ייעוץ-התקף אפילפטי דו פעמי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ייעוץ-התקף אפילפטי דו פעמי
    דניאל באומן
    02/11/2010

שלום לכם
    אבקש לקבל ייעוץ,
    אני בן 37 לקוי שמיעה ,כדורסלן בריא בדר"כ ואין לי מחלות או היסטוריות של מחלות בעבר
    ב4/10 היה לי התקף אפילפטי לראשונה לחיי בעת שינה(בלילה) ,זה מלווה בסימנים כמו
    נשיכה בלשון,איבוד הכרה,הרגשת חנק, חוסר תקשורת עם הסביבה וכל זה קרה כ20 דקות בלבד
    אושפזתי בביהח למעקב לחצי יום.נבדקתי בכל בדיקות שגרתיות כמו שהוצגו כאן
    אי אי ג'יי תוך חסך שינה,MRI, לראש ENG,קרדילוגיה(לשלול אם היה קשר להפרעות קצב לב שמהווים כגורם להתקף אפילפטי),לחץ דם וספירת דם והכל תקין ללא סימנים לתופעה שלי

ו ב7/10 שוב היה לי התקף אפילפטי השני שגם קרה בעת שינה(בלילה) שאובחן כקל וזה לווה באיבוד הכרה למס דקות וחוסר תקשורת כנ"ל ואחכ חזרתי לעצמי תוך מס דקות ויש לציין שביקשתי לשירותים לעשות צרכיי לאחר המקרה כך ששלטתי על זה והיה חשוב לי לציין כאן כי שמעתי והבנתי שאם עושים צרכים ללא שליטה אז מאבחנים שיש בעיה נורירולוגית .
    לאחר המקרה הנ"ל חזרתי לעצמי כאילו לא קרה כלום

נבדקתי אצל ד"ר נוירולגיה גלעד רונית וכמו כןנשלחתי על ידה לבדיקות חוזרות כנ"ל ואין שום סימן שיעיד
    על אפילפסיה ורשמה לי תרופות שיש ליטול בהדרגה בהתחלה כ50מ"ג ואחכ ל100 מ"ג והשבוע נאמר לי להגדיל ל200 מ"ג.
    שאלתי כאן מדוע זה קורה לי ומאין מקור הבעיה אם כל הבדיקות שליליות
    והאם התקפים הנ"ל יחזרו בשנית בעתיד ומהי הסבירות לכך
    ואם יש סיכוי שזה יקרה כשאהיה ער או רק בשינה ?
    יש לציין שאני נוהג וקיבלתי המלצה לא לנהוג ולא מסוגל להיפרד מרכבי
    אודה עם התשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ייעוץ-התקף אפילפטי דו פעמי - תגובה

יוסי אונטרמן
    02/11/2010

שלום רב

גורמים רבים יכולים לפגוע בתאי המוח או להשפיע על הדרך שבה תאי עצב מתקשרים אלה עם אלה. בערך ב50 אחוזים של המקרים אין לאפילפסיה סיבה ידועה. הגורמים הבאים הם בין הגורמים השכיחים ביותר המזוהים:

פגיעת ראש הגורמת לצלקת בריקמת המוח.
    טראומה בלידה או חום גבוה.
    טלטול או נענוע חזק במיוחד של פעוטות.
    צריכה מוגזמת של סמים או רעלים מסויימים.
    הפרעה בזרימת הדם למוח הנגרמת בשל שבץ, גידול או בעיות של כלי הדם.
    מחלה המשנה את הרכבו הכימי של הדם או מחלה הפוגעת בתאי העצב במוח.
    כשרופאים מצליחים לזהות את הגורם הישיר לאפילפסיה היא מכונה "אפילפסיה סימפטומטית". המקרים שבהם לא מצליחים בזיהוי המקור הישיר לתופעה נקראים "אפילפסיה אידיופטית".

לפי החוק עליך לדווח למשרד הרישוי ואז סביר שרשיונך ישלל. לאחר שנה ללא התקפים תוכל להגיש בקשה לחידוש הרשיון ואז יש סיכוי טוב שתוכל לקבלו שוב. יש מקרים שאנשים חוו התקפים בזמן שינה ואח"כ גם בזמן ערות. מקווה שזה לא יקרה לך.
    נדמה לי שאתה זקוק לשיחה טובה בנושא כדי להשלים עם השינוי שחל בחייך ולפתח אסטרטגיית התמודדות. אתה מוזמן להתקשר ל 048527163 ולדבר עם מירי או יור החל מיום ראשון

בהצלחה
    יוסֵי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה

דניאל באומן
    03/11/2010

ארצה להודות על התשובה המהירה

ארצה לציין שהתקף הראשון שלי קרה בחודש אפריל 2010 ולא בתאריך 4.10.10
    כפי שציינתי בחוסר נתון משלים ומלא (4/10)
    ואילו התקף שני קרה ב7.10.10 כלומר בחודש אוקטובר

כך שלא הבהרתי לך היטב

כלומר התקף שני בא לאחר חצי שנה מאז התקף הראשון

האם לזה יש משמעות בין הזמנים הנ"ל ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה - תגובה

יסכה מוניקנדם-גבעון
    03/11/2010

מאוד טבעי שיש פער של חצי שנה בין ההתקפים.
    זה לא משנה את המצב או התהליכים שצריך לעבור.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה - תגובה

יוסי אונטרמן
    04/11/2010

שלום דניאל

תודה על ההבהרה. זה לא משנה את תשובתי. רק אדגיש שנהיגה ללא דיווח עלולה במקרה של תאונה להוות עילה של חברת הביטוח להסיר את האחריות מעליה.

בהצלחה

יוסֵי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו