון מה יקרה לו היום או מחר.
    3) אני סיפרתי ממש לפני השיא רק ממש לפני ההחלטה הסופית הבחור שקל וחשב והחליט שזה לא מפריע לו- אם דבר כזה מפיל את הקשר אז טוב שכך במקום לחיות כל החיים בהרגשה של התנצלות מצדך וויתור מצידה.
    4) אפשר ללדת ילדים בריאים ורגילים ולנהל חיי שגרה נפלאים כמו שמנהלים אנשים שיש להם בעיה רפואית ולצערי לרוב האנשים יש איזושהי בעיה .
    לסיכום הכל עניין של הסתכלות , תחשוב טוב יהיה טוב..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה החשובה !

יוסי אונטרמן
    13/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו