האם זו אפילפסיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם זו אפילפסיה
    קארן
    18/04/2011

שלום,
    בן הזוג שלי בן 32, בריא וקיבל התקף של פרכוסים ראשון בחייו לפני ארבעה ימים מתוך שינה. הוא נשך את הלשון ושבר שיניים קדמיות תוך כדי איבוד הכרה. פיניתי אותו לבי"ח למחלקה הנוירולוגית בסורוקה באר שבע שם עשו לו בדיקת EEG ו-CT שיצאו תקינות.
    הם לא ששים לעשות בדיקת MRI כרגע אלא רק אחרי שהוא יצא מאשפוז ולאחר תקופת המתנה של חודשיים ויותר.
    לאבא שלו יש סוכרת ולו יש הפרעת קשב שעבורה הוא לוקח קונצ'רטה (ריטלין) ויש לו סהרוריות בשינה וגם באותו יום הוא חזר ממשמרת לילה אחרי שעות רבות בלי שינה.
    אני חסרת אונים ולא יודעת מה לעשות כי מאז שאנחנו בבית החולים הוא קיבל למיקטל ועירוי של תרופה ישירות לווריד (משהו כלוריד...) כדי למנוע את הפרכוסים אבל במקום להבריא ולחזור למסלול רגיל הוא כבר הספיק לקבל עוד שני התקפים במהלך האשפוז.
    אני לא יודעת אם לסמוך על האבחנה בהיעדר הוכחות קונקרטיות לאפילפסיה וחוסר התקשורת עם הרופאים מוציאה אותי מדעתי.
    בזמן הפנוי הקצר שלי קראתי קצת על הפרעת הפרכוסים וראיתי שזה יכול להגיע מהרבה מאוד מחלות אחרות שקשורות להסטוריה שציינתי, למשל היפוגליקמיה שאני לא בטוחה אם עשו לו בדיקות עבורן.
    אני מאוד מודאגת ולא יודעת אם לסמוך על הרופאים או לפנות למקום אחר, ואם כן אז לאן.
    בבקשה שמישהו יעזור לי, זה נפל עלינו כרעם ואין לי שום מידע שאני יכולה להתמודד איתו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם זו אפילפסיה

הוספת תגובה

• האם זו אפילפסיה - תגובה

מירי רייזנסון
    20/04/2011

קארן שלום!
    קודם כל יש להיעזר בסבלנות הן בנוגע לאבחנה והן בנוגע לטיפול. ייתכן מאד שיקח זמן לברר האם מדובר באפילפסיה וזמן נוסף להתאים את הטיפול התרופתי לבן זוגך. אנשים רבים יעידו על כך שמציאת טיפול תרופתי שיפסיק התקפים ויהיה עם תופעות לוואי מעטות הוא לעיתים מסובך. להערכתי, רק שיהיו לכם סיכום אישפוז ותוצאות MRI ניתן יהיה לפנות לחוות דעת נוספת של אפילפטולוג- ניורולוג מומחה לאפילפסיה.

לגבי השאלות הרפואיות ששאלת, את יכולה להתייעץ ב"שאלה למומחה" באתר של אי"ל.

את מוזמנת גם ליצור קשר עם סניף אי"ל בתל אביב עכשיו או עם סניפים אחרים לאחר החג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו