מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דפלפט והריוןמיקה24/10/2010
אני בת 24 וסובלת מאפילפסיה בערך מגיל 13. אפליפסיה שאובחנה כקלה. במשך כשמונה שנים תפקדתי עם רמת דפלפט יחסית נמוכה (הגעתי ל500 מ"ג) באופן נהדר. כולל נהיגה וטיסות. לאחר שהתחלתי לקחת גלולות למניעת הריון רמת התרופה ירדה וכן איכותה והופיעו שני התקפים בהפרש של כמה חודשים. הפסקתי ליטול את הגלולות, העלתי את הדפלפט ל1000 מ"ג וההתקפים פסקו. כעת, אני שוקלת כניסה להריון ולכן הולחלט בייעוץ הנוירולוג לעבור לטגרטול. מסתבר שהתרופה הזו לא טובה לסוג האפליפסיה שלי ואף עשויה להחמיר אותה. גם למיקטל עושה לי תופעות לוואי לא פשוטות ואינני יכולה לתפקד איתו כראוי (מניסיון בצעירותי).הוחלט כי אין לי בררה ולהמשיך עם הדפלפט עד למינימום האפשרי בכדי להפחית את הסיכון בהריון. כעת אני על 750 מ"ג והמטרה היא לחזור ל-500. אני מאוד מפחדת מההשפעה על העובר, על מומים ופגיעות.אני לוקחת כבר כמה חודשים חומצה פולית 5 מ"ג והנוירולוג אמר שהאחוזים לפגיעה הנם 1-2 אחוז לעומת 98 אחוזים שהכל יהא תקין. אני חרדה מאוד והייתי שמחה לקבל חוות דעת נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפלפט והריון - תגובה
יוסי אונטרמן24/10/2010לתגובה רצינית עליך לפנות לנירולוג שמומחה באפילפסיה בקרב מבוגרים
זו התמחות נפרדת .
אני לא נירולוג...
בהצלחה
יוסֵי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדפלפט לא רצוי
ליאה25/10/2010לא רצוי ישנם מחקרים שמראים אחרת. תחקרי לבד בידיוק כמוני ישבתי באינטרנט ונגישתי לנוירולוג עם חומר מוכן והגענו למוסכמות יחדיו.
אני טופלתי בטרילפטין רק בחודש 6-7 מרבית החודשים הייתי באישפוז וקיבלתי דורמיקום.
שיהיה בהרבה מזל ולידה קלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדפלפט לא רצוי - תגובה
יוסי אונטרמן25/10/2010כעקרון את צודקת!. נתקלתי במקרים יחודיים ביותר בהם בשיקולי סיכון מול תועלת וללא ברירה השתמשו בדפלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)