אירוע פרכוסי שני- אפילפסיה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אירוע פרכוסי שני- אפילפסיה?
    שרון
    23/10/2010

שבת שלום
    אני בת 34, נשואה+תינוקת בת 9 חודשים. לפני 4 חודשים היה לי אירוע פרכוסי הראשון בחיי, עם אבדן הכרה (ללא נשיכת לשון או איבוד שליטה על סוגרים). האירוע היה בחמש לפנות בוקר אחרי שקמתי לתינוקת שלי וחזרתי למיטה, הרגשתי זרמים חמים ביד ואז זה התחיל. יצא לי גם קצף מהפה. בעלי הזמין אמבולנס וםינו אותי לאסף הרופא. לא קיבלתי טיפול תרופתי. שוחררתי הביתה לאחר יום אשפוז והתחלתי בסבב בדיקות. לאחר הבדיקות הבאות: סיטי ראש- תקין, מ.ר.אי תקין, א.אי.גי במצב עירנות תקין ואי.אי.גי בחסך שינה עם האטה פוקאלית, נמצא שהדיאגנוזה הצביעה על קונולסיב סינקופי. ביום שני האחרון חזרתי אל הנוירולוגית שלי עם הבדיקה האחרונה (אי.אי. גי במצב עירות -תקין) ושם גם התירה לי לחזור לנהוג וקיווינו באמת שהיה זה אירוע חד פעמי בחיים.
    לאחר 3 ימים בדיוק, קרי שלשום ב-1:30 בלילה חוויתי אירוע פרכוסי שני בחיי. גם כאן יצא קצף מהפה, לא נשכתי לשון ולא איבדתי שליטה על סוגרים, היו תנועות גפיים בלתי רצוניות כמובן. אני לא יודעת אם איבדתי את ההכרה אולי ממש למעט זמן כי אני זוכרת את רוב זמן הפרכוס, הרגשתי שאני עומדת למות, שהלשון שלי חונקת אותי וזה היה מפחיד ומלחיץ כל כך.
    פינו אותי לבית חולים תל השומר, שם רופאה נוירולוגית הגיעה למיון והחל מתן טיפול תרופתי "דפלפט כרונו"- 500 מ"ג פעמיים ביום.

האם אני חולת אפילפסיה? איך מתמודדים עם זה? כיצד זה פרץ בגיל 34? (אין רקע משפחתי). אני כל כך מפחדת מהפרכוס שאני פוחדת לישון. האם ייתכן שזה נגרם לי מלחץ ועומס? (אני בצבא, עובדת מאוד קשה ולא כל כך ישנה בלילות מאז הפכתי לאמא). האם הכדור ימנע התקף בטוח? אני לא מפסיקה לבכות מאז המקרה ממש יש לי טראומה.
    אנא עזרו לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אירוע פרכוסי שני- אפילפסיה? - תגובה

יוסי אונטרמן
    24/10/2010

שלום שרון

אפילפסיה יכולה להתפרץ אצל בכל גיל. אכן חסך שינה, שינויים הורמנלים מתח ולחץ הם זרזים ידועים להתקפי אפילפסיה. ההתמודדות בד"כ קשה יותר בהתחלה . חשוב גם לדעת שברוב גדול של המקרים אנשים עם אפילפסיה מגיעים לאיזון מלא.
    ההתמודדות הנפשית היא לא פשוטה. יש לך אפשרות לקבל סיוע נפשי במסגרת הצבא ואם תרצי את מוזמנת לפנות לאי"ל-אגודה ישראלית לאפילפסיה שם תוכלי לפגוש עובד סוציאלי או עובדת סוציאלית שמומחים בסיוע לאנשים עם אפילפסיה בהתמודדות הפרקטית והנפשית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו