מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סטיית לשוןשי27/03/2012
שלום רב
כשאני מוציא את הלשון שלי החוצה, אני שם לב שהיא נוטה טיפה ימינה. (הייתי מונשם לפני שבועיים, אולי זה כתוצאה מהצינורות שהיו לי בתוך בפה).
הייתי רוצה לשאול אם ניתן לעשות משהו מהבחינה של לסדר את הלשון לקדמותה, היות וזה מפריע לי מבחינה פיזית?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטיית לשון - תגובה
ד''ר איל תגרי27/03/2012נשמע שאתה צריך בדיקה אצל כירורג או נוירולוג...
מדוע זה מפריע לך ?
בברכה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים תותבותולרי26/03/2012
תוכלו להסביר לי מה הם שיניים תותבות גמישות? האם הם עשויות מחומרים אחרים מאשר שיניים תותבות רגילות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים תותבות - תגובה
ד''ר איל תגרי26/03/2012איני יודע מה הכוונה. האם הכוונה בשיניים עצמן ? האם בחומר ממנו עשויה התותבת ?
האם מדובר בתותבת שלמה, או חלקית ?
ברכה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש בשן קדמיתאורנית18/03/2012
שלום לכם
יש לי בעיה עם טיפול שורש בשן קדמית בלסת העליונה (מהכי בולטות)
ויש חשש שיצטרכו לעקור לי אותה.
ואז מה?
בהנחה שמורידים לחלוטין שן קדמית - מה הרפואה המודרנית יכולה להציע לי?
שן תותבת?
היא תראה אותו דבר ואחזור לחיות כרגיל?
כמה עולה שן תותבת למקום כזה בולט?
היא תהיה קבועה או שמורידים אותה בלילה?
מה יהיה בה שונה משן רגילה? תחזוק שנתי... לא יודעת
אשמח אם תרגיעו אותי תעשו מצווה תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש בשן קדמית - תגובה
ד''ר איל תגרי19/03/2012שלום דנית:
אלו הן שאלות קשות, וחשובות.
הן צריכות להיענות קודם כל ע"י המומחה לטיפולי שורש, אשר יכריע בשאלה האם השן אבודה, אם לאו.
במידה והיא אבודה, אזה יש להפנות את שאלת השחזור, וגם את השחזור הזמני, לצוות שיטפל, שיהיה או מומחה לשיקום הפה שיבצע גם את הכירורגיה, או שילוב של שיקום הפה וכירורג או פריודונט ( "מומחה לחניכיים")
התשובה לשאלה ניתנת באופן ספציפי יחסית למצב הנתון אצלך בפה, ולתשובה יש גם פן רפואי \ משפטי, כך שכדאי שהשיחה תהייה נרחבת והתשובות בכתב.
לאחר ההחלטה המשותפת על היקף הטיפול והתוצאות הצפויות תוכלי לבצע את הטיפול רגועה כאשר את יודעת להיכן מופנות פניך...
בהצלחה ובבריאות
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה!!!אורח10/03/2012
האם הסחוס (הדיסק) בלסת זז מהמקום וגורם לקליק גם בהוזזת הראש לצדדים כשהפה סגור לחלוטין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה!!! - תגובה
ד''ר איל תגרי10/03/2012שאלה זו נשאלה לפני מספר ימים וקיבלה תשובה מלאה.
בברכה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה!!! - תגובה - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן10/03/2012לא מתיאשת חוקרת הTMD בעלת עשרות השמות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לד"ר איל תגריאורחת08/03/2012
לד"ר איל תגרי היקר,
האם בבקשה תוכל להסביר לי כיצד יכולים להיות קליקים ממפרק הלסת בלי תזוזה של הלסת (כלומר בפה סגור)?
כיצד יכולים להיות קליקים ממפרק הלסת כשהפה סגור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לד"ר איל תגרי - תגובה
ד''ר איל תגרי08/03/2012אני משער שאת לא לומדת רפואת שיניים, לא ? כי אז הפורום המתאים הוא
פורום מקצועי יותר..
ומעבר לכך את יכולה לקנות ספר אנטומיה וסגר טוב ולקרוא.....
אז זוכרת שאת אמורה להיות מטופלת ע"י רופא שלמד את זה כמה שנים.... נכון ?
אז מעבר לשאלת סקרנות, נא למצוא רופא טוב שאת סומכת עליו, ולשאול שאלות ספציפיות לגבי המקרה שלך, ולא שאלות תיאורטיות אקדמאית שאותך באופן אישי לא מקדמות כלל.... :-(
בהצלחה ובבריאות
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לד"ר איל תגרי - תגובה - תגובה
ד''ר איל תגרי08/03/2012נ.ב.
אשתי העירה לי שאולי כדאי שאסביר לך בקיצור על מבנה המפרק
אבל בספר שאני קראתי על המפרק, מתואר המבנה שלו בארבעה פרקים, ועוד שלושה על התפקוד המשולב של הדיסק והשרירים...
לכן לא באמת אפשר להסביר בשני משפטים, וכדאי לקבל את הטיפול, מרופא שקרא את הספר עד הסוף....
פורים שמח
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אורחת29/03/2012האם התכוונת שהסחוס (הדיסק) בלסת זז מהמקום גם בהוזזת הראש לצדדים כשהפה סגור לחלוטין?
אם אין תנועה של הלסת אז יכולים להיות קליקים שמקורם במפרק הלסת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר איל תגרי29/03/2012התכוונתי שהשאלה הרולוונטית מבחינתך אינה איך בנוי המפרק ואיך הוא עובד
אלא
איזה סימפטומים יש לך וכיצד ניתן לנהל אותם נכון כדי שלא יפריעו לך בחיים
וכדי להתייחס לשאלה השניה הרלוונטית את צריכה רופא
בברכה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירי06/03/2012
האם יכולים להיות קליקים ממפרק הלסת בלי תזוזה של הלסת (כלומר בפה סגור)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר איל תגרי07/03/2012כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן?
אורחת29/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתרים לחולי סכרתורד25/02/2012
לאחר הופעת המחלה ..ואני מאוזנת ,מחלו תופעות של דלקות חינכיים מתחת לכתרים קיימים.
האם כדי לבצע שתלים ?במקום הכתרים? או לבחור בטכניקה אחרת שאינה אגרסיבית אך תשאיר אותי עם חיוך מליון דולר??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתרים לחולי סכרת - תגובה
ד''ר איל תגרי25/02/2012לורד שלום:
קשה לדעת מהתאור שלך מה התופעה הקלינית.
את צריכה ייעוץ ספציפי עם צילומי רנטגן טובים של האזורים המדוברים.
חפשי מומחה לשיקום הפה באזור שלך.
בברכה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמורין24/02/2012
השאלה היא: מדוע יש קליקים בלסת גם כאשר אני מזיזה את הצוואר לצדדים כשהפה סגור לחלוטין ?
(כלומר בלי לפתוח את הפה)
האם הדיסק בלסת זז מהמקום גם בהוזזת הראש לצדדים?
האם ניתן יהיה לאבחן את מקור הקליקים ע"י צילום MRI של מפרק הלסת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר איל תגרי25/02/2012האם היית כבר בבדיקה ראשונית אצל רופא ?
אם כן, מה היו הממצאים ?
אם לא, אז אולי כדאי לצמצם קצת את האפשרויות ע"י בדיקה ספציפית שלך ?
בברכה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל עשיתי MRI לסת
אורחת31/07/2012להלן הממצאים בבדיקת MRI פרקי לסת:
בסריקת המפרקים הטמפרו מנדיבולרים:
*בעמדת פה סגור מודגמת עמדה תקינה של הקומדילים המנדיבולרים במרחשות הטמפורליות. מודגמת עמדה תקינה של הדיסק עם רדוקציה מיטבית.
*בעמדות פה פתוח מודגמת טרנסלציה קדמית מיטבית עם התייצבות ראש הקונדיל המנדיבולרי מתחת לאמיננציה הטמפורלית כאשר הדיסק ביניהם הן מימין והן משמאל.
מדוע הבדיקה שעשיתי היא לא אמינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביים בחניכייםלימור14/02/2012
בס"ד
שלום רב
אבי בן 64 ללא שיניים כבר למעלה מעשר שנים ( יש לו תותבות)
ובשנתיים האחרונות מתלונן על כאבים בחניכיים
בחך התחתון
עשה צילום פנורמי ואין עדות לשורש או משהו אחר
הכאבים ממש משתקים , אי יכולת לדבר - כאבים נוראיים
האם יש אפשרות להכוונה
מה אפשרי עוד לעשות ???????
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאביים בחניכיים - תגובה
ד''ר איל תגרי14/02/2012שלום
הנך צריך \ ה בדיקה מקיפה, יש עוד גורמים שצריך לבדוק,
אנא פנה לרופא שיניים רצוי מומחה לשיקום הפה שיבצע אבחנה מבדלת רצינית...
בברכה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמאי12/02/2012
האם בעיה של "קליקים" ממפרק הלסת מצריכים טיפול בסד לילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר איל תגרי13/02/2012מצריכים טיפול ? - ללא ספק.
מהו הטיפול ?
מצריך בדיקה ספציפית עם היסטוריה רפואית ומכלול נתונים .....
אין מה לעשות, צריך רופא :-)
בברכה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- NTIתמר09/02/2012
שלום,
האם סד לילה מסוג NTI היושב רק על 2 השיניים הקידמיות
יכול לגרום להתפתחות פגיעות ברקמות הרכות של המפרק מסוג
disk displacement with reduction ולהחמיר קליקים בלסת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר NTI - תגובה
ד''ר איל תגרי09/02/2012לתמר שלום:
זו שאלה שפנל של רופאי שיניים יכול לדון בה במשך סמינר שלם.
אבל לגבי מצבך הספציפי, זו לא השאלה הרלוונטית.
השאלה הרלוונטית מבחינתך הינה האם מצבך הרפואי מצדיק שימוש בסד NTI
ואם כן, באיזה אופן ולכמה זמן.
ולאחר מכן, האם הוטבו הסימפטומים, ולאיזה טיפול לעבור.
זו השאלה הנכונה למצבך, וכתלות במיקומך הגיאורגפי במדינתנו אני מציע לך לפנות למומחה לשיקום הקרוב כדי שיעזור לך לענות על שאלה זו.
תשובות תיאורטיות למתקן רפואי לא יקדמו אותך....
בברכה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן בינהבת שבע06/02/2012
עקרתי לפני חודשיים בערך שן בינה.
ועדיין כואב לי לאכול בצד הזה.
זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן בינה - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן06/02/2012שלום רב
כדאי לפנות לרופא המטפל. יתכן שיש עוד בעיות בשיניים הנותרות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים כהותאורית26/01/2012
היי,
יש לי בעיה. אני צורכת המון קפה וכתוצאה מזה השיניים שלי מצהיבות כל הזמן. אני מקפידה ללכת לשיננית כל כמה חודשים אבל זה עוזר רק בטווח הקצר, ואני לא מתה על הרעיון של הלבנת שיניים כי הבנתי שזה לא כל כך בריא. מכיוון שלא נראה לי שאפסיק לשתות קפה בזמן הקרוב, יש לכם איזה פתרון אחר בשבילי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים כהות - תגובה
ד``ר אבידן לרון26/01/2012שלום אורית
הלבנת שיניים במידה ונעשית עם חומרים בדוקים אצל רופא בעל נסיון וידע בתחום ,אינה מזיקה!
בנוסף צחצוח יעיל וטוב יחד עם תדירות מספקת של ביקורים אצל שיננית טובה אמורים ללהקטין למינימום את ההכתמה של השיניים.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיניים כהות - תגובה
ד''ר איל תגרי26/01/2012לאורית שלום
בנוסף יש לציין כי עליך לעבור בדיקה רפואית אצל רופא שיניים. יתכן וההכתמה הינה של שחזורים בצבע שן ("סתימות לבנות") או אבנית, או ששינייך אינן סדורות וכיוצא באלה מצבים הדורשים התייחסות רפואית..
בברכה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבירת שן קדמניתנתן19/01/2012
שלום רב,
נשברה לי חתיכה קטנה משן קדמית...
מהם דרכי טיפול להשלים את החלק השבור ?
האם השלמה על ידי ציפוי קומפוזית תהיה בחירה נכונה ?
מצ"ב תמונה.
תודה מראש,
נתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבירת שן קדמנית - תגובה
ד''ר איל תגרי19/01/2012רעיון מצוין לצרף תמונה !
כן, השלמה בחומר מרוכב - "סתימת קומפוזיט" יכולה ליתן פה פתרון נאות !
בהצלחה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כשל בהשתלהטלי12/01/2012
עברתי השתלה שנכשלה. לאחר שהוצא השתל, אזור החניכיים בלסת התחתונה שינה צורה. נכון להיום האזור נוקשה וכל העור ליד החניכיים מתוח. נוצרה מעין 'במה' מוגבהת ומתוחה צמוד לחניכיים. עברו שלושה חודשים ואין שיפור. לטענת הרופא העצם נבנית והכל תקין. איני בטוחה ואשמח להבין עם מי עדיף לי להתייעץ - מומחה בכירורגיית פה ולסת? מומחה לשיקום הפה? אחר?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשל בהשתלה - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן12/01/2012שלום רב
באופן עקרוני, השתלה אינה אמצעי ולא מטרה. לפיכך, לצורך תיכנון הטיפול והאופציות השונות, כדאי להיוועץ עם מומחה בשיקום הפה.
לגבי בעייתך הספציפית, כל מנת למצוא פיתרון לבעיה, הן אסתטית והן לצורך השתלה עתידית, אם אפשר, בהחלט כדאי להיוועץ עם מומחה לכירורגית פה ולסת או עם פריודונט. יתכן שמרופאים שונים תשמעי דיעות שונות, הן באשר לחשיבות הבעיה, והן באשר לפיתרונה. לכן המומחה לשיקום הפה יכול לייעץ לך גם למי לפנות לפיתרון מיטבי של הבעיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)