פורום שיקום הפה, ציפויי חרסינה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר מאיר ממרייב
ד"ר מאיר ממרייב
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיר ממרייב ללא פרסום בפורום

• הדבק התפורר חלקית של פלטה על שתלים
    משה
    28/08/2011

שלום .
    עשיתי השתלות ושם לי פלטה שלמה על כל השתלים.
    עכשיו בצד ימין הפלטה השתחררה ומתנדנד.
    איך הרופא יכול להוריד את הדבק מצד שמאל כדי להדביק הכל בחזרה?.
    תודה מראש על התשובה.
    משה
    28.8.2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הדבק התפורר חלקית של פלטה על שתלים - תגובה

ד``ר אבידן לרון
    28/08/2011

שלום משה
    ראשית הכתובת לשאלתך זה הרופא המטפל,
    שנית אין אני יכול לענות לך כי אני לא יודע איזה גשר\פלטה עשה הרופא, עם מה הוא הדביק, בכל מקרה צריך להגיע אליו ולנסות להוריד את הגשר, במרבית המקרים אין בעיה והגשר יירד.
    בהצלחה
    ד"ר לרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוא מתחמק

משה
    29/08/2011

שלום.
    ותודה על תשובה מהירה.
    הייתי אצלו כמה פעמים .
    בפעם אחרונה התעצבן ושאל אותי מה אתה רוצה שאני אעשה?
    ונתן מכה עם איזה מכשיר כמו פטיש על שן שתוך שבע החרסינה התפוררה .
    עכשיו אני מפחד ללכת אליו שיעשה לי עוד נזק.
    ואתה אומר לי ללכת אליו?
    ואני רואה כל הדלתות סגורים בפני.
    האם יש חומר שמפורר את הדבק שהוא השתמש?
    בכל מקרה אני מודה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוא מתחמק - תגובה

ד``ר אבידן לרון
    29/08/2011

שלום משה
    על פניו זה נשמע כמו רשלנות רפואית, אני ממליץ כי תקבע פגישת ייעוץ עם מומחה לשיקום הפה העוסק במתן חוות דעת משפטיות ע"מ שיבדוק אותך ויראה מה ניתן לעשות.
    הוא יוכל גם לבדוק את האפשרות לתקן את שנעשה ובמקביל יבדוק אם הטיפול שבוצע לך תקין.
    בהצלחה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה חרסיה כדי לעשות?
    שרית
    25/08/2011

יש לי מספר שאלות , אני צריכה לעשות 3 שיניים חותכות כשאחת מהן היא שן תליה האם כדאי לעשות את שלושתם ביחד או בנפרד ?והאם מחיר של 6200 אני יכולה לקבל חרסיה בלי מתכת? מה טוב בחרסינה עם מתכת לחרסינה בלי מתכת ?

לקביעת תור
    סגירה
    איזה חרסיה כדי לעשות?

הוספת תגובה

• איזה חרסיה כדי לעשות? - תגובה

ד``ר אבידן לרון
    25/08/2011

שלום שרית
    שאלתך אינה ברורה, מה זאת שן תליה?
    לגבי "ביחד או לחוד" אין תשובה מן האצבע, צריך לבדוק את השיניים, כולל צילומי רנטגן ואז ניתן להמליץ.
    לגבי סוגי הכתרים, עם או בלי מתכת, התשובה היא שישנם מקרים בהם ניתן לבצע כתרים אסתטיים יותר כאשר הכתר מבוצע ללא מתכת, זה לא בכל מקרה ושוב יש לשקול כל מקרה לגופו.
    ובקיצור, ממליץ שתבדקי ע"י מומחה לשיקום הפה שיבדוק את שינייך ביסודיות ויוכל לתת לך עצות מתאימות וטובות.
    בהצלחה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שן וחצי שבורות.

יפה
    11/09/2011

בני בן 14 שבר שתיי שיניים קדמיות לפניי שלוש שנים ולא ידעתי שבני יכול לעשות את הטיפול דרך בית הספר ,מאחר שטיפלתי בו באופן עצמאי והוצאתי הרבה כסף התייאשתי ורק עכשו גיליתי שאני יכולה לעשות טיפול דרך הביטוח של בית הספר כי השן נשברת לו מכל דבר שהוא אוכל כרגע אני פונה לבית הספר לטיפול האם הביטוח של בית הספר מכסה גם על טיפול שיניים תותבות מחרסינה או רק על השלמת שן בלבד? תודה אם תוכלו לייעץ לי מה עלי לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שן וחצי שבורות. - תגובה

ד''ר שרון מרקו-כהן
    13/09/2011

שלום רב,
    בגיל 14 לא מומלץ לבצע כתרי חרסינה, כי יש עדיין גדילה של עצמות הלסת ותזוזה של החניכיים. לרוב, הביטוח מאפשר זאת לקראת גיל סיום בית ספר בגיל 18.
    כדאינלבדוק מדוע השיחזורים נופלים: האם בשל הסגר, או ביצוע לקוי של השחזור. אם השבר הוא לא גדול, יתכן שלא כדאי גם בעתיד לבצע כתר מלא, אלא סוג של ציפוי חרסינה, שמסיר פחות חומר שן.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצות לרופאים מרכזים לשיקום הפה
    שרי
    23/08/2011

שלום,
    מחפשת המלצות לרופאים מומחים לשיקום הפה,
    מה הניסיון שיש לכם על השיטה all on 4 ?
    תודה

הוספת תגובה

• המלצות לרופאים מרכזים לשיקום הפה - תגובה

ד''ר שרון מרקו-כהן
    23/08/2011

שלום רב,
    הפורום אינו מיועד להמלצות פרסונליות.
    לגבי שיטת all on 4 - הרי שזו שיטה מאוד ספציפית לסוג שיקום מאוד מסוים. יש תמיד לבחון אופציה טיפולית זו עם אופציות טיפוליות אחרות ולבחון את היתרונות והחסרונות. חשוב לדעת כי לשיטה זו אין מעקב לטווח ארוך מאוד ורבות בה הבעיות הטכניות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצות לרופאים מרכזים לשיקום הפה - תגובה

ד''ר איל תגרי
    23/08/2011

לשרי שלומות:
    לא ברור משאלתך מה בדיוק את מחפשת:
    אם רשימת מומחים הרי יש באתר האינטרנט של האיגוד הישראלי לשיקום הפה
    ואם דעתנו \ דעתי על All on 4
    הרי התשובה מורכבת ביותר, זוהי פרוצדורה מאד מורכבת שבידיים הנכונות עשוייה להצליח אבל כבר ראיתי כמה כשלונות מאד צורמים...
    בכל מקרה כדאי לברר עם המומחה \ מטפל שיטפל בך את ההיסטוריה שלו עם השיטה ואת אחוזי ההצלחה..
    יש כאלה שמכנים את השיטה
    All on 4 or none on 3 רוצה לומר- איבדת שתל אחד הלך כל השיקום...
    אני יכול לספר לך שמפתח השיטה סבל מ- 50 אחוז כשלונות בחמש שנים הראשונות שהוא פיתח אותה....
    בברכה
    דרי תגרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים עם מספר כתרים שנפלו?
    גבריאל
    22/08/2011

האם ניתן לתקן אותם לבד? הרופא שיניים שלי בחופשה עד לספטמבר.

הוספת תגובה

• מה עושים עם מספר כתרים שנפלו? - תגובה

ד''ר איל תגרי
    22/08/2011

לגבריאול שלום:
    לא כתבת האם אלו כתרים קבועים, או זמניים....
    בכל מקרה "לתקן" אותם לא ניתן
    או שמדביקים אותם חזרה
    אך, צריך לבדוק מדוע נפלו
    או, שעושים הכנה משופרת, כתרים זמניים ראויים, וכתרים קבועים....
    בהצלחה
    דר' תגרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גשר חרסינה מעוכה על מתכת
    אהרון
    15/08/2011

נאמר לי שגשר חרסינה ע"ג שתלים יכול להיות על כיפות ממתכת רגילה, כי במקרה של שתל אין חשיבות לסוג המתכת. כמובן שמתכת רגילה זולה בהרבה מאצילית או חצי אצילית. מה דעתכם, האם תוספת המחיר הכרחית?
    בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    גשר חרסינה מעוכה על מתכת

הוספת תגובה

• גשר חרסינה מעוכה על מתכת - תגובה

ד''ר שרון מרקו-כהן
    15/08/2011

שלום רב
    במקרה של בחירת סוג המתכת עליה הנבנית החרסינה - אין הבדל אם זה ע״ג שן או שתל. לא נכון לומר שבגלל שזה שתל זה לא משנה.
    באשר לסוג המתכת - יש הטוענים שככל שהמתכת אצילה יותר כך התגובה הביולוגית של ריקמת החניכיים טובה יותר. אם כי כיום ישנן גם סגסוגות של מתכות לא אצילות שהן איכותיות ולא קורוזיביות.
    על כל פנים, הדבר החשוב ביותר בעבודות פרותטיות הוא דיוק העבודה, הנובעת מאיכות הרופא המשקם ומאיכות העבודה של טכנאי השיניים שבחר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעקבות ניב כלוא..
    גלית
    08/08/2011

אני נמצאת בטיפול אורטודנטי ארוך מאוד, בעקבות ניב כלוא שהיה תקוע חזק מידי בעצם, לאחר נסיונות רבים לזעזע את הניב בסופו של דבר נעשתה עקירה כירורגית + 2 השתלות עצם. כתוצאה מאיבוד רב מידי של עצם , למעשה נראה כאילו יש אובדן בחלק של החניכיים, וכרגע כאשר יש שן זמנית המיקום שלה מאוד גבוהה ביחס לשיניים האחרות.
    הרופא המטפל המליץ על צביעת השן הקבועה בחלק העליון בגוון החניכיים.
    האם זה פיתרון יעיל ואסתטי ? אני מחפשת חומר באינטרנט לראות אייך נראית שן כזו אך לא מוצאת. האם יש עוד פתרונות לבעיה שכזו ?
    אשמח לשמוע...
    תודה רבה,
    גלית.

לקביעת תור
    סגירה
    בעקבות ניב כלוא..

הוספת תגובה

• בעקבות ניב כלוא.. - תגובה

ד``ר אבידן לרון
    08/08/2011

שלום גלית
    זה אכן פתרון אפשרי, אך צריך לבדוק אותך ביסודיות אולי ניתן לבצע פתרונות נוספים כגון בניית הרכס מחדש ע"י השתלת עצם.
    אני ממליץ על ייעוץ משותף עם מומחה לשיקום הפה ומומחה לחניכיים.
    בהצלחה
    ד"ר לרון
    נ.ב
    האם הפתרון שהוצע לך היה על גבי שתל או כתרים על השיניים הסמוכות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעקבות ניב כלוא..

גלית
    08/08/2011

הפתרון שהוצע לי הינו על גבי שתל שהוכנס לפני כ-4 חודשים.
    תודה,
    גלית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ד''ר איל תגרי
    08/08/2011

זה נשמע שעכשיו את ואתם בפני מצב קייים.
    קרי
    השתל כבר בפה
    בגובה ש"הצליח לו"
    ולא ניתן לשנות את גובה החניכיים או העצם.
    אז זה לא נשמע שיש מגוון פתרונות אחרים, לא ?
    כנראה שהיה צריך להמתין עם השתלת השתל עד שגובה העצם והחניכיים יהיה בגובה הרצוי, ורק אז לבצע את החדרת השתל
    כמאמר חז"ל - סוף מעשה מחשבה תחילה - איזהו חכם הצופה את הנולד
    אבל כאמור, מה עוד ניתן לעשות עכשיו ?
    כדאי את כל השאלות האסתטיות לברר עם הצוות, ועוד יותר לבצע בכתר הזמני
    ואז לעבור לקבוע, כדי להתאים ציפיות...
    בברכה
    דר' תגרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ד``ר אבידן לרון
    08/08/2011

שלום גלית
    מכוון שאת שנעשה אין להשיב, הפתרון של חרסינה ורודה הוא כנראה הפתרון האפשרי. בכל מקרה תדרשי שיקום זמני עם אקריל ורוד שיחקה את המצב הסופי ורק לאחר אישורך הסופי לאסתטיקה שתתקבל , תמשיכו לשיקום הקבוע.
    ואולי , במידה ויש ספקות, תגשי לקבלת חוות דעת נוספת עם השיקום הזמני.
    בהצלחה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום שן עקורה
    קומט
    07/08/2011

בן 63, ללא סוכרת או מחלת חניכיים, אוסטיאופניה, כל השיניים למעט 3 שיני שיני בינה נמצאות בפה. לאחרונה עקר לי הרופא שן בלסת התחתונה הסמוכה לשן בינה. האם מומלץ להשאיר את המצב כמו שהוא ללא גשר או שתל ?

לקביעת תור
    סגירה
    שיקום שן עקורה

הוספת תגובה

• שיקום שן עקורה - תגובה

ד''ר איל תגרי
    07/08/2011

לא
    וכי למה כן ?

בברכה
    דר' תגרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך סיבה טובה לעשות פעולה רפואית

קומט
    09/08/2011

שיש בה גם סיכון, גם סבל, גם ביטול זמן וגם הוצאה כספית. חוסר השן הזאת אינו מפגע אסטטי. מנגד, ציפיתי שאתה תמנה את היתרונות למטופל ואת החסרונות מהותרת המצב כפי שהוא. אגב, האופציה שלא לעשות דבר הועלתה על ידי קולגה שלך מפורום אחר, כך שאין כאן כנראה משהו טריביאלי שאין עליו מחלוקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שן קידמית
    נלי
    07/08/2011

אני צריכה לעקור שן קידמית מס' 11 בשל ספיגת עצם.
    הייתי אצל רופא לשיקום פה+ מומחה חיניכיים שאמורים לבצע את התהליך השיקום ביחד לשם השגת תוצאה אסטתית.
    רק הרופא לשיקום הפה נתן לי הצעה של 13,000 ש"ח האם זה הגיוני? בלי השלת העצם + השתל.
    השיניים שלי מאוד אסטתיות והתוצאה האסטתית מאוד חשובה לי האם ניתן להגיע לתוצאה אסטתית ?? דבר נוסף הומלץ לי העמסה מיידית של כתר בגלל שמדובר שבן קידמית? או לחילופין הציע הרופא לשיקום הפה להשתמש בשן שלי לתהליך השיקום ולקבע אותה לשיניים הסמוכות האם זה אפשרי????

לקביעת תור
    סגירה
    שן קידמית

הוספת תגובה

• שן קידמית - תגובה

ד``ר אבידן לרון
    07/08/2011

שלום נלי,
    קשה לענות לשאלה שלך ללא בדיקתך, ובודאי לא להתייחס להצעת המחיר שלא ברור מה היא כוללת.
    2 עצות לי אלייך, ראשית מכוון שמדובר באזור קדמי והאסתטיקה מאד חשובה , אל תתפשרי על טיפול שאינו איכותי, כלומר שילוב של מומחה לשיקום הפה ושל מומחה לחניכיים זה באמת מה שמומלץ, ואין מה לעשות מחירם יהיה גבוה יותר משל רופאים שאינם מומחים, אך לדעתי מומלץ לא להתפשר.
    שנית אני ממליץ כי תפני למומחה לשיקום הפה נוסף ואפילו שניים ותקבלי הצעות נוספות , מפורטות ומנומקות ולאחר מכן תעשי את שיקלול כל ההצעות הן מבחינת הטיפול המוצע, נסיון הרופא ואיכות הטיפול וגם המחיר.
    בהצלחה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזק מזריקת הרדמה אנא עזרתכם
    מאי
    06/08/2011

לפני שבוע עשיתי סתימה בשן קדמית עליונה.מיד עם חלחול חומר ההרדמה נסתם לי נחיר שמאל באף שעדיין לא נפתח שבוע אחרי. (ללא נזלת רק לא יכולה לנשום משם).כמו כן סובלת מאז מכאבים בעין שמאל ובצד השמאלי של הראש.קבלתי טיפול בדקמטזון 8 מ"ג ליום שלא עזר ועכשיו המשך טיפול בפרדניזון 20 מ"ג . אין שום שיפור ואני מאד מודאגת. האם המצב יכול להשאר פרמננטי? מה עושים? למי לפנות? מרפאת השיניים מתנערת מאחריות. אא"ג שראיתי אמר לי שכנראה הזריקו לי יותר מידי חומר. אנא עזרתך, אובדת עצות..

הוספת תגובה

• נזק מזריקת הרדמה אנא עזרתכם - תגובה

ד''ר שרון מרקו-כהן
    06/08/2011

שלום רב
    כפי הנראה העצב נפגע, ויש להמתין להתאוששות שלו. זה אורך זמן. לעיתים ההתאוששות היא חלקית
    נא הפני את שאלתך לפורום כירורגית פה ולסת המתמקצעים יותר בנושאים שכאלה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתלים ומחלת לופוס
    סטנובסקי בלה
    30/07/2011

אני חולת לופוס מזה 15 שנה. נטלתי תרופות רבות וביניהן פרדניזון ופוסולן.
    לפני כשנה נוצר לי נמק בעצם הלסת וטופלתי בדוקסילין. היום אני זקוקה להשתלת שיניים ואף רופא בב"ש לא מוכן לעשות לי השתלה. רצוי לציין שכבר שנה איני נוטלת לא פרדניזון ולא פוסולן. היום אני מטופלת בתרופות של לחץ דם וסכרת, ומאוזנת.
    שמעתי שבאוניברסיטת ת"א יש מרפאה שמטפלת במקרים מסובכים של חולים כרוניים.
    רציתי לדעת האם זה נכון, ואם כן לקבל מספר טלפון ושם להתייעצות.
    בתודה בלה.

לקביעת תור
    סגירה
    שתלים ומחלת לופוס

הוספת תגובה

• שתלים ומחלת לופוס - תגובה

ד''ר שרון מרקו-כהן
    30/07/2011

שלום רב
    אכן הסטוריה רפואית של נטילה ממושכת של פוסלן, ומקרה של נמק ממשי של עצם בלסת מהווים קונטרא אינדיקציה להשתלה.
    קיימת היום בדיקה בשם CTX היכולה לבדוק את הרמות של הפוסלן בגוף, ולבדוק האם אכן התרופה אינה מצויה בגוף. לא הוכחה עדיין התאמה מוחלטת בין רמות נמוכות של התרופה המצוינות בבדיקה, לבין הפחתה מוחלטת של הסיכון לנמק נוסף בעצם, אך זו הבדיקה היחידה שיש כיום להציע.
    כדאי לבדוק גם מהן האופציות הטיפוליות החלופות למצבך הדנטלי, והאם ניתן לספק לך פיתרון שאינו כולל השתלות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתר בשן קדמית..
    שירלי
    28/07/2011

שלום,
    כשהייתי בגיל ההתבגרות היו לי ריבועים/טבעות על השיניים למשך 4 שנים. כשהורדתי את הריבועים הכל היה נראה לכאורה בסדר אך עם השנים השן הקדמית שלי (מס' 11 אם זה עוזר) החלה להצהיב. כבר כמה שנים שזה מאוד הטריד אותי, חיפשתי פתרונות באינטרנט וראיתי שבמרפאות כללית עושים כתר חרסינה(מאוד יקר) שאמור ממש להקנות מראה של שן אמיתית. התחלתי בטיפולים, היום הרכיבו לי כתר זמני. אני חייבת להודות שאני בהלם, לא היה לי כל מושג שככה "מנסרים" (אין לי מילה אחרת להשתמש בה) את השן מממש התחלתי לבכות. אני רוצה לדעת האם כתר זמני יכול ליפול? ואם כן מה לעשות כדי להמנע מזה?? כתר קבוע לא יכול ליפול? ואם אפשר בבקשה לחדד את ההבדלים אני ממש לא רגועה.
    המון תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כתר בשן קדמית..

הוספת תגובה

• כתר בשן קדמית.. - תגובה

ד''ר איל תגרי
    28/07/2011

סיפורך מעלה מספר שאלות:
    אין כל סיבה ששן תצהיב רק עקב אורתודנטיה בעבר.
    יתכן והושאר שארית חומר מרוכב ("דבק") על השן, אך להורידו זה מאד פשוט, והכנת השן לכתר נשמע טיפול יתר קיצוני.
    קשה להבין מה חששותיך מכתר, זמני או קבוע,
    הסברים אלו היו צריכים להינתן לך לפני תחילת הטיפול, ובהרחבה.
    נשמע שיש לך שיחה רצינית עם הצוות המטפל. קחי איתך עוד מישהו מבוגר.
    בהצלחה
    דר' תגרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתגובה...

שירלי
    28/07/2011

כל רופא שיניים שבדק את השן אמר כי אין סיבה אחרת (מלבד האורתודנטיה) שהיתה עשויה לגרום להצהבתה של השן, אלא אם כן נפלתי או נחבלתי (מה שלא קרה..) לאחר בדיקה שנעשתה לי נאמר כי השן "מתה" (לא הרגשתי כאב או תחושה כלשהי). היום כבר נעשה כתר זמני, החשש שלי הוא שהוא עלול פתאום ליפול והאם שתייה חמה או צחצוח שיניים עלול לגרום לו ליפול? וכמו כן, אני רוצה לדעת מהי מידת העמידות של הכתר הקבוע אותו אני אמורה לעשות, זה כתר מאוד יקר - זירקוניה פרוסרה. ובנוסף האם זה נפוץ לעשות כתר בשן קידמית? מצחיק שכתבת לי להתלוות במבוגר, אני בת 24. תודה על תגובתך המהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתגובה... - תגובה

ד''ר איל תגרי
    28/07/2011

""החשש שלי הוא שהוא עלול פתאום ליפול והאם שתייה חמה או צחצוח שיניים עלול לגרום לו ליפול?"" -- זה נושאים שאת צריכה לדון בהם עם הצוות שמטפל בך. הם אלה שמקבלים ממך כמה אלפי ש"ח והם אלו ששכנעו אותך שצריך להשחיז את השן, לא ?

"מצחיק שכתבת לי להתלוות במבוגר, אני בת 24." לא. בכלל לא מצחיק. מסתבר שכבר כשקיבלת את ההחלטה הראשונה נשארו הרבה גורמים חשובים מאד מחוץ לטווח השאלות והתשובות, לא ?

היום, אחרי שהשחיזו לך את השן, ואחרי שיש לך כתר זמני, את נזכרת לשאול "האם הוא עלול ליפול כשמצחצחים שיניים" ?? הזמן לשאול את זה הוא לפני שעושים לך.
    את לא אמורה להעלב, גם אם הייתה בת 40 הייתי מציע לך לקחת איתך עוד מישהו, שלא מעורב, ויותר רגוע, ושומע מהצד מה הצוות אומר ומסביר.

"ובנוסף האם זה נפוץ לעשות כתר בשן קידמית?" השאלה לא האם זה נפוץ. השאלה הינה האם זה היה הפתרון הנכון בשביל המצב הרפואי שלך !

חומר למחשבה
    בברכה
    דר' תגרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירלי
    28/07/2011

זה לגמרי חומר למחשבה ושוב, המון תודה. באמת ניכר שהייתי חסרת ידע ופשוט חיפשתי פתרון מהיר ויעיל אך לא טרחתי להעמיק בנושא. היום פשוט הייתי נסערת ובגלל זה לא שאלתי אך בביקור הבא אני מתכוונת לשאול הכל. אני באמת אודה לך אם תאמר לי האם יש סיכוי שהכתר ייפול ואם כן איך אפשר למנוע את זה...אני פשוט ממש חוששת מאפשרות שכזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר עקירת שן בינה
    juicey
    27/07/2011

שלום רב
    עקרתי לפני מספר ימים שן בינה, עברתי את הימים הקשים ועכשיו כואב לי פחות
    שאלותי הן- עד כמה ימים סביר שארגיש טעם של דם בפה?
    האם זה רצוי לצחצח שיניים- הדבר כמעט ובלתי אפשרי, היום ניסיתי והתחיל מעט דימום
    תוך כמה זמן התפרים נמסים והאם רק בשתייה חמה?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    לאחר עקירת שן בינה

הוספת תגובה

• לאחר עקירת שן בינה - תגובה

ד``ר אבידן לרון
    27/07/2011

שלום ג'וסי
    ראשית אני חושב שהכתובת לכל שאלותיך הן הרופא שטיפל בך,
    שנית יכול להיות טעם כלשהוא גם ימים לאחר עקירה וכן רצוי מאד שתצחצח שיניים, כמובן לא להבריש את הרקמה באזור העקירה אך את כל השיניים כן וחשוב.
    אני ממליץ שתפנה לרופא המטפל הוא אמור לדעת מה נעשה ומה צריך להרגיש
    זו זכותך המלאה
    בהצלחה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקירת שיני בינה
    תמי
    26/07/2011

עברתי עיקרת שיני בינה בהרדמה מלאה ויש תפרים... ויש לי 2 שאלות:
    1. כמה זמן ממולץ לחכות אחרי העקירה עד שאפשר להתנשק בפה? בשביל שלא יהיה סיכוי של העברת דם...
    2. מה בעניין עישון נרגילה? קראתי שעל עישון סיגריות כדי לחכות 24 שעות... ומה עם נרגילה? אותה תקופת זמן? פחות או יותר?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    עקירת שיני בינה

הוספת תגובה

• עקירת שיני בינה - תגובה

ד``ר אבידן לרון
    26/07/2011

שלום תמי
    עישון נרגילה, סיגריות, חשיש וכו כולם אותו הדבר, פולטים חום ועלולים לגרום לדימום ולכן מומלץ לא לעשן לאחר העקירה ומלבד זאת הם גם דופקים לך את הבריאות, וזה בלי קשר לעקירה, אז....
    לגבי נשיקות, אם הפרטנר\ית מסכים ... לכי על זה..
    לילה נפלא ובהצלחה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקירה ורווחים
    שני
    26/07/2011

שלום,
    לפני שבוע עברתי עקירת שן. נכון לעכשיו טרם עדיין יש לי רווח במקום
    בו הסירו את השן.
    מה ניתן לעשות על מנת למלא את השן החסרה? מלבד השתלת שן שהיא
    יקרה מידי עבורי.
    תודה,
    שני

לקביעת תור
    סגירה
    עקירה ורווחים

הוספת תגובה

• עקירה ורווחים - תגובה

ד``ר אבידן לרון
    26/07/2011

שלום שני
    לא נתת מספיק פרטים, איזו שן עקרו?, רצוי גם לראות צילומי רנטגן של השיניים הסמוכות ע"מ לתת תשובה רצינית.
    בהצלחה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה עם תותבות
    טובי
    18/07/2011

האם כדא ילישון עם תותבות? או שמומלץ להסירן בלילה. אני שואלת משום ששמעתי מס' דיעות בעניין.אשמח לדעת מה מומלץ והאם עניין הגיל משחק כאן תפקיד. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שינה עם תותבות

הוספת תגובה

• שינה עם תותבות - תגובה

ד``ר אבידן לרון
    19/07/2011

שלום טובי
    חד משמעית, מומלץ להוריד את התותבות למשך הלילה, יש לתת לרקמה שנלחצה ע"י התותבת במשך היום לנוח ולהשתקם, התותבת שמשה כחממה לחיידקים, פטריות ושאר מרעין בישין, ויש לתת תאזור להשטף להתנקות ולהרפא.
    מחקרים שנעשו לפני שנים רבות הראו שהעצם נספגת משמעותית יותר אצל אלו שלא הסירו את התותבת. בקיצור , כשהולכים לישון ומכבים את האור מומלץ להסיר התותבות
    בהצלחה
    ד"ר אבידן לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה