חברה שחולה באפילפסיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חברה שחולה באפילפסיה
    אנונימי10
    20/09/2010

רציתי לדעת איך להתמודד עם הגילוי הזה? האם זה יכול לפגוע בהורות ובזוגיות? מה עושים? אני ממש מבולבל ומפוחד מה יהיה? היא ניראית לי בחורה עם ראש על הכתפיים ורוצה להמשיך ולבסס את הקשר שלנו.(העיניין התגלה לי לפני שבועיים לאחר מ"ס חודשים שאנחנו יוצאים) ואולי אם היא הייתה מגלה לי לפני כנראה שלא הייתי ממשיך. אני לא יודע מה לעשות,איך מתמודדים? מה צריך לדעת?
    אשמח לתשובה מפורטת.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חברה שחולה באפילפסיה

הוספת תגובה

• בהמשך להודעתי

אנונימי10
    20/09/2010

האם זה יכול לעבור בתורשה לילדים שיהיו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברה עם אפילפסיה

יסכה מוניקנדם-גבעון
    20/09/2010

שלום רב

אין ספק שגילוי כזה הוא מפתיע ומפחיד ומעלה הרבה מאוד חששות.
    יחד עם זאת, היום אנחנו יודעים שעיקר הפחד מהאפילפסיה היא מחוסר הידע שלנו עליה. כמובן גם שהתקף עלול להיראות מפחיד אבל זה רק מראה עיניים.
    אתן לך כמה עובדות שאולי ירגיעו אותך.
    א. 80% מהאנשים עם אפילפסיה מנהלים אורח חיים רגיל לחלוטין!!! ואין להם התקפים בזכות הטיפול התרופתי.
    רק לכ- 20% יש קושי והתרופות לא עוזרות והם ממשיכים לקבל התקפים. אני מניחה שהחברה שלך היא מהסוג הראשון ולכן אין לה בעיה לנהל אורח חיים רגיל.
    הדבר היחידי שהיא צריכה לשים לב אליו זה שהיא ישנה מספיק ושהיא לא צריכת סמים או אלכוהול. וכמובן להקפיד על התרופות.
    ב. נשים עם אפילפסיה יולדות ילדים בריאים ומאושרים והן יכולות להניק. נכון שלפני כניסה להריון רצוי להתייעץ עם נוירולוג שמתמחה באפילפסיה ונשים (יש כאלה במרכזי האפילפסיה בבתי החולים המרכזיים בארץ) וייתכן שיהיו כמה התקפים במהלך ההריון או אחריו בגלל השינוי ההורמונלי אבל בסה"כ אין לצפות לבעיה.
    לגבי העניין הגנטי- יש תסמונות מאוד מסוימות שאנו רואים בהם "מרכיב" גנטי. כמובן שזה לא יותר מהסיכוי ללקות בהתקף לב או סרטן כאשר זה קיים
    במשפחה. אם אתם רוצים ייעוץ ספציפי יותר כדאי לפנות לנוירולוג המטפל ואח"כ לייעוץ גנטי.

אני מכירה הרבה מאוד נשים וגברים שמנהלים אורח חיים תקין. אי אפשר להתעלם מהאפילפסיה אבל לא צריך ואין טעם להפוך אותה למשהו מפחיד ונוראי.
    ההחלטה אם להמשיך או לא היא שלך אבל קח בחשבון שאף אחת לא מושלמת, כאן לפחות אתה יודע את זה מראש.
    הרבה בהצלחה
    ואם יש עוד שאלות אתה מוזמן להסתכל באתר שלנו או להתקשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו