מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריך להביל הפליה בין נכים במדינהליאה27/10/2010
יסכה ,יוסי וחברה שלום,
תקוע לי בגרון מקרה מגעיל שאכל ואכל אותי ולא יכולתי יותר אז אני פונה אליכם בתגובה שאולי תעשה לי סדר ואולי לא?
כך, בני אוני משתתפים בחוג מוטוריקה - פיזיותרפיה במתנ"ס בראשון לציון. בשבועות האחרונים הכרתי הרבה אימהות ממש חמודות וכיף לדבר איתן.
הכל ממש זרם עד אותו היום של השביתה בירושלים ושם נפתח דיון לא נעים.
אותה האם ישבה ומספרת " וואי איזה מסכנים הננכים האלה , אני לא יכולה לתאר לי להתקיים מ2700 ש"ח וללא הטבות או טיפולים נוספים, עזרה וכו..."
שאלתי למה מסכנים ?
"נו באמת ליאה סליחה, אני רק תחילת החודש לאוכל ובלי חשבונות מוציאה "
נו טוב את מבוססת עניתי.
"זה מה שאתן חושבות" למה? " לצערי אני נפצעתי בתאונת צרכים בצה"ל , חציתי במעבר חצייה ונפצעתי"
אוי עניתי , פציעה קשה שאלתי ,עברת שיקום טוב אם כך. אין מראות לפציעה . הוספתי בחטטנות , שיתוק זמני ,בעיות פסיכיאטריות,אפיפסיה ,סעיות סיעודיות. חברה באמת שניסיתי כמה שיותר לשאול על הפציעות ללא כל היסוס.
האם ענתה " ליאה וואי חס וחלילה , אפילפסיה נו תהרגי אותי וזהו" פני הלבינו ולא מצאתי שקט.
שאלתי אז למה האת נכה ?
"את יודעת בעיות חברתיות , דיכאון, קוגניטיביוץ וזיכרון , נו כאילו"
צחקתי מתוך בושה.
אז את נכה יש לך אחוזי נכות גם שאלתי לתדהמתי?
"כן, 30% "
שאלי יש לך זכאיות ?
"כן,בטח קיצבה חודשית "
עניתי לה,טוב כמו ביטוח לאומי?
היא צחקה לי ואפילו לא ידעה שאני נכה שמקבלת קיצבה.
"ליאה עם קיצבה של ביטוח לאומי אפשר לחיות"...
"את יודעת ליאה כמה שזה מצער, עדיף להיות נכה של משרד הביטחון ולא של ביטוח לאומי"
הוספתי והשבתי כן אני יודעת , אני נכה של ביטוח לאומי ובאמת נכה עם כל ה"חרא" כמו אפילפסיה ועוד.
קמתי עם דמעות בעיניים והלכתי , מחוץ לדלת ראיתי אותה מחזיקה את הבת שלה ו"אומרת וואי איזה מסכנים"!
עניתי אולי אני אבל הבן שלי בחיים שלא!
נו חברים יקרים :
אני שירתתי למען המדינה ולא למען צה"ל , כי צה"ל הוא גוף ששומר על המדינה ומשלמי המיסים ממנים בכבוד את משרד הבטחון.
בואו נעשה סדר, לוחמים אשר לחמו והגנו על המדינה עם כל הלב מגיע ורצוי כמה שיותר. אבל, כאלה בעת שירותם בצה"ל נו אנחנו חיים במדינה אחת ולא צה"ל מדינה בתוך מדינה.
מה השוני אם אני שירתתי שירות סדיר מלא עם כל מה שנלווה ונפצעתי במדינה , אז איפה הצדק?
אם נפגעי פעולות טרור - פיגוע באוטובוס שונים שניהם היו על האוטובוס או ברחוב או בתחנה , או סליחה , הם על מדים ואני על אזרחי . הינה האפלייה ?
כולנו משלמים רק שהכף נכנס לא שוושה בשווה.
זקוקה נואשת לתשובה שתיתן לי מנוח, כי אין לי.???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך להביל הפליה בין נכים במדינה - תגובה
יוסי אונטרמן31/10/2010שלום ליאה
אני מסכים איתך שיש אפליה פסולה במקרה של חלק מהנכים. יתרה מכך אדם שקיבל אפילפסיה בצה"ל ומצליח להיות מוכר על ידי משרד הבטחון שהאפילפסיה נגרמה לו כתוצה מהשרות יקבל תגמולים גבוהים יותר מאדם שקיבל אפילפסיה באזרחות .
זה מצטרף למקרים שונים של עוולות. יש אפשרות לפנות לחברי כנסת בבקשה לשנות את החקיקה או לארגון הנכים שפועל בתחום. למיטב ידיעתי בימים אלו פועלים ארגוני הנכים סביב סוגיות דומות.
אסור לוותר אך אסור גם "לאכול לעצמך את הלב" עקב אפליה ואי צדק.
בהצלחה
יוסֵי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)