דפלפט והריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דפלפט והריון
    מיקה
    24/10/2010

אני בת 24 וסובלת מאפילפסיה בערך מגיל 13. אפליפסיה שאובחנה כקלה. במשך כשמונה שנים תפקדתי עם רמת דפלפט יחסית נמוכה (הגעתי ל500 מ"ג) באופן נהדר. כולל נהיגה וטיסות. לאחר שהתחלתי לקחת גלולות למניעת הריון רמת התרופה ירדה וכן איכותה והופיעו שני התקפים בהפרש של כמה חודשים. הפסקתי ליטול את הגלולות, העלתי את הדפלפט ל1000 מ"ג וההתקפים פסקו. כעת, אני שוקלת כניסה להריון ולכן הולחלט בייעוץ הנוירולוג לעבור לטגרטול. מסתבר שהתרופה הזו לא טובה לסוג האפליפסיה שלי ואף עשויה להחמיר אותה. גם למיקטל עושה לי תופעות לוואי לא פשוטות ואינני יכולה לתפקד איתו כראוי (מניסיון בצעירותי).הוחלט כי אין לי בררה ולהמשיך עם הדפלפט עד למינימום האפשרי בכדי להפחית את הסיכון בהריון. כעת אני על 750 מ"ג והמטרה היא לחזור ל-500. אני מאוד מפחדת מההשפעה על העובר, על מומים ופגיעות.אני לוקחת כבר כמה חודשים חומצה פולית 5 מ"ג והנוירולוג אמר שהאחוזים לפגיעה הנם 1-2 אחוז לעומת 98 אחוזים שהכל יהא תקין. אני חרדה מאוד והייתי שמחה לקבל חוות דעת נוספת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דפלפט והריון

הוספת תגובה

• דפלפט והריון - תגובה

יוסי אונטרמן
    24/10/2010

לתגובה רצינית עליך לפנות לנירולוג שמומחה באפילפסיה בקרב מבוגרים

זו התמחות נפרדת .

אני לא נירולוג...

בהצלחה

יוסֵי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפלפט לא רצוי

ליאה
    25/10/2010

לא רצוי ישנם מחקרים שמראים אחרת. תחקרי לבד בידיוק כמוני ישבתי באינטרנט ונגישתי לנוירולוג עם חומר מוכן והגענו למוסכמות יחדיו.
    אני טופלתי בטרילפטין רק בחודש 6-7 מרבית החודשים הייתי באישפוז וקיבלתי דורמיקום.

שיהיה בהרבה מזל ולידה קלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפלפט לא רצוי - תגובה

יוסי אונטרמן
    25/10/2010

כעקרון את צודקת!. נתקלתי במקרים יחודיים ביותר בהם בשיקולי סיכון מול תועלת וללא ברירה השתמשו בדפלט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו